Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Januari 2021 van Foodinista

Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Januari 2021 van Foodinista

Deel deze post

Januari2021! Een nieuw jaar is begonnen en we starten met een frisse blik. Voor 2021 beginnen we natuurlijk met veel hoop. Maar eigenlijk gaat het een beetje door zoals 2020 eindigde. Ik blijf je wel meenemen in onze maandelijkse dagboeken en een kijkje achter het blog, want het is mij vooral opgevallen dat ik toch heel veel fotomomenten had en onze maand was druk! Helaas niet met alleen maar leuke momenten. Maar ook dit deel ik natuurlijk met je. Natuurlijk hebben wij thuis ook les gegeven, waren we aan het werk met een 2-jarige en 6-jarige thuis en waren er onverwachte verrassingen waardoor we veel uren in het ziekenhuis hebben doorgebracht. Gelukkig begon wel de hockey voor Florian weer en dat was welkome afleiding en thuis hebben we veel gezellige herinneringen gecreëerd. Dit alles lees je in ons Januari dagboek met leuke uitjes, activiteiten van de kinderen, restaurants en meer ervaringen. Kijk je mee in het Foodblog Maandoverzicht – Januari 2021 van Foodinista.

Foodblog Maandoverzicht – Januari 2021 van Foodinista

Foodblog Maandoverzicht – Januari 2021 van Foodinista – Wat hebben wij allemaal gedaan?

Happy New Year!

Gelukkig Nieuw jaar! - 2021 is begonnen!

Gelukkig nieuwjaar! 2021 is begonnen! Wat keken we er allemaal naar uit. Ik denk dat echt voor niemand 2020 een geweldig jaar was. Mijn 2020 deelde ik met je in diverse maandoverzichten en in het 2020 jaaroverzicht. Maar wat een verschil met 2019! Een totaal andere wereld. Laten we hopen dat wij er dit jaar iets van terug krijgen. De jaarwisseling vierden wij met vrienden. Ja +2 in ons huis. Een beetje gezelligheid en met elkaar hadden we heel veel redenen om dit jaar af te sluiten.

Gelukkig Nieuw jaar! - 2021 is begonnen!

Heel eerlijk: Gelukkig ging er bij ons toch ook nog wel een beetje vuurwerk de lucht in, want de kinderen vinden het prachtig! Verder was er helemaal geen overlast. Gewoon een beetje siervuurwerk en klaar was het.

Appelbeignets eten bij opa en oma

Het nieuwe jaar kan ook niet beginnen zonder appel beignets eten bij opa en oma. De appel beignets van Meesterbakker Uljee in Papendrecht blijven ook echt mijn favorieten.

Het was natuurlijk wel kerstvakantie

Ondertussen was het wel kerstvakantie. In de kerstvakantie werd er gelogeerd bij opa en oma en dit deden we iedere zondagavond tijdens de schoolsluiting. Heel erg fijn! Eén avond ontspanning in huis en een maandag ongestoord doorwerken, want de rest van de week was echt buffelen!

Slapen in de tent bij opa en oma

Thuis werden er natuurlijk pannenkoeken gebakken.

Pannenkoeken bakken en gezellig eten met de kinderen in de kerstvakantie

En natuurlijk wandelingen in het bos en even uitblazen. Maar wat zijn ze lief samen zo op pad.

Wandeling in de bossen bij de Loonse en Drunense Duinen

Thuis les geven en de rest

Thuis les geven en schoolwerk maken

Florian is in September gestart in groep 3. Er kwam veel thuiswerk onze kant op. Iedere dag een digitale juffrouw op YouTube, niet de eigen juffrouw, en vervolgens het programma volgen en aan het werk met de schoolboekjes. Pittig! Maar ook wij hebben het gered. Het lezen en leren schrijven ging heel erg hard. Ook mooi om te zien, maar makkelijk was het natuurlijk niet. Wij zijn geen juf en mees.. en ouders. Dit is iets anders. En diversiteit in gezag en leren samen met je klasgenootjes en vriendjes en vriendinnetjes is belangrijk.

Leren in het ziekenhuis

Helaas moesten wij ook erg vaak flexibel zijn. Mijn vader werd tussen kerst en oud en nieuw ernstig ziek. Er werd darmkanker vast gesteld. In januari hebben wij veel tijd doorgebracht in het ziekenhuis. Door de corona regels was dit extra moeilijk en moesten wij naast werk, school ook dit in het rooster inplannen. Op het gezinsleven was dit een extra grote druk. Wat uiteindelijk het meest belangrijk is: mijn vader is voor nu schoon verklaard en thuis aan het bijkomen van de afgelopen maand. Wij pakken de dagelijkse routine ook weer op en kijken ook weer vooruit. Januari voelt echt als een adrenaline maand. De hele toestand heeft natuurlijk grote druk op het gezin gelegd.

Werken met een peuter op schoot

Alles leverde natuurlijk ook grappige situaties op. Samen verkleed achter de laptop. Eric is per 1 februari van baan veranderd. In januari kon hij zich daar al op voorbereiden met de hulp van onze peuter.

Philou naar de KDV

Januari was een pittige maand! KDV dicht, school dicht, beiden thuis werken en mijn vader in het ziekenhuis. Wij hebben nooit gebruik gemaakt van de noodhulp terwijl dit wel kon door Eric zijn werk bij de overheid. Met de handen in het haar hebben wij daar in Januari 2x op een vrijdag gebruik van gemaakt en ons meisje kwam prachtig geschminkt thuis. Een lichtpuntje in de maand.

Begin hockey seizoen

Voor Florian begon gelukkig het hockey seizoen! Echt ontspanning! Er even uit en samen met vriendjes iets leuks doen. Zo fijn! De hockey begon nog eerder dan school. De eerste keer was hij niet heel erg actief, want ja mama: ‘Het was zo gezellig’! Wij mogen natuurlijk niet kijken. Dat is wel jammer, maar ik ben al lang blij dat de kinderen iets leuks kunnen doen.

Koekjes van de scouting

De scouting heeft nog een thuisprogramma. En zij kwamen koekjes thuis brengen. Wel hoop ik dat ook de scouting bij ons weer snel begint, want het juist een activiteit waar de kinderen heel veel energie kwijt kunnen.

Thuis leuke dingen doen

Spelletjes spelen blijft altijd ideaal! En daarbij natuurlijk iets lekkers eten! Zoals deze bounty brownies bakken.

De scholen zijn nu in Februari weer geopend, maar toch zijn de kinderen nog veel vaker thuis dan voorheen en wij zelf natuurlijk ook! Een spelletje spelen blijft altijd een goed idee.

Bounty Brownies + Spelletje Dobble spelen in het weekend - tips voor leuke spelletje - Foodblog FOodinista

Makkelijk maken met lekker en makkelijk eten

Frietjes eten

Ook wij doen wel eens makkelijk hoor! Lekker frietjes halen in het weekend. Smullen maar!

Indonesische rijsttafel afhalen

Bij Satehyo in Dongen kun je iedere vrijdag een variatie op de Indonesische rijsttafel afhalen. En dit deden wij ook! Een echte aanrader. Smullen!

Thuis uit eten met UMAMI By Han

UMAMI by Han Fusion restaurant in Eindhoven

We genieten samen ook nog wel eens van een luxer diner, zoals UMAMI by Han dit haalden wij op in Eindhoven. Bijzondere smaak combinaties. Waar genoten van het visdiner wat je bijna kant-en-klaar mee naar huis krijgt en met een aantal tips op tafel kunt zetten.

Aziarisch dineren van UMAMI by Han thuisbox

Leuke samenwerkingen en kortingscodes

In Januari mocht ik ook nog een aantal leuke samenwerkingen aan gaan. Waarbij ik ook nog leuke kortingscodes met jullie mag delen!

Zoals bijvoorbeeld de samenwerking met Hoogvliet, waarbij je een jaar lang Pampers kon winnen!

De samenwerking met SWISSE waarbij ik mijn kortingscode SWISSE-FOOD25 voor alle supplementen met je mag delen! Een grote korting! Kijk hier verder en bestel jouw SWISSE supplementen met een grote korting.

Foto wall met foto's met magneetstrip - Tips voor in huis met foto's

Een mooie samenwerking met Beste Canvas.nl waar je hier alles over leest, maar ik mag je sowieso een kortingscode geven met een korting van 91% en daarvoor gebruik je de kortingscode Foodinista91.

Tot Februari!

Liefs,

Daphne

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie