Blogger dagboek Januari van Foodblog Foodinista - Leuke dingen doen van trouwen, trouwjurk naar gelukkig nieuwjaar en dry january

Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Januari 2020 van Foodinista

Deel deze post

Geef maar toe het is altijd leuk om mee te kijken in het leven van iemand. Daarom deel ik ook gewoon meer dan alleen recepten, restaurants en reizen. De afgelopen tijd deed ik dit niet meer zo veel. Eerlijk is eerlijk. Tijdgebrek. Dit had ook wel met mijn gezondheid te maken, maar daar bleef ik ook wel gewoon openhartig over, voor zover het mogelijk is. Toen ik met mijn blog begon, een blog is tenslotte persoonlijk, kwam er altijd een maand agenda online. Gewoon de leuke dingen delen. Deze artikelen waren populair! Logisch, want dit past gewoon bij een blog. Een kijkje in het leven en het is heel persoonlijk. Bij het begin van een nieuw jaar keek ik weer eens kritisch naar mijn blog en met frisse energie. Ik besloot om dit dan ook weer terug te brengen! Wanneer ik er tijd voor heb dan ga ik de leuke momenten delen en dit jaar is sowieso bijzonder, want ik ga trouwen. Kortom Eric en ik gaan trouwen. Dan zou je toch denken dat er wel het één en ander te delen valt. Sowieso gaat het gezinsleven gewoon door en vinden er achter de schermen ook voldoende culinaire belevenissen plaats die soms de blog geeneens halen en dat is zo jammer! Een Foodblog Maandoverzicht gaat er hopelijk meer ruimte voor bieden. Laten we gewoon beginnen. Het is een vrijblijvend stukje blog en misschien een beetje hak op de tak, maar het neemt je gewoon mee in mijn dagelijkse chaotische leven. Wat deze maand ups en downs had van mijn trouwjurk uitzoeken, naar slenteren op de vakantiebeurs tot eindeloze doktersbezoekjes en getuigen vragen. Dus beginnen maar!

Foodblog Maandoverzicht Januari – De maand van Daphne van Foodinista

De maand januari ging heel snel voorbij. In een soort sneltreinvaart. Eigenlijk vind ik dat altijd wel. Bij mij komt dit ook een beetje, omdat ik beurzen ga afstruinen, maar dit jaar heb ik bewust de horecava overgeslagen en besloten om deze om-het-jaar te bezoeken om het leuk te houden. Wel ga ik als NHTV alumni en reisgek, tja ben je dan geen horeca gek? Natuurlijk wel!, standaard naar de Vakantiebeurs, maar de Vakantiebeurs is meer op ons bloggers gericht dus het is meer een gezellige nieuwjaarsborrel en dat mis ik nog steeds een beetje bij de Horecava. Jammer de bammer, misschien tot volgend jaar. Zo dat gezegd hebbende, want daar begon de maand helemaal niet. Nee we hadden gewoon nog vakantie met de kindjes, vierden oud en nieuw, nieuwjaarsdag en ik ging eerst nog voor mijn trouwjurk! Woooow, maar ja die krijg je natuurlijk nog lang niet te zien.

Mijn Januari in foto’s – Blogger maandoverzicht

Happy new year! – Laatste keer vuurwerk?

Bij vrienden vierden we heel gezellig oud en nieuw! Nog met vuurwerk! Gewoon verantwoord en lief! Veiligheidsbrillen op en meer van dat soort dingen en met meer dan sterretjes. Ja wij vinden het jammer dat het de laatste keer is, want hier bij ons in de dorpen verwachten wij volgende jaar geen mooie shows, zoals in de dorpen en wij genieten van een paar mooie vuurwerkpijlen. Zo dat is de mening van ons gezin en wij vinden het jammer. Natuurlijk gaan er ook mensen zeggen huil maar als je kindjes later geen vingers mee hebben, maar je hebt ook zoiets als opvoeding. Vuurwerk hoort bij oud en nieuw, zoals een oliebol en champagne. Jammer dat er een aantal mensen zijn die zich niet kunnen gedragen en dat de goede daardoor weer niet mogen genieten van iets moois.

Geluksballon oplaten

Er is natuurlijk een alternatief! En op 1 januari hebben we dan ook nog een gelukstlantaart opgelaten voor een voorspoedig 2020.

Dinobos in Boxtel

Na alle feestelijkheden en met nog een vakantiedagje op de agenda gingen we met vrienden naar het Dinobos in Boxtel. Misschien is het in de zomer ietsje leuker, want dan geniet je meer van de buiten speeltuin, maar de kinderen vonden de dino’s sowieso wel leuk en de speciale uitleg.

Dinobos in Boxtel
Dinobos in Boxtel
Dinobos in Boxtel
Dinobos in Boxtel

Tijd voor mijn bruidsjurk!

Bruidjurk! Kiezen - Foodinista gaat trouwen - Bruiloftmich

Ja zie mij daar stralen! Een grote dag! 4 januari ging ik voor mijn trouwjurk! Ik kan je vertellen ik ging echt zonder enige verwachtingen. Toen ik het pashokje in ging had ik nog steeds geen verwachtingen eigenlijk vond ik alle jurken niks en zei ik vooraf nog tegen mijn moeder; het is niks hoor we kunnen wel gaan. Haha. Ik paste de eerste. Het was echt niks. Toen wist ik wel wat ik wel wilde.. De tweede verkoopster kwam met een totaal andere jurk: en ik was klaar…. Een trouwjurk die ik eigenlijk op internet al lang als favoriet had maar niet had verwacht en eerlijk gezegd ook ver boven budget had. Wat een mazzel! Maar uhm na de bruiloft komen natuurlijk alle details op de blog te staan van de bruiloft. Vooral de hoe, wat waar en alle tips.

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op Instagram,  TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Dry January

Na oud en nieuw was het hoe dan ook tijd voor Dry January! Ik vond het ene pittige uitdaging en ik moet toegeven dat ik één keer van de wagen ben gevallen. Eigenlijk drink ik al niet heel veel. Ik doe mijn best met WW en dan is er al niet heel ruimte voor alcohol dus ja. Dat één glaasje en nu pak ik sowieso weer door tot carnaval.

Dit bericht bekijken op Instagram

Hello #dryjanuary, bye bye heerlijke drankjes met een percentage aan genieten. Heel eerlijk valt het meestal wel mee. Met kleine kindjes drink ik doordeweekszelden tot nooit en als ik moet rijden ook niet, maar met reisjes en de gezellige dagen is het weer tijd voor een detox en zeg ik even nee! Ik zal heel eerlijk zijn ik heb het uitgesteld tot morgen, vandaag was de laatste proost met vrienden en de bubbels smaakten goed, morgen ben ik echt en het doel is zelfs tot carnaval. Dat gaat spannend worden! Maar ik ga er voor! * * * Dan heb ik natuurlijk nog een vraag! Wat is jouw tip voor lekkere #alcoholvrijedrankjes met een twist om van te genieten? En doe jij mee met dry january of je eigen variant? * * * #dryjanuary2020 #january2020 #januari #nonalcoholic #alcoholvrij #theedrinken #wijnenwijnenwijnen #maarnuevenniet #foodinistanl #dutchfoodblogger #dutch_connextion #dutchfoodie #foodblogger #water #goedevoornemens #healthylifestyle #healthylifestyle #lekkereten #etenendrinken #kaatsheuvel #waalwijk #drankjes #samengenieten #doejemee #watdrinkjij #eatclean #eatdrinkshare #gezondeleefstijl #gezondleven

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Efteling abonnement

Aan het einde van het jaar hadden we ook weer besloten om een Efteling abonnement te kopen voor het gezin. Het kost wat, maar dan heb je ook wat, aangezien we in Kaatsheuvel wonen heb je dan altijd en uitje en wat een plezier! Alleen die lach op het gezicht al is goud. Gelukkig kunnen we ook af en toe op rustige dagen gaan.

Getuigen vragen voor de trouwdag

Naast de trouwjurk was het tijd voor meer ‘weddingfever’! De getuigen werden gevraagd en ik heb mijn vader officieel gevraagd of hij mij naar het altaar wilt begeleiden. Hoe ik dat heb gedaan? Ik heb persoonlijke fotolijsten gemaakt met familieherinneringen. De lijsten zijn trouwens, maar 8,99 en van Xenos en echt gewoon heel mooi! Mijn moeder is getuige samen met één van mijn twee neven, waar ik niet tussen ga kiezen dus ik had voor alle drie een memory fotolijst met foto’s van vroeger. Ook is mijn tante 2 jaar terug overleden en mijn oom 2,5 jar terug overleden. Dit is voor allemaal een open wond en groot gemis. Foto’s zijn moeilijk, maar ik heb ze verwerkt in de fotolijsten, zodat ze erbij zijn. En daarbij de vraag gesteld. En zie je die kleine meid op de foto’s? Ja dat ben ik. En lijkt ze ook niet heel erg op de kleine dames op de eerdere foto’s?

Cadeautjes voor de getuigen - Foodinista gaat rrouwen - Bruiloft Mich
Cadeautjes voor de getuigen - Foodinista gaat rrouwen - Bruiloft Mich
Cadeautjes voor de getuigen - Foodinista gaat rrouwen - Bruiloft Mich
Uitgebreide lunch voor de getuigen en mijn weddingparty

Dikke tegenvaller in Januari

En natuurlijk is echt niet alleen maar alles leuk. Ook bij ons stond het huis bol van de griep. Koorts, verkoudheden, oorontsteking, Florian had steeds een stijve nek, dar word ik nerveus van en Philou lijkt een orenkind te worden. Met beiden dus steeds naar de dokter. Zelf besloot ik ook maar eens te gaan met chronise verkoudheid. Het hele verhaal vertel ik in de onderste post, waar ik al heel veel lieve reacties op heb ontvangen. Ondertussen weet ik wel dat er voor mijn operatie een wachtlijst is van 16 weken! Dat is jammer, balen, maar het is ook een pittige operatie en deze staat nu dus gepland voor het najaar. Geen leuk vooruitzicht. Bij sommige valt het mee, maar bij sommige vies tegen en de arts verwacht bij mij een beetje tegen, want ik loop er al te lang mee en plus dat ik clustermigraine heb en dat kan ook nog wel eens tegenvallen met de effecten in mijn gezicht. We gaan het meemaken. Daarbij is het wel duidelijk dat ik aan mijn bekken moet gaan werken. Vooral nu ik de rugpijn en buikpijn toe laat. Geen feest! Maar het is zo. Alles stap voor stap. Dan weet je dat weer en dat was januari.

Dit bericht bekijken op Instagram

MOOIE MOMENTEN EN DIKKE TEGENVALLERS Oké vandaag is het ook een prachtige dag. Het zonnetje schijnt en echt winter kunnen we het niet noemen. Stilletjes aan mag het van mij lente en zomer worden. Ook door de mooie plannen waar we naar vooruitkijken en helaas ook nog een aantal hobbels… op nr. 1 staat de bruiloft waar we heel druk mee bezig zijn en wat een echte persoonlijke dag gaat worden voor ons gezin. Eigenlijk is het één grote liefdesroes en afentoe loop je tegen feiten aan zoals verlies, missen van en dat dingen niet zo kunnen als je wilt omdat dat voor geliefden niet mogelijk is die jouw dag wel belangrijk maken, het hoort erbij. Helaas kreeg ik gisteren te horen na een bezoek aan de kno-arts, wat ik dus echt niet verwacht had, dat ik zelf nog een keer geopereerd moet worden en dat is dus een dikke tegenvaller. Lopen we met het gezin, zoals half Nederland al een tijdje te kwakkelen met de keel, neus en oren en hoesten en proesten kreeg ik zelf van de huisarts een doorverwijzing naar de KNO arts voor mijn oren. Oké prima, buisjes misschien, vroeger ook gehad. Bij bezoek bleken mijn oren prima. Wel een syndroom, waaruit blijkt dat ik vanaf mijn heupen last heb tot aan mijn voorhoofd, maar dat mijn oren niet het probleem zijn. Maar mevrouw het wordt tijd dat u flink aan uw rug en nek moet werken, vandaar ook de vooruitziende foto en mijn geliefde rug en nek, daar is eigenlijk niks goed en u moet overal pijn hebben of dit verdringen, tja die zwangerscHap en bevalling hè. Dus hoppa naar de fysio. Maar dan uw neus daar gaan wij aan werken! Excuseer! U ademt voor 10% en 90% dat zou 100% en 100% moeten zijn. Wij gaan flink wat poliepen verwijderen en uw neusschot rechtzetten. Kortom: WELKOM in 2020! Ik ga dit even verwerken.. we zijn al 11 dagen onderweg.. nu verlang ik naar Toscane waar het leven mooi is. * * * #toscane #waarhetbegon #waarhetlevenomdraait #waarhetlevenmooiis #foodinistanl #dutchblogger #zaterdagdingen #hoegaathet #evenbijpraten #leukedingendoen #trouwenin2020 #trouwen2020 #florian #reizenmetkinderen #travelphotography #dutchtraveler #mamadingen #mamaopreis #gewoondoen #knockout #evenschrikken #bruidjes #travelphotography

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Leuk, gezellig zo’n dagboek? Vaker doen? Het lijkt wel een klaagboek soms? Ook wel lekker al zeg ik het zelf. Haha! Werkt in ieder geval wel. Ik heb ook nog meer gedaan. Maar zonder foto’s weinig nut. Ik ging nog in Breda tapa’s eten, maar kletste te veel en maakte geen foto’s, er kwamen vrienden eten uit Rotterdam, wij gingen naar vrienden toe in het oosten van het land en zo zien wij geregeld het hele land. Gezellig! En oh ik sluit af met de nieuwe familiehond van mijn schoonouders!

Nieuwe hond, niet van mij, van mijn schoonouders

Als het mij lag werd de naam Truffel, maar het werd Onyx, ook mooi natuurlijk.. Maar ja waar het hart vol van is natuurlijk.

Tot volgende maand!

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie