Recept Oreo Caramel Cheesecake in glas Foodblog Foodinista en Het Vergeten Kind

Oreo caramel cheesecake in een glas – Hartenhuis

Deel deze post

Deze kerst kun je heerlijk de keuken in met het gezin en smikkelen en smullen terwijl je ook nog iets goeds doet. Maak bijvoorbeeld deze Oreo Caramel Cheesecake in een glas die is gebaseerd op het recept van de chocolasagne uit het Hartenhuis Kerstdesserts kookboek van Stichting ‘Het Vergeten Kind’. Of maak het recept van Hidde Den Brabander en bouw in de kerstvakantie een prachtige Hartenhuis Taart. Mooie en heerlijke kindvriendelijke kerstrecepten met een boodschap en mooi verhaal. Ik zal niet ontkennen dat ik zelf thuis altijd erg goed heb gehad ,bij mijn vriend is dat niet anders, en mijn kinderen groeien tot dusver ook op in een veilige omgeving waar zij niks te kort komen. Geen gebrek aan liefde van ouders, opa’s, oma’s en andere liefhebbende. Laat staan dat ze materialistisch niets te kort komen. Bij duizenden kinderen is dit wel anders. Juist rond deze tijd van het jaar waarin alles gezellig, hartverwarmend en gemoedelijk hoort te zijn is deze periode van het jaar extra gevoelig voor deze kinderen. Ook deze kinderen verdienen een warme omgeving met extra aandacht en liefde. Het vergeten kind vraagt rond de feestdagen extra aandacht op een leuke en lekkere manier met een persoonlijk kerst kookboekje samengesteld door Meester Patissier Hidde de Brabander. Met dit kookboekje kun je deze kerstvakantie met je kinderen de keuken in en lekkere snoeprecepten maken. Doe ook mee! Doneer en ontvang het Hartenhuis receptenboek.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Recept Oreo Caramel Cheesecake in glas Foodblog Foodinista en Het Vergeten Kind

Maak zelf Caramel Oreo cheesecake in een glas / Chocolasagne

Wie wordt niet blijf van Oreo cheesecake in een glas? Inderdaad wij thuis wel in ieder geval! Het is ook het favoriete recept van Latisha en Vera. Ik moet toegeven dat ik het recept een beetje heb aangepast. Latisha en Vera maken zelf een chocolasagne, maar ik vind dat je voor hun recept het Hartenhuis receptenboek mag bestellen voor een kleine donatie. Latesha woont in een gezinshuis en Vera is pleegzus van Latisha en vrijwilliger van ‘Het Vergeten Kind’. Bij het recept lees je de persoonlijke verhalen van Latesha en Vera waarom het recept voor hun heel speciaal is. Daarnaast lees je in het Hartenhuis receptenboek ook recepten en verhalen van andere kinderen en begeleiders, ambassadeurs als Natasja Froger en Saar Koningsberger. Maar ik begrijp ook dat je trek hebt gekregen in het dessertrecept.

Recept Oreo Caramel Cheesecake in glas Foodblog Foodinista en Het Vergeten Kind

Recept Caramel Oreo Cheesecake in een glas voor 4 personen

Ingrediënten Caramel Oreo Cheesecake in een glas

  • 8 Oreo koekjes
  • 50 gram roomboter
  • 125 gram Monchou
  • 250 ml melk
  • 125 ml kant-klare-slagroom in een beker
  • half pakje caramel kloppudding
  • Dr. Oetker garnering naar keuze, zoals chocoladeparels, sterretjes, gouden parels
  • Maak af met bijvoorbeeld een kerstkoekje
Recept Oreo Caramel Cheesecake in glas Foodblog Foodinista en Het Vergeten Kind

Benodigdheden

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: 2 lepels, schaal, staafmixer, hakmolen, pan, garde

Recept Oreo Caramel Cheesecake in glas Foodblog Foodinista en Het Vergeten Kind

Recept Caramel Oreo Cheesecake in een glas

Verkruimel de Oreo koekjes met de hakmolen. Dit kan ook met een deegroller of in een keukenmachine. Smelt vervolgens de boter in een pannetje. Als de boter geheel gesmolten is meng je met een lepel de Oreo kruimels door de boter. Schep de Oreo koekjes onder in de glazen. Zet de glazen in de koelkast en laat de koekjesbodems opstijven in ongeveer vijf minuten.

Meng in een schaal de Monchou, 1 eetlepel melk en de slagroom. Klop dit met de staafmixer tot een gladde cheesecake mix. Schep vervolgens de cheesecake op de Oreokoekjes. Laat dit weer even opstijven in de koelkast. Maak vervolgens volgens de verpakking de kloppudding.

Let op! Want je gebruikt maar de helft van de verpakking dus ook maar 200 ml melk. Klop de kloppudding binnen twee minuten tot een caramelpudding. Schep op de cheesecake een aantal chocoladeparels als verrassing. Verdeel vervolgens de caramel kloppudding in de glazen.

Maak uiteindelijk de cheesecake laagjes toetjes af met de versieringen naar keuze. Van Dr. Oetker heb je daar diverse leuke keuzes voor. Denk aan pareltjes, glitters en chocolaatjes voor de feestdagen. Eet smakelijk!

Meer dessert recepten voor de feestdagen?

– Wat dacht je van een chocolademousse met maar twee ingrediënten?
– Of een dessert torentje met evenveel chocolade, maar met mascarpone.
– Maak een pavlova met aardbeien, frambozen en chocolade

Meer dessert recepten ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie