Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Juni 2021 van Foodinista

Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Juni 2021 van Foodinista

Deel deze post

Juni 2021! Een nieuwe maand en tijd voor een nieuw maanddagboek. Even terugkijken naar de maand Juni. De afgelopen maand was ik minder actief en dit kreeg ik ook direct te horen op Instagram en via berichten. Gaat het goed met je? Wat is het rustig? Is er iets aan de hand? Wanneer ik een beetje uit ritme ben dan bleef ik altijd gewoon actief op social media en op de blog. ‘Het is tenslotte wat ik doe.’ Maar de afgelopen maand hakte er even in. We hebben natuurlijk gezellig onze verjaardagen gevierd, maar ik denk wel dat ik het emtioneel heftig vond om na de 2e verjaardag wederom de 3e verjaardag van Philou klein te vieren. Ook omdat ze het nu zelf echt begreep dat ze jarig is. Ik vond het zelf emotioneel. Ik kreeg mijn inenting en deze is bij mij zwaar gevallen en ik ben er goed ziek van geweest en nog steeds heb ik ups en downs. Ik slik iedere dag medicijnen om cluster migraine tegen te gaan en deze medicijnen hebben ook invloed op mijn zenuwgestel en evenwichtsorgaan. Dankzij de inenting is alles uit balans. Best heftig. Dit zal wel weer goed komen. Alles moet weer zijn weg vinden en in balans komen. Ik ga er maar vanuit dat het op de lange termijn de moeite waard is. Maar de migraine aanvallen bleven maar komen. Extreme moeheid, oogmigraine, hoofdpijn, rugpijn, duizeligheid en meer. Dan hakt de afgelopen 1,5 jaar er emotioneel ook wel even even in en voel je ook dat je verder wel even overprikkeld bent. Met een nu 6-jarige en 3-jarige was het thuis tenslotte ook wel eens pittig en het leven werd regelmatig 180 graden omgegooid. Helaas was het niet allemaal positief. Ik was gewoon een beetje op en toch wil je blijven doorgaan. Dus zo was Juni. Dan komen er de slechte nachten van Philou bij. Spanning voor haar verjaardag, peuterpuberen en natuurlijke gewoon ons dagelijks leven en je bent wel klaar. Natuurlijk was Juni ook nog leuk! Want hé ik was jarig! Philou was jarig! En tussendoor ben ik zeker nog de deur uit gegaan en ik ga het met je delen! Ik blijf je natuurlijk meenemen in onze maandelijkse dagboeken en een kijkje achter het blog en bij ons thuis. Ik deel ook nog even leuke kortingsacties en winacties met je die je natuurlijk niet wilt missen! In ieder geval deel ik alles weer in ons Juni dagboek met leuke uitjes die wel kunnen, activiteiten met kinderen en meer ervaringen. Kijk je mee in het Foodblog Maandoverzicht – Juni 2021 van Foodinista.

Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Juni 2021 van Foodinista

Foodblog Maandoverzicht – Juni 2021 van Foodinista – Wat hebben wij allemaal gedaan?

Tijd voor de barbecue!

Plop! De bubbels gaan open en de barbecue aan!

Plop! De maand begon met prachtig weer! Tijd voor rosé bubbels en heel veel barbecueën! Wanneer we heel tijd hebben dan gaat de kolenbarbecue aan, maar onze gasbarbecue of eigenlijk buitenkeuken gebruiken wij ook heel vaak. Ik mocht een flesje Bellaccini rosé bubbels openen. Deze kreeg ik opgestuurd om te proeven. In Italië mag sinds 2021 ook rosé prosecco worden gemaakt, wat voorheen alleen witte was. Daar zijn we natuurlijk nieuwsgierig naar! Perfect om het weekend mee in te luiden en bij een frise lenterecept. Zoals de garnalen en asperges van de barbecue.

Asperges bereiden op de barbecue is heel simpel.

Asperges met garnalenspiesjes van de barbecue en rosé prosecco

De rosé prosecco is fris en een klein beetje zoetig, maar bij een fris aperitief of een lichte maaltijd mag dit ook. De rosé prosecco is biologisch en komt van het Domein van de familie Pizzolato in Treviso Veneto.

De rosé prosecco is te koop bij de Jumbo voor een adviesprijs van 8,99 per fles en past toch perfect bij een Summer of Love!

Dagje uit naar Pukkemuk in Dongen

Juni was natuurlijk ook een hele mooie maand met stralend weer! Wij gingen met de Florian en Philou, vriendjes van school en ouders een dagje naar Pukkemuk in Dongen. Speelplezier gegarandeerd! Daarna natuuurlijk lekker frietjes eten.

Dagje uit naar Pukkemuk in Dongen - Leuke activiteiten met kinderen in Brabant
Dagje uit naar Pukkemuk in Dongen - Leuke activiteiten met kinderen in Brabant
Dagje uit naar Pukkemuk in Dongen - Leuke activiteiten met kinderen in Brabant
De beste deals voor de leukste dierentuinen & Pretparken vind je op Tripper.nl

Happy birthday to me! – Ik ben jarig!

In Juni ben ik jarig en weer een jaartje ouder. Ik mocht ‘al weer’ 36 kaarsjes uitblazen. Echt gevierd hebben we het eigenlijk niet. Wel met de kinderen. In het weekend heb ik daar even goed gebruik van gemaakt. Op zaterdag hebben we sushi laten bezorgen, ik heb mooie nieuwe laarzen cadeau gekregen en op maandag, want ik was op een maandag jarig, ben ik met Eric uitgebreid gaan lunchen bij De Molen in Kaatsheuvel. Dichtbij en altijd prima en geopend op maandag.

Sushi voor mijn verjaardag - Sushi diner thuis in het zonnetje van sushi restaurant in Kaatsheuvel Ichi
Steak Tartare bij Restaurant in Kaatsheuvel De Molen - Verjaardagslunch Foodinista
Carpaccio Salade bij De Molen in Kaatsheuvel - Verjaardagslunch
Dame blanche toetje bij Restaurant De Molen in Kaatsheuvel - Verjaardags lunch

Tijd voor de Covid inenting

Toen was het tijd voor de Covid inenting. Veel uitleg ga ik daar niet meer aan geven. Het is denk ik wel duidelijk. Het was pittig. Ik moet toegeven dat ik niet uitkijk naar de tweede inenting aangezien er gezegd wordt dat deze zwaarder valt. De speculatie dat we eerder jaar op herhaling moeten schrikt mij ook af, want ik hoop dat de inenting dan beter gaat matchen met medicijnen en er dan meer bekend is daarover.

Tijd voor de covid inenting

Tijd voor een event! – Fruit de mer

Gin Tonic en Fruit de Mer bij Seafarm - Dagje Zeeland

Tijd voor een dagje Zeeland! Tijd voor een event en tijd voor het Fruit de Mer seizoen wat natuurlijk geweldig samen gaat met gin tonic en dan vooral met zilte gin van Hermit.

Fruit de mer weekend bij Seafarm in Zeeland -Restaurant tips in Zeeland

Want dit wil je toch als fruit de mer liefhebber? Zin gekregen lees dan meer in mijn 25 tips voor lekker eten en drinken in Zeeland artikel.

Oesters van Seafarm

Natuurlijk mogen de oesters van Seafarm ook niet ontbreken. De oesters van Seafarm hebben een eigen karakter door het water waarin ze worden geweekt. Deze zorgen voor een eigen zilte en zachte smaak. Een reden dus om Seafarm te bezoeken en voor iedere oesterliefhebber om daar een tafel te reserveren. Bij staat Seafarm ook niet voor niks in mijn Zeeland lekker eten en drinken favorieten lijst.

Oesters op de barbecue

En ja ik kreeg zelf oesters mee naar huis van Seafarm. Ik slurp oesters zo op. Puur natuur of zoals bij Seafarm met een shotje Hermit Gin (aanrader)! Wat ik ook al heel lang een keer wilde was oesters op de barbecue bereiden. Ik weet het voor velen vloeken in de kerk. En ik vond het ook een experiment en wellicht zonde, maar ze waren heerlijk! Nog zachter en het zilte bleef bewaard. Zachte subtiele kruidige smaken combineerden wij en ik ga het recept heel snel met je delen!.

Cadeautje – Aanrijding…

De maand werd nog een stukje beter. Bij stilstand knalde er een auto bij mij achterop. Ik vloog zelf ook door de auto heen en dit heeft mijn nek en rug ook niet echt goed gedaan. Een flink knal en wel weinig schade, nou ja te overzien. Maar wel de schrik. Ik denk dat ik vooral later nog extra last van mijn rug en nek ben gaan krijgen boven op de klachten die ik al had.

Aanrijding

Hapje eten in Breda bij Moeke

Yes! De restaurants zijn weer open. Tijd voor borrelen en een hapje eten. Ik ging met een vrienden naar Moeke in ’t Ginneken in Breda voor veel gezelligheid. Zo gezellig dat ik niet veel foto’s heb gemaakt. Snel een snapshop van onze flamkuchen met carpaccio. Verder aperol spritz, wijn en veel bijkletsen en zo blij dat we weer binnen konden zitten in de horeca en tot een fatsoenlijk tijdstip! Feest!

Hapje eten in Breda bij Moeke

Hieperdepiep Philou is jarig! Mijn peuter is 3 jaar!

Nog een verjaardag in huis! Tussen Philou en ik zit precies 14 dagen en heel veel jaar. Dus in Juni twee verjaardagen in huis. Ook nog klein gevierd. Precies in dezelfde week werden de versoepelingen aangekondigd, maar wel iets te laat aangekondigd. Al heel de maand keek Philou uit naar haar verjaardag. Door de traktaties op school begrijpt ze ondertussen heel goed dat verjaardagen bijzonder zijn. Ik vond het vooral triest dat het weer ‘zo klein was’. Eén verjaardag hebben we echt gevierd en nu al twee jaar zo. Ons meisje was heel erg gelukkig hoor. Dus misschien sta je er als ouder veel meer bij stil en is feest voor haar ruim een begrip. Maar taart was er wel! En veel taart. De taart gaat toch wel op. Want opa’s en oma’s en nog twee neven kwamen langs verspreid over de dagen en de kinderen lusten het ook wel!

Philou 3 jaar - Peuter verjaardag vieren in corona tijd
Philou 3 jaar - Peuter verjaardag vieren in corona tijd

Natuurlijk werd er ook getrakteerd op het schooltje! En het was toch wel een beetje spannend!

Philou 3 jaar - Peuter verjaardag vieren in corona tijd

Philou moet zelfs nog één keer trakteren. De spanning werd zelfs een beetje veel. Nog één keer trakteren op de KDV. En dan is het feest echt voorbij.

Slaapproblemen

Zoals gezegd ervaren we al heel de maand slaapproblemen met de dame. Ondanks dat ze heel erg moe is na een dag spelen moet alles doorgaan. Bij haar broer zijn we het omgekeerd gewend. Rond 19 uur is hij zo moe, maar tussen 5.30 en 6.15 begint de dag. De dame weigert te gaan slapen tussen 19.00 en 19.30 en gaat haar kamer verbouwen, de badkamer verbouwen etc. Bij drie jaar is er ook een ‘peuterknop’ omgegaan. Pittig! De routine is gewoon hetzelfde. Avondeten, badje of douche, voorlezen, lampje aandoen, muziekje en naar bed. Maar dan begint de slaapellende. We moeten er even doorheen. Maar met een lange avond of geen ontspanning in de avond en een vroege ochtend verzamelen wij ook weinig energie. Daarbij worden de echte dagen kort. Ik moet het even kwijt en misschien heb je tips.

Lief is ze wel! Ontdekkend en ik zou ook denken moe na dit alles!

Zelf koken
Zelf koken
Tijd voor voetbal kijken
Spelen, spelen en spelen
Spelen, spelen en spelen
Met je boer naar de hockey
Met je broer naar de hockey als supporter en het hockeyseizoen afsluiten
Vogelnestje in de tuin
Samen ontdekken dat de vogeltjes zijn vertrokken

Tussendoor heeft ook alles wel een beetje rondom de kinderen gedraaid. Het hockeyseizoen kwam op gang, genieten van het buitenleven, voor zover het ging genieten van het EK en de vogeltjes verzorgd die bij ons de tuin leefden. Ondertussen zijn ze vertrokken en de kinderen vonden het geweldig!

NewFysic gaat nog steeds door

Nu denk je misschien was jij niet weer met NewFysic begonnen? Dan gaat het lekker met je! Verjaardagstaart, restaurant bezoekjes, zo kan ik het ook. Nou je hebt gelijk. Ik NewFysic nog steeds. Voor de moeilijke momenten is wel NoRegret of om afentoe even wat gas terug te nemen. Daarbij zijn zeevruchten echt perfect en grillen op de barbecue ook dus alsjelieft geef ons veel zon deze zomer! En ondertussen ga ik gewoon lekker door. Zo is dit één van mijn favoriete recepten; eitjes uit de oven met light mozzarella en tomaatjes. Koolhydraatarm, eiwitrijk en heel erg vullend!

NewFysic recept eitjes uit de oven

Tot Juli!

Liefs,

Daphne

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie