Ontbijt op bed voor newly weds tips foodblog Foodinista

Ontbijt op bed voor het gelukkige bruidspaar

Deel deze post

Het trouwseizoen komt er weer aan! En in dit kader dacht ik; Waarom geen blog met een spetterend ontbijt op bed? Daar kun je het bruidspaar zeker mee verrassen. Het leukste ontbijt op bed voor newly weds is wellicht een even grote verwennerij als een normaal ontbijt op bed, wat ik regelmatig krijg, lucky me. En nee ik ga niet trouwen, eerst mijn zwangerschap tot een succesvol einde brengen. En tja trouwen doe je met zijn tweetjes. Maar bij dit ontbijt op bed voor het bruidspaar denk ik toch aan de details. Zoals eten en drinken in de kleur van de liefde, een persoonlijke touch met een mooi dienblad en natuurlijk een lekker recept voor een ontbijttoetje. Als extra mag natuurlijk een flesje champagne niet ontbreken.

Ontbijt op bed voor echtpaar tips foodblog Foodinista

Serveren van het ontbijt op bed

Hoe maak je het ontbijt op bed voor een net getrouwd bruidspaar persoonlijk? Dat doe je met een gepersonaliseerd dienblad en zo zijn er natuurlijk nog meer originele huwelijkscadeaus, waardoor het bruidspaar aan de mooie dag herinnert blijft. Wat ongetwijfeld wel zal gebeuren, maar een persoonlijke touche blijft toch erg leuk en is vooral bij dit ontbijt een extra cadeau. Mijn dienblad heb ik met de tekst van mijn blog laten drukken, maar dit kan natuurlijk ook met namen of een datum. Daarbij kun je ook champagneglazen laten personaliseren of een fles champagne. Dat maakt het ontbijt toch wel erg bijzonder! Zoals al eerder gezegd denken we bij dit ontbijt aan de kleuren van de liefde. Rood en roze zijn de kleuren van de liefde en deze bepalen bij dit ontbijt de smaakmakers en geven kleur aan de recepten.

Bruiloft feestwinkel
Ontbijt op bed recepten foodblog Foodinista

Ontbijt op bed voor de newly weds

 • 2 ontbijttoetjes, het recept volgt! Hier onder
 • 2 glazen aardbeiensmoothie of limonade
 • favoriete koffie of thee voor beiden
 • 2 gekookte eitjes
 • 2 croissantjes
 • Boter
 • Aardbeienjam
 • Flesje roze champagne of cava
Ontbijttoetjes met rood fruit recept Foodblog Foodinista

Recept voor ontbijttoetjes met rood fruit

Ingrediënten voor de ontbijttoetjes

 • 250 ml Griekse yoghurt
 • 2 eetlepels honing
 • 75 gram aardbeien
 • 50 gram blauwe bessen
 • 50 gram frambozen
 • 2 handjes cruesli of granola naar smaak

Extra: blaadje munt voor de garnering

Ontbijttoetjes recept met rood fruit

Verdeel onder in mooie glazen één eetlepel granola of cruesli. Meng de Griekse yoghurt met de honing. Zodat deze gemarmerd is en je de smaak goed proeft. Schep vervolgens in ieder glas drie eetlepels. Maak het fruit schoon, snijd de aarbeien in plakjes en meng het fruit door elkaar. Bewaar voor de topping één aardbei, 2 frambozen en 2 blauwe bessen apart. Verdeel het fruit over de yoghurt en verdeel vervolgens de overgeleven yoghurt over het fruit. Maak de ontbijttoetjes af met het overgebleven fruit en een lepel granola. Eventueel kan er een blaadje munt bij voor extra kleur.

Creëer het ontbijt op bed

Plaats alles op het dienblad en het liefst alles in glazen of porseleine schaaltjes. Dat geeft een extra luxe gevoel. Plaats alles rondom de persoonlijke tekst op het dienblad. Wat blijft er oven? Het bruidspaar verrassen op hun eerste echt dag al getrouwde newly weds!

Meer favoriete musthaves en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie