
10 jun Smul ontbijtbroodje met scrambled eggs, bacon en Parmezaanse kaas
Broodjes zijn heerlijk. Ben je een echte broodliefhebber of wil je trakteren op een hartig broodje bij het ontbijt. Dan is dit smul ontbijtbroodje met scrambled eggs, bacon en Parmezaanse kaas een echte aanrader. Zo start de dag nog eens goed. Dit broodje is ook perfect voor een Vaderdag ontbijt of voor een ontbijt op Valentijnsdag. Jij mag kiezen. Lees alleen mee hoe je dit smul ontbijtbroodje maakt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten ontbijtbroodje voor Vaderdag
- 1 afbak baguette
- 2 eieren
- 50 ml melk
- 1 bosuitje
- 2 plakjes ontbijtspek
- Parmezaanse kaas
- snuf peper en zout
- 1 tl olijfolie
Luxe versie maken voor de liefhebber? Top het broodje dan af met truffel
Tips voor de bereiding van het smulbroodje
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- 1 koekenpan (het liefst 2)
- oven (baguette afbakken)
- mengschaal
- snijplank
- kommetje
- spatel
- mes

Recept voor hartig ontbijtbroodje
Verwarm de oven voor, zoals aangegeven op de verpakking bij de baguette.
Baguette afbakken
De punten van de baguette kunnen worden afgesneden en ook de bovenkant, ongeveer 0,5 cm kan er worden afgesneden. Snijd het deeg uit het broodje, zodat het broodje hol is. Bak de baguette af in de oven. Dit kan in ongeveer zeven minuten, doordat het een luchtig broodje is geworden.
Scrambled eggs maken voor smulbroodje
Klop de eieren samen met de melk en de peper en snij de bosui en ontbijtspek in stukjes. Verhit in de koekenpan 1 tl. olijfolie. Als deze heet genoeg is maak dan de scrambled eggs. Laat de eieren tot een dun en zacht omeletje komen op laag vuur en meng ze dan snel door elkaar. Als het ei begint te stollen zet dan het vuur uit. Bewaar de eieren in een kommetje.
Broodje opmaken met scrambled eggs, bacon en Parmezaanse kaas
Verhit de koekenpan of tweede koekenpan opnieuw en bak hierin in eigen vet kort de ontbijtspek en bosui. Schep nu de ei in het broodje, garneer met de ontbijtspek en bosui en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Het ontbijtje is natuurlijk extra lekker met koffie en een frisse smoothie.
Meer broodjes recepten van Foodblog Foodinista
Wat dacht je van één van de volgende recepten voor lekkere broodjes voor de lunch?
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Mariska
Geplaatst op 15:22h, 14 juniZiet er weer heerlijk uit Daphne.