Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – September 2020 van Foodinista

Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – September 2020 van Foodinista

Deel deze post

September! De maand waarin het normale leven allemaal weer begon. Structuur met school. En direct goed ook, want met Florian zijn we begonnen in groep 3. Heel trots, leerzaam en mooi om te zien natuurlijk, maar ook wel inspannend! En zoals bij iedereen nog steeds corona regels waar we mee moeten leven. Dan was de zomervakantie toch echt wel genieten. Vrijheid is een groot woord, maar het mooie weer en minder gebondenheid was prettig! In mijn dagboeken van juli en augustus lees je er alles over. September was dan met het oog op de uitjes en activiteiten veel rustiger dan de zomer. We kwamen weer een beetje in ons normale ritme. Maar ook dit deel ik natuurlijk met je. Maar er zijn zeker nog leuke uitjes! Zo gingen we naar een heel leuk kindvriendelijke museum, was Florian jarig! Vierden wij het kinderfeestje van Florian, ging ik uit eten en zijn er ook nog hele leuk winacties! on te genieten. Natuurlijk zijn er ook nog veel andere dingen om te delen. Dit alles lees je in ons September dagboek met leuke uitjes, activiteiten van de kinderen, restaurants en meer ervaringen. Kijk je mee in het Foodblog Maandoverzicht – September 2020 van Foodinista.

Foodblog Maandoverzicht – September 2020 van Foodinista

Happy Birthday! Florian 6 jaar!

Ja we begonnen de maand feestelijk! In Augustus hadden we de verjaardagen al gevierd, maar een kinderverjaardag sla je natuurlijk niet zomaar over! Florian werd 6 jaar. Dus trakteren op school, Paw Patrol cupcakes thuis en natuurlijk een jongens kinderfeest.

Dit bericht bekijken op Instagram

-🌟HAPPY BIRTHDAY🌟- Florian 6 jaar al weer! Wij @michgelsen en ik mogen al weer 6 jaar jouw papa en mama zijn ❤️. Zo veel liefde en trots! Daarbij ben je al weer 2 jaar een lieve een trotse broer! Philou lijkt jouw verjaardag nog spannender te vinden 💗. En natuurlijk kijken wij uit naar nog veel meer mooie avonturen, belevenissen, liefde en knuffels van ons scheepsmaatje, avonturier en feestbeestje. 💙 * * * #happybirthday #jarig #verjaardag #verjaardagstaart #florian #momswithcameras #trots #trotsemama #6jaar #kinderen #foodinistanl #dutchblogger #fammich #netherlands #openluchtmuseum #noordbrabant #kaatsheuvel #kleintjeswordengroot #hieperdepiephoera #hoera #broerenzus #grotebroer #homesweethome #leukedingendoen #happybirthday #jarigejob #jarigzijn #verjaardagsfeestje #woensdagmiddag #taarteten #lionking

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Toffe Paw Patrol Cupcakes
Florian trakteren op school! Hieperdepiep

En het trakteren op school! Ik vond het nog niet eenvoudig. Waren het vorig jaar leuke prikkers met fruit en snoepjes en een vijf van spekjes. Nu moest alles ingepakt dus feestzakjes gemaakt met cadeautjes en snoep. Een beetje voor thuis en een beetje voor op school.

Herinneringen aan vorig jaar toen we er zelfs nog bij waren in de klas voor een feestje!

Dit bericht bekijken op Instagram

Trakteren is ook niet meer wat het geweest is en dat bedoel ik heel positief. Ik begrijp nu waarom Florian er al heel de zomervakantie druk mee was. Op school werd er één groot feest gevierd. Ja de traktatie delen we uit aan het begin van de ochtend, maar wel nadat we met het hele gezin feest gevierd hebben. Een huldeboog, liedjes zingen, herinneringen delen, kaarsjes uitblazen en ga zo maar door. Ja ik ben een trotse moeder, maar ik ben ook dankbaar voor de juf die er zo’n feest van maakt en onze kinderen deze geweldige herinnering geeft. * * * #trakteren #kinderfeestje #verjaardag #verjaardagstaart #happybirthday #florian #foodinistanl #traktatie #foodinistanl #foodinistaloveskids #snoepen #schooldagen #kleuterjuf #kleuterwereld #kleuterwereld #kleuterklas #kaatsheuvel #loonopzand #brabant #mooiedagen #mamaliefde #momlife #moederschap #moederliefde #trotsemama

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Koken met gemak! De gemaksbox van Boerschappen

In de eerste week van September, heel fijn, kookte ik met gemak en was het niet nodig om na te denken. De Gemaksbox van Boerschappen werd thuis gebracht. Gevarieerde en gezonde recepten.

Dit bericht bekijken op Instagram

– ROMIGE GNOCCHI – Ziet er goed uit toch? Dat vind ik dus ook. Ik kan je vertellen dat het ook nog goed smaakt. Er is nog veel meer om enthousiast over te worden: Deze gnocchi staat gewoon binnen 25 minuten op tafel en is een mooi vers geleverd recept uit de #gemaksbox van @boerschappen een box waar ik echt enthousiast over ben. Direct van de boer zo op jouw bord, wanneer het even kan biologisch en geen diverse tussenstappen. Daarbij staat gemak voorop, want de chefs van #Boerschappen hebben dus alle mooie creatieve recepten uitgeschreven die oprecht simpel zijn. Het enige wat je nog moet doen? Koken dus en misschien een doperwtje doppen? Want hoe vaak doe je dat nog zelf. Het is leuk en nog steeds staat het binnen 25 minuten op tafel met een heel vers en gezond gevoel. Nieuwsgierig? Met de kortingscode: Foodinista krijg je 9 Euro korting op je eerste box bij @boerschappen. Meer weten? Op @foodinistanl in de link in bio deel ik meer informatie en ook nog een leuk #shakshuka recept met je uit de #boerschappengemaksbox. Al was deze ook wel heel smakelijk! * * * #eetsmakelijk #snelaantafel #samenkoken #avondeten #gnocchi #zalm #visrecepten #kidsproof #lekkereten #lekkermakkelijk #klaarin25minuten #foodbox #foodinistanl #foodinistacollab #watetenwevandaag #eten #kookidee #receptvandedag #sameneten #vers #koken #breekdeweek #breekdewoensdagtip

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Een gezond recept voor Shakshuka van Boerschappen deel ik hier met je.

Verrassende shakshuka uit de oven - Koken met de Boerschappen Gemaksbox

Ook nieuwsgierig naar Boerschappen? Kijk dan hier .

Weer eens buiten de deur werken

Werken bij de Deur

Ik ben niet de enige, maar de vraag is natuurlijk of we thuis willen werken en dit doe ik sinds de softe lock down al voor 98%. Er is natuurlijk niet heel veel activiteit meer het komt weer een beetje op gang allemaal en dan corona proof, maar dan nog met een beetje verkoudheid blijf ik thuis. Sinds tijd werk ik weer eens buiten de deur. Echte verwennerij! Zo zijn mijn favoriete flexplekken bijvoorbeeld in Dongen bij het restaurant bij de bibliotheek of de LocHal in Tilburg. Eerlijk is eerlijk buiten de deur krijg ik meer schrijfwerk gedaan. En een beetje verwennerij is het ook wel.

Winactie kookboek Zoet! Van Lekker en Simpel

Op Instagram en Facebook stond in September de winactie voor het kookboek Zoet van Lekker en Simpel! Helaas is de winactie nu afgelopen en ik ga de winactie heel binnenkort bekend maken. Maar het kookboek kun je natuurlijk wel hier shoppen! Want het is echt een aanrader.

Dit bericht bekijken op Instagram

– WINACTIE – Goedemorgen! Ja ik zei het toch! Vandaag komt er een hele leuke #winactie aan. Jorrit en Sofie van @lekkerensimpel hebben een heel watertandend, lekke, nieuw kookboek uitgebracht genaamd Zoet. Je kunt het wel raden: vol zoete recepten die natuurlijk Lekker en Simpel zijn. Ik heb het al even getest, want met de herfst voor de deur bakte ik de speculaas kokosmacronen. Geen witte chocolade in huis, maar wel roze ruby en zo passen ze weer bij mij. Je kunt het boek natuurlijk zelf shoppen, aanrader, of nog even een kansje wagen bij mij, want tromgeroffel: ik mag een exemplaar weggeven! FEEST! * * Wat moet je daar voor doen? 1. Like dit bericht 2. Laat een reactie achter waarom jij wilt #winnen en tag iemand waarvoor jij iets zoets gaat maken. 3. @foodinistanl en @lekkerensimpel volgen waarderen wij natuurlijk. 4. Deel dit bericht in jouw story of op je tijdlijn en tag mij @foodinistanl. * * Veel succes! P.s. De winactie loopt op@Instagram en Facebook 2x mee doen is 2x kans er is 1 exemplaar. De winactie loopt tot 14 September. * * * #zoet #lekkerensimpel #kookboek #nieuwkookboek #giveaway #win #winacties #foodinistanl #dutchblogger #bakboek #maandagmotivatie #maandagochtend #maandaginspiratie #meedoen #kokosmakronen #chocolade #genietenvankleinedingen #genietmomentjes #lekkerlekker #eten #eetsmakelijk #boeken #dutchfood #discoverfood #bakken #dutchfoodies #wilikhebben #weggeefactie

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Efteling bezoekje

Na de zomervakantie brachten we ook weer eens een bezoekje aan de Efteling. Lang geleden, maar echt weer zo leuk!

En nog meer ontdekken tijdens een ander leuke dagje uit in Utrecht.

Treinen bekijken bij het Spoorwegmuseum in Utrecht

Dit bericht bekijken op Instagram

KOFFIE, THEE OF ROZE KOEK EN ‘TOSTI’S & TRUFFELS’ Eten in de trein! Lekkere trek, een snelle hap of is de reis zelf de bestemming? Vandaag keken wij onze ogen uit en beleefden wij het @spoorwegmuseum met een culinair thema. Eten en drinken in de trein. Koffie, thee of limonade, dansen in de discotrein, de meest luxe treinen ontdekken met porselein servies of toch snel een koffie to go wat is jouw favoriet? Wanneer het er bij ons op aan komt vonden de kinderen de treinen ontdekken, want hoe vaak gaan we nog met de trein?, een rondje met de minitrein, het theater, want dat is er! En ook nog eens een soort stoomlocomotief binnen achtbaan! Kortom een edutainment dagprogramma voor jong en oud. Heerlijk dagje weer! #spoorwegmuseum #etenindetrein #trollydolly #utrecht #foodinistanl #ontdeknederland #eropuitineigenland #eropuitmetkinderen #dagjeuit #leukedingendoen #utrechtcity #museum #museummetkinderen #leukeactiviteiten #watgaanwedoen #ontdeknederland #utrecht_netherlands #kidsfun #weekendishere #weekendinspiratie #zondag #uitgenodigd #dankjewel #mooiedag #dagjeweg #dagjeuitmetkinderen

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Maar we gingen er nog meer op uit. Een dagje naar Utrecht naar het SpoorwegMuseum wat één grote verrrassing was en echt een uitje voor het gezin. Op dit moment is de expositie voor foodies. Tosti’s en Truffels. Deze is verlengd tot het begin van 2021! Op Instagram vertelde ik er al meer over.

Nieuwe recepten

Koken is op dit moment ontzettend fijn! Maar ook is het waardevol om in deze tijd ook nog hele fijne en mooie samenwerkingen aan te mogen gaan waar ik volledig achter sta, zoals met Blije Kip eieren waar ik al weer voor derde keer mee mocht samenwerken. Deze keer maar ik een herfst Shakshuka ovenschotel. Nog een inspiratie. Binnenkort zal ik ook het hele recept met je delen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Goedemorgen! Ja ik heb weer een lekker en simpel recept idee voor je. Een #Shakshuka bolognaise. Zoiets wat je in één pan maakt, lekker dippen, rijk aan groente en waar door het leuke dip concept kinderen ook van smullen! En wie is niet dol op pasta bolognaise alleen vergeten we deze keer de pasta, maar we gaan dippen met brood. Leuk en lekker! In een shakshuka moeten natuurlijk #eieren. Het maakt het gerecht zo heerlijk! En een plaatje. * * Daarvoor gebruiken we biologische @blije_kip_eieren. Wist je dat de biologische #blijekip eieren worden gelegd door biologische kippen? En de eieren ook echt uit Nederland komen? Daardoor leggen ze een korte reisafstand af voor ze op jouw bord komen. Gezond en beter voor iedereen, ook onze eigen boer. En voor de kip? Deze leeft heel ‘blij’. Op een boerderij waar gespeeld mag worden en vrij een ei gelegd mag worden. En geloof mij: dit proef je. Ook in deze Italiaanse shakshuka. * * * Laat je het mij weten of je het recept wilt? Dan plaats ik deze heel snel op de blog! * * * #blijekipeieren #blijekipbiologisch #eirecepten #ovenschotel #shakshukarecept #shakshukaeggs #receptvandedag #watetenwevandaag #snellerecepten #gezinsmaaltijd #foodinistanl #groenten #dutchfoodie #foodinistacollab #gezinsmaaltijd #kokenbinneneenuur #30minutemeals #eggfast #eggcellent #dutchfood #italianfood #eitje #ovenready #sameneten #etenendrinken #donderdaggezonderdag #bolognese

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Aziatische dineren in Eindhoven bij Umami

De zomer mocht ik heerlijk afsluiten bij Umami in Eindhoven. Een avond op het terras en verwend worden een verrassend vier gangen menu. Het menu bestond uit een variatie van Aziatische gerechten met een Franse culinaire twist.

Dit bericht bekijken op Instagram

Gerechtjes die je smaak weer even op scherp zetten. Dit ervaar je bij @umamibyhan_restaurants in #Eindhoven en het is precies wat de bedoeling is. Zondag genoten wij van een zomerse avond op het terras en zoals je kunt zien was het avondvullend. De zintuigen werden geprikkeld door een verrassingsmenu wat ik je kan aanraden. Ja wanneer ik de menukaart open bij #umamibyhan zie ik het ene na het andere heerlijke gerechtje, maar bij de menu’s krijg je 2 gerechtjes te gelijk geserveerd die voor een smaakcombinatie of je kunt wel beter zeggen explosie #umami zorgen. Wij hebben de chef het werk laten doen en werden verrast met spicy tofu, zoete paling, zachte kwartel, malse bacon, tempura asperge salade als tegenhanger en alles werd één mooi geheel van de Aziatische Franse cuisine. Vergeet daarbij niet het bijpassend thee arrangement met mooie Aziatische thee smaken bij iedere gang en feestelijk geserveerd in een wijnglas. Dus #breekdeweekwoensdag of maak alvast plannen voor het weekend, want binnen is het restaurant ook een plaatje. * * * P.s. Wij gingen in Brabant in Eindhoven, maar deze fijne ervaring is er dus ook in andere steden 😉. Wellicht voor jou dichterbij. * * * #umamieindhoven #eindhovenfood #eindhovenfoodies #foodinistanl #dutchfoodblogger #uitgenodigd #noordbrabant #eindhovencaptured #eindhovencity #visitbrabant #foodphotography #etenendrinken #restaurantstyle #restaurantsofinsta #uiteten #leukedingendoen #avondjeuit #brabantfood #asianfood #asiancuisine #fusionfood #lekkereten #terrasjesweer #voorgerecht #tussengerecht #hoofdgerecht

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Pannenkoeken bij de Financiën

Met familie gingen we eten bij De Financiën. Een verjaardag vieren en zoals je ziet de kinderen vonden het weer smullen!

Eten bij De Financieën in Loon op Zand
Eten bij De Financieën in Loon op Zand

Winactie! Kookboek Wereldse Bakplaat recepten

De maand sluiten we af met een hele leuke winactie! Deze is voor een heel mooi kookboek voor met bakplaatrecepten! Ik ben er zelf ook dol op. Zie hier bijvoorbeeld mijn bakplaatrecept met zalm. Maar dit kookboek neemt je mee naar een Wereldse keuken en je kunt het kookboek winnen!

Dit bericht bekijken op Instagram

– WINACTIE – Oooh dit is zo leuk! Wat? Het allernieuwste #kookboek van @missminifer is er! Wat een feest. Weer 75 recepten die je makkelijke kunt bereiden in de oven en op de bakplaat. Dit kookboek het is een reis rond de wereld en alles is eenvoudig, want ja het gaat zo de oven in! Met – De Wereldse Bakplaat – heb je weer eindeloze inspiratie. Ik schoof alvast een bakplaat met Spaanse invloeden de oven in. Maar er staat zoveel in het boek wat ik wil maken en jij ook denk ik! En wat zo leuk is! Je kunt het nieuwe kookboek winnen! Yes! * Wat moet je doen? – Like dit bericht – Laat een reactie achter, zodat ik weet dat je mee doet en tag 1 persoon die je het kookboek ook gunt. – Deel deze post op je wall en tag @foodinistanl dan weten we dat je mee doet. – Het is natuurlijk erg leuk wanneer je ons volgt. * * * De winactie loopt tot 6 oktober! Daarna maken we zo snel mogelijk de winnaar bekend! De winactie loopt op Insta en FB dus 2x mee doen is 2x kans! * * * #kookboek #bakplaat #bakingtray #traybake #ovenschotel #kookboekwinnen #winnen #winacties #foodinistanl #dutchfoodie #eten #avondeten #gezinsleven #kookidee #winactiesnederland #boekentip #rukminiiyer #bechtboeken #boekstagram #giveaway #chorizo #pompoen #aardappel #koken #ovenbaked #snellerecepten #iedereenkankoken #lekkereten

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Niet wachten? Dan kun je hier ook meer informatie vinden over het kookboek De Wereldse Bakplaat!

En vergeet ook de mooie nieuwe winactie niet voor Professor Grunschnabel niet waar ik een nieuwe samenwerking mee mocht aangaan! Je kunt hier mijn ijstaart recept al vinden die je makkelijk maakt met de diverse ijssmaken van Professor Grunschnabel. Maar nu mag ik alle 8 smaken weggeven in een leuke winactie!

Dit bericht bekijken op Instagram

❄️ WINNEN ❄️ Helaas niet de Pumpkin 🎃 Spice IJs Latte die is opperdepop. Maar wat dan wel? Nou de 🍁 herfst ijs latte maakte ik met de creatieve ijs smaken Indian Winter, Café El Khatib en Caramel Ocean van @professor_grunschnabel. Dankzij het ijs is het echt super simpel om de verwennerij te maken met een breed smaakpalet en een paar kleine extra’s. Ik begrijp het wel dat de Michelin chefs ook zo enthousiast zijn over dit ijs, want het ijs is ook nog vegan dus je kunt er zo veel foodies blij mee maken en dat ga ik ook doen! Ik ga namelijk #professorgrunschnabel ijs uitdelen in een hele leuke #WINACTIE! ❤️ Want kun je ook het hele jaar wel ijs eten? ❤️ Zo uit de beker of creëer je graag een recept zoals ik? Laat mij weten of je de details wilt van dit recept en wat jij zou maken met het ijs van Professor Grunschnabel. * * * WINNEN? Wat moet je doen? 1. Like dit bericht. 2. Laat in de reactie weten welk recept jij gaat maken of welk idee je hebt met het ijs! Alleen een naam is voldoende, ik werk het uit! Het winnende recept maak ik en zo maak ik de #winnaar bekend! De winnaar van 8 smaken ijs! 3. Deel de post in je story en tag @foodinistanl dan weet ik dat je mee doet. 4. Volgen van @foodinistanl waarderen we. SPANNEND EN HEEL LEUK! Ik ben benieuwd naar jullie ideeën! 💗 * * P.s. De Winactie loopt tot 15-10 en loopt op Instagram en Facebook 2x meedoen is 2x kans. * * * #ijs #veganijs #dessert #toetje #pumpkinspice #pumpkinspicelatte #herfst #herfstrecept #foodinistanl #foodinistacollab #dutchfoodblogger #eten #koffie #koekjes #ijskoffie #giveaway #winnenwinnenwinnen #etenendrinken #wewv #genieten #weekendinspiratie #kaneel #herfstvakantie #eetfeest #foodparty #foodphotography #ijsrecepten

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Tot Oktober!

Liefs,

Daphne

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie