smul ontbijtbroodje voor Vaderdag recept van foodblog Foodinista

Smul ontbijtbroodje met scrambled eggs, bacon en Parmezaanse kaas

Deel deze post

Broodjes zijn heerlijk. Ben je een echte broodliefhebber of wil je trakteren op een hartig broodje bij het ontbijt. Dan is dit smul ontbijtbroodje met scrambled eggs, bacon en Parmezaanse kaas een echte aanrader. Zo start de dag nog eens goed. Dit broodje is ook perfect voor een Vaderdag ontbijt of voor een ontbijt op Valentijnsdag. Jij mag kiezen. Lees alleen mee hoe je dit smul ontbijtbroodje maakt.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

smul ontbijtbroodje voor Vaderdag recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten ontbijtbroodje voor Vaderdag

  • 1 afbak baguette
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 1 bosuitje
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • Parmezaanse kaas
  • snuf peper en zout
  • 1 tl olijfolie

Luxe versie maken voor de liefhebber? Top het broodje dan af met truffel

Tips voor de bereiding van het smulbroodje

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • 1 koekenpan (het liefst 2)
  • oven (baguette afbakken)
  • mengschaal
  • snijplank
  • kommetje
  • spatel
  • mes
smul ontbijtbroodje voor Vaderdag recept van foodblog Foodinista

Recept voor hartig ontbijtbroodje

Verwarm de oven voor, zoals aangegeven op de verpakking bij de baguette.

Baguette afbakken

De punten van de baguette kunnen worden afgesneden en ook de bovenkant, ongeveer 0,5 cm kan er worden afgesneden. Snijd het deeg uit het broodje, zodat het broodje hol is. Bak de baguette af in de oven. Dit kan in ongeveer zeven minuten, doordat het een luchtig broodje is geworden.

Scrambled eggs maken voor smulbroodje

Klop de eieren samen met de melk en de peper en snij de bosui en ontbijtspek in stukjes. Verhit in de koekenpan 1 tl. olijfolie. Als deze heet genoeg is maak dan de scrambled eggs. Laat de eieren tot een dun en zacht omeletje komen op laag vuur en meng ze dan snel door elkaar. Als het ei begint te stollen zet dan het vuur uit. Bewaar de eieren in een kommetje.

Broodje opmaken met scrambled eggs, bacon en Parmezaanse kaas

Verhit de koekenpan of tweede koekenpan opnieuw en bak hierin in eigen vet kort de ontbijtspek en bosui. Schep nu de ei in het broodje, garneer met de ontbijtspek en bosui en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Het ontbijtje is natuurlijk extra lekker met koffie en een frisse smoothie.

Meer broodjes recepten van Foodblog Foodinista

Wat dacht je van één van de volgende recepten voor lekkere broodjes voor de lunch?

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Mariska
    Geplaatst op 15:22h, 14 juni

    Ziet er weer heerlijk uit Daphne.

Geef een reactie