Paleo Chocolademousse uit Yo Kids Let's go Paleo winactie foodblog Foodinista

Paleo Chocolademousse uit Yo Kids let’s go Paleo en winactie!

Deel deze post

Paleo was voor mij altijd een groot raadsel en ik vond het altijd als iets raars klinken. Zelf was ik altijd een beetje bang dat wanneer je aan Paleo begint, je heel veel moet laten. Na het kookboek en dan vooral het kookboek Yo Kids let’s go Paleo gelezen te hebben is het tot mij doorgedrongen dat Paleo eigenlijk best wel een feestje kan zijn. Een groot eetfeestje. Veel gezonde recepten om van te genieten en op een leuke manier. Geen moeilijke kooksnufjes. Pure smaken en inderdaad terug naar de basis, dat is waar het bij Paleo om gaat. Ik ga je niet helemaal vermoeien met de ware aard van Paleo, deze staat ook duidelijk uitgelegd in het kookboek Yo Kids Let’s go Paleo met nog veel meer leuke recepten en dan deze keer speciaal voor kinderen. Recepten om voor kinderen te koken, maar ook, omdat ze zo hanteer zijn, samen met kinderen te koken. Heel leuk! In dit receptblog geef ik alvast één recept weg voor een feestelijke Paleo chocolademousse die je samen met de kinderen kunt maken. En mocht je dit kookboek ook heel leuk vinden, net als ik? Dan heb ik aan het einde van de blog nog een extra verrassing.

Paleo Chocolademousse uit Yo Kids Let's go Paleo winactie foodblog Foodinista

Paleo chocolademousse 4 personen

Ingrediënten Paleo chocolademousse 4 personen

4 el amandelmeel
1 el cacaopoeder
4 el honing
halfje kopje kokoscreme (kokosmelk en schep er de stevige kokoscreme uit)
60 gram pure chocolade (70% of meer)
4 eiwitten

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en opstijven 1 uurtje
Benodigdheden: Mixer, 2 kommen, 4 schaaltjes, steelpan, lepel, theelepel

Recept voor Paleo chocolademousse

Meng de amandelmeel, cacaopoeder, honing en kokoscreme door elkaar. Zet dit mengsel apart.
Verhit de steelpan en smelt de chocolade op een lage temperatuur.
Klop ondertussen met een mixer de eiwitten in en andere schaal stijf, er onstaat een soort schuim.
Meng vervolgens de chocolade in de kom met het amandelmeelmengsel en klop vervolgens ook de eiwitten er doorheen.
Verdeel de chocolademousse over de schaaltjes en laat deze opstijven in de koelkast.

Paleo Chocolademousse uit Yo Kids Let's go Paleo winactie foodblog Foodinista

Meer over Yo Kids Let’s Go Paleo

Yo Kids Let's go Paleo winactie foodblog Foodinista

Kookboek: Yo Kids Let’s Go Paleo
Auteur: Sandra van Schijndel
Pagina’s: 240
Recepten: 96
Meer over Yo Kids let’s go Paleo!: Het koobkoek Yo Kids Let’s go Paleo staat vol met recepten voor kinderen, maar ook makkelijk te koken door kinderen. Extra leuk dus! Samen met de ouders te bereiden met een beetje hulp of voor de veiligheid, maar de moeilijkheidsgraad is best wel simpel. Het recept voor de paleo chocolademousse heb ik kort maar krachtig uitgewerkt, maar het boek zelf is kindervriendelijk en richting de kinderen geschreven. Heel leuk, toegankelijk en bruikbaar. Het boek is niet alleen als handleiding bruikbaar, maar ook de recepten zelf en de indeling van het boek. Het boek is ingedeeld per maand. Zo kun je makkelijk recepten terug vinden voor zomerse smoothies, kerstkoekjes en winterse soepen. Ideaal en voor altijd iets te koken met de kinderen en op en leuke manier om ze gezond en verantwoord te laten eten op een leuke manier. Geloof mij, je eet er zelf ook graag van mee.

Winnen! Het Yo Kids let’s go Paleo kookboek

Wat moet je doen voor een diner voor het Yo Kids let’s go Paleo kookboek en al die heerlijke paleo recepten.

 1. Natuurlijk ben je Facebookvriend van Foodinista of volg je Foodinista op Instagram.
 2. Laat mij onderstaand in een reactie weten, waarom jij het zo leuk zou vinden om samen met je kind zou willen koken of dit hulpje in de keuken met het eten ontdekken met je kids wel kunt gebruiken.
 3. Vergeet niet sharing is caring! Deel dit bericht dus op Facebook, Twitter of andere social media kanalen. Het mag, maar moet niet.

De winactie loopt tot 1 juli 2016. Na 1 juli ontvangt de winnaar bericht.

De winactie voor kookboek Yo Kids! Let’s go Paleo is afgelopen. De winnaar heeft ondertussen bericht ontvangen.

Regelmatig staan er nieuwe en leuke winacties op de blog. Kijk hiervoor bij de Leukste acties op de blog.

Meer paleorecepten van Foodblog Foodinista?

Maak dan ook eens het paleorecept aardbeien chocoladerecepten die helemaal Paleoproof zijn en om je vingers bij af te likken!

Meer blogs en leuke winacties ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

16 Reactie's
 • Carolien
  Geplaatst op 13:32h, 23 juni

  Lijkt me super leuk om met me zoon te doen die wil overal graag mee helpen en helemaal als het om voedsel gaat en soort leert die op een leuke manier verschillende dingen en gezonde dingen

 • Marjo
  Geplaatst op 13:35h, 23 juni

  Wauw dit boek lijkt mij bijzonder, ben met de kids aan het kijken naar een nog gezondere manier van eten, maar weet niet precies wat en het eten moet wel leuk blijven! Mijn zoontje van 6 houdt enorm van koken dus dit is wel een heel gaaf boek!

 • Liesbeth
  Geplaatst op 17:11h, 23 juni

  Ik doe mee! Ik wil graag koken met de kids uit mijn klas. Dit boek zorgt ervoor dat het voor iedereen verantwoord is!

 • Niki
  Geplaatst op 23:38h, 23 juni

  Super zeg! Kindproof paleo! Ik zou graag lekker gaan koken en bakken met mijn neefje! Dat vindt hij heel erg leuk om te doen en bewut is natuurlijk helemaal leuk!

 • Antonette vd Hooven
  Geplaatst op 11:35h, 24 juni

  Ik ben van de paleo mijn dochter is veganist. Nog een grotere uitdaging om een lekkere gezonde maaltijd op tafel te zetten voor ons beiden. Het kan goed. Alleen de recepten met eieren vormen een probleem en voor ei heb ik nog geen vervanger gevonden. Nieuwe recepten zijn altijd welkom. Er blijft genoeg over om onze vingers bij af te likken.

 • Rianne Weerd
  Geplaatst op 19:45h, 25 juni

  Wat een leuk blog en een leuke actie. Ik doe graag mee voor mijn gezin. Als een poos zijn wij bezig met een andere/gezondere leefstijl. Interessant. Maar het kost wel tijd en energie om dit uit te zoeken en te ontdekken. Helemaal als je geen keukenprinses bent zoals. Het recept van de choco mousse, volgens mij zou ik dat zelfs wel kunnen. Lijkt mij een leuk en waardevol boek.

 • Gonny Aarts
  Geplaatst op 19:54h, 26 juni

  Paleo klinkt ingewikkeld maar is het dus niet.
  Fijn!
  Koken met mijn neefjes en nichtjes vind ik leuk!
  Dus loot graag mee voor dit heerlijke receptenboek.
  Ik hou van simpele recepten. Daar ga ik zeker vaak uit koken/bakken etc… (ook zonder mijn neefjes en nichtjes)

 • Jacqueline
  Geplaatst op 18:49h, 27 juni

  Wauw dat klinkt echt fantastisch en ook zo lekker!

 • Anna
  Geplaatst op 21:29h, 27 juni

  Ik vind het zoooo leuk om met mijn nichtje in de keuken te staan en te bakken en te kokerellen, omdat zij er zelf ook veel van leert.. Mijn eigen dochter is nog te jong (5 maanden) hihi

 • Annelies Pietens
  Geplaatst op 23:10h, 27 juni

  leuk om met mijn dochter te gaan koken.. ik heb dat wel vaker gedaan maar het ontbreekt mij vaak aan inspiratie..

 • Berendina
  Geplaatst op 06:09h, 28 juni

  Het is gezellig,en ze eten beter als ze zelf meegeholpen om het klaar te maken

 • Ingrid Poisson
  Geplaatst op 09:47h, 28 juni

  Fantastisch om een keertje mijn fastfood-kleinkinderen iets lekkers te leren eten

 • Anouk Nijmeijer
  Geplaatst op 12:02h, 28 juni

  Bij gebrek aan Facebook en instagram (zeer ouderwets ik weet het) wel een volg en reetweet van mij op Twitter.

  Ik kook dol graag net mijn zoontje hij vind het ook erg leuk om te koken. Van af het aller eerste begin. Eerst kon hij alleen boontjes breken en aardappelen wassen maar het is zo leuk hem steeds meer te zien leren fantastisch

 • geke uffels
  Geplaatst op 16:02h, 28 juni

  dat ziet er lekke uit.

 • Charlotte
  Geplaatst op 16:28h, 28 juni

  Wat een lekkere toegestane chocolade mousse-je! Heerlijk om te maken En gezond snoepen als smoesje ;-)
  Ik ga het zeker eens samen maken. En dan verdelen mijn dochter en ik de kooktaken.
  Pas geleden ontdekte ik Paleo. Leuk zeg dit boek voor de kids, ik zeg Yo!
  Zou het graag voor mijn gezinnetje winnen. Intens genieten met zijn drietjes, kan niets leukers verzinnen?!
  Graag doe ik mee in de hoop op een prijs. Voor mijn man mezelf en onze kleine meis.

 • Anneliese de Waal
  Geplaatst op 21:22h, 28 juni

  Erg leuk voor mijn zoontje Nicky, hij helpt heel graag in de keuken, als ik aan het koken ben, ik graag voor hem mee !! :)

Geef een reactie