03 dec 3x Feestelijke gin cocktails
Het is tijd voor cocktails, die zeker mogen in december. Een beetje inspiratie met een goede gin en tonic of gin en een ander perfect drankje voor een winterse gin cocktail. Ik ben aan het mixen gegaan met winterse drankjes voor feestelijke gin cocktails voor eigenlijk gewoon ieder moment van de dag. Een Bloody and gin voor bij misschien al bij het late ontbijt, een kerst gin and tea voor de de middag en een winterse gin tonic met fris zure cranberry het perfecte aperitief drankje voor rond de kerstdagen. Hoe je deze feestelijke gin cocktails maakt? Kijk verder.
3x Feestelijke gin cocktails
Bloody and gin voor 1 glas
6 ijsklonten
4 tomaten of half blikje tomatensap
1 stengel bleekselderij
snufje zout
snufje gemalen gedroogde rode peper
druppeltjes tobasco
1 cl Hermit gin
In de superjuicer maak ik zelf met de tomaten een verse tomatensap, maar je kunt er ook een half blikje voor gebruiken, ongeveer 0,1l. De ijsklonten kunnen in het glas, want een gin cocktail drink je met veel ijs, zodat het ijs langzaam smelt en de cocktail niet waterig wordt. Schenk de gin tonic over het ijs en vervolgens de tomatensap met de tobasco, het zout en de peper. Steek de bleekselderij in het glas en serveer de Bloody and gin.
Christmas tea and gin
6 ijsklonten
150 ml afgekoelde christmas tea van Betjeman & Berton of Simon Levelt
5 cranberries mag uit de diepvries
1 cl Hermit gin
Maak als eerste ongeveer vier uur vooraf de verse thee en laat deze in de koelkast afkoelen. Is deze nog lauw dan is het geen probleem, de ijsklonten in het glas laten de thee ook direct afkoelen. Koude thee heeft een sterkere smaak nodig, laat de thee in de kan in de koelkast.
Verdeel de ijsklonten in het glas, schenk de gin over de ijsklonten en vervolgens de thee. Verdeel de cranberries in het glas. De Hermit is een beetje zoutig en de cranberries zuur dit geeft een mooie smaak. Een perfect gin tonic voor in de middag.
Christmas gin tonic
6 ijsklonten
150 ml tonic
1 steranijs
5 cranberries mag uit de diepvries
1 cl Hermit gin
Verdeel het ijs in het glas en schenk de gin en de tonic er overheen. Verdeel de cranberries in de gin tonic voor een zuur smaakje. Vervolgens mag de dropachtige anijs erbij voor een echte winter en kerstsmaak.
Meer blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's