Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – April 2020 van Foodinista

Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – April 2020 van Foodinista

Deel deze post

Wat valt er nog te beleven in deze corona tijd? Het leven is in ieder geval anders. Door vakanties, etentjes en dagjes uit worden een streep gezet. Bij ons stond er in ieder geval veel leuks op de planning in het voorjaar. Ook had ik verwacht druk te zijn met de voorbereidingen voor ons huwelijk, maar daar zal ik volgend jaar wel druk mee zijn. Deze maand werd er alsnog Pasen gevierd en werd het Koningsdag. Het ging een beetje anders, maar eigenlijk was het heel erg leuk. Op onze eigen manier maakten we het gewoon heel erg leuk met het gezin en in de straat met de buren. Hielden we afstand met onze ouders. We troffen het natuurlijk met het heerlijke lenteweer, waardoor we veel naar buiten konden. Barbecueën, buiten eten, buiten spelen en eigenlijk zorgde het er voor dat het tussen de chaos door van thuis werken, papa en mama de leraar, kinderen full time thuis er een soort van vakantiegevoel was, maar hoe het echt ging en wat we hebben gedaan? Lees het in het Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – April 2020 van Foodinista.

Foodblog Maandoverzicht – April 2020 van Foodinista

Heerlijk buitenspelen

Wat hebben we het toch getroffen met het prachtige weer in April! Een cadeautje dat we kregen. Het maakte de maand april waarin de kinderen volledig thuis waren wel een klein stukje eenvoudiger voor ons allemaal.

Dit bericht bekijken op Instagram

Heerlijk weekend, stralend in de zon buitenspelen en vooral de buitenkeuken in. Vooral niet vergeten te drinken en we doen het in style uit de @twistshakebaby bekers. Met extra breed rietje. Ook makkelijk voor smoothies enzo. Maar vooral de parelmoer kleurtjes zijn hip en de bekers zijn onbreekbaar en makkelijk te gebruiken. Dus hup naar buiten, spelen en genieten maar. * * * P.s. Op de #twistshakebaby collectie bij twistshake.com krijg je nu een korting van 50% en met de code Foodinistanl55 krijg je een extra korting van 5% dus 55% korting! En op nog veel meer producten van de baby tot kleuter collectie! En de producten worden wereldwijd verzonden. * * * #lente #lentekriebels #foodininstagram #foodinistanl #foodinistaloveskids #dutchblogger #kidslife #weekend #philou #zondaginspiratie #peuter #dreumes #buitenspelen #zonnigedag #buitenkeuken #zandbak #minimeis #kleinemeisjeswordengroot #kleinedingendiehetdoen #spelenderwijs #spelendleren #kidsfood #momlife #foodinistacollab #momblogger #dutchmommy #momswithcameras #smile #samenspelensamendelen

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

De tuin in en genieten maar! Vervelen deden we ons al helemaal niet vandaag. We gingen op #paasberenjacht met hulp en inspiratie van @hoogvlietsupermarkten. Met de opdrachten en scorekaart, waar ik voor de kinderen quizkaartjes van had gemaakt gingen ze op jacht en op zoek naar de Paaseieren op de leukste plekjes; Kijk omhoog, een bloemig plekje, ga eerst maar eens insecten zoeken etc.! Goed bezig en trots dat ze zijn! Dit kan gewoon bij je thuis, in de tuin of in de buurt en bij #hoogvlietsupermarkten ga je ook nog meer leuke creatieve opdrachten vinden! Kortom geen tijd om stil te zitten! * * * P.s. De eieren hebben Florian en Philou eerst ook zelf versierd. En in de story geef ik nog een beetje inspiratie. * * * #berenjacht #berenjachtnl #leukedingendoen #leukedingenmetkinderen #foodinistanl #foodinistaloveskids #foodinistacollab #florian #philou #samenspelen #ontdekkendleren #ontdekkendspelen #buitenspelen #kleuter #dreumes #broerenzus #paaseieren #pasen #pasen2020 #momswithcameras #dutchblogger #speelidee #printables #samenspelen #kidsofinstagram #nederland #leukedingendoen #woensdagmiddag #lentekriebels #lentegevoel

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Foodpost van Beemster

Foodpost van Beemster - Kaaspakket - Foodblog Foodinista

Van Beemster ontving ik aan het begin van de maand het complete nieuwe assortiment. Een mooie foodpakket! De Beemster kaas in een nieuwe verpakking gestoken en de smaak is nog romiger geworden terwijl je gewoon een 30+ kaas eet. Wij maken met de kaas vooral tosti’s waar het hele gezin van smult. Heerlijk dat dit 30+ kan. De kaas kun je hier ook vinden.

Meer koken

Meer tijd zorgt voor meer koken! Geen probleem, vooral wanneer het aspergeseizoen begint. Wij hebben er in april veel van genoten met klassieke recepten, waarvan ik er een aantal nog zo snel mogelijk met je ga delen.

Asperges met zalm en aardappelpuree recept van Foodblog Foodinista
Asperges met ei, zalm en Hollandse garnaaltjes recept van Foodblog Foodinista

Meer nieuwe recepten kun je natuurlijk hier vinden bij de recepten, zoals bananenbrood, rabarbercake en barbecuerecepten.

Leuke winacties op de blog

Het is altijd leuk om te delen en om winacties op te zetten! Maar winacties kosten ook veel tijd. Maar met meer tijd thuis doe ik dit heel erg graag. Zo kwamen er de laatste maand leuke winacties voorbij op de blog.

Zo kon je hier een Tomado Airfryer winnen, maar kun je nog steeds het recept vinden voor het heerlijke Mediterrane kippetje.

Mediterrane kip bereiden in de hetelucht friteuse van Tomado recept Foodblog Foodinista

Kon je op Instagram rozen thee en honing winnen. En zou ik ook het recept nog met jullie delen!

Dit bericht bekijken op Instagram

WINNEN – De bites moet je zelf maken! Maar ik beloof je het recept voor de ruby chocolade bites met pistache en @rosetulipsamsterdam Pink Label thee met rozenblaadjes, gedroogde besjes en cacao, ja ze komen binnenkort op de blog online. Nu moet je het even met het plaatje doen. De bites zijn een eyecatcher, maar ik heb iets anders leuks! De bites zijn een energie boost en heerlijke verwennerij en smaken natuurlijk het beste bij een kopje thee. Want misschien herken je het wel, door het thuis zijn krijg je lekkere trek, ga je verkeerde dingen eten verlies je energie. De thee van #rosetulipsamsterdam is dan erg welkom! Want de thee is niet alleen smaakvol, maar door de juiste kruiden krijg je ook een energie boost en extra anti oxidanten binnen die we in deze tijd wel kunnen gebruiken. En misschien geen verrassing, maar met thee kun je natuurlijk ook koken. Of drink de thee voor een extra boost met honing en ook deze is van #rosetulips en combineert dus perfect met de thee. Maar nu wil je winnen! -Je krijgt een setje van Rose Tulips Amsterdam thee en honing t.w.v. 25,00 Euro Wat moet je daarvoor doen? * * * Mee doen aan de WINACTIE? Hoe maak je kans? 1. Like dit bericht 2. Laat in de reactie weten dat je meedoet. 3. Deel dit bericht in je story. 4. Natuurlijk volg je @foodinistanl. ————— Zo simpel is het! ———— De WINACTIE loopt tot 22 april. Je kunt deelnemen op Instagram en Facebook. 2x Deelnemen is 2x kans. * * * #bites #chocolatebites #winactie #winnen #giveaway #foodinistanl #dutchfoodblogger #woensdagwindag #woensdaginspiratie #winnenopwoensdag #rubyrose #rubychocolate #pinkchocolate #roze #rozechocolade #pauzemomentje #honing #dutch_connextion #nederland #igersamsterdam #amsterdam #amsterdamcity #etenendrinken #theemoment #genietenvankleinedingen #genieten #genietenvanhetleven #bloggeractie

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Hoe maak je de rozenbonbons met Ruby chocolade

Ingrediënten Ruby roze bonbons met rozen thee

200 gram ruby chocolade, 3 eetlepels Rose Tulip, 1 eetlepel honing, 5 eetlepels pistache noten gepeld, 3 mariakaakjes, 2 eetlepels roomkaas

Recept voor Ruby roze bonbons met rozen thee en pistache

Bewaar een kleine beetje pistache en rozen thee apart. Hak vervolgens alle ingrediënten op de ruby chocolade na tot een glade korrelige mix. Maak van de mix balletjes van 3 cm doorsnede. Bewaar de balletjes in de vriezer voor ongeveer 3 uur. Smelt de ruby chocolade au bain marie. En haal de balletjes op een lepel door de chocolade. Plaats de bon bons op bakpapier op een snijplank. Haak thee en pistachenoten en versier de bon bons als ze nog gesmolten zijn met de thee en pistache. Wanneer de bon bons hard is dan is het tijd om te genieten bij een kopje thee!

Nog een winactie met Nutella bonbons recept

Dit bericht bekijken op Instagram

-WINNEN – 🤩 Spellen van @asmodeenl! 🤩 Steek je hand maar op wanneer je gisteren enige opluchting voelde dat de scholen en kdv’s op 11 mei weer van start gaan. Ja het is een light versie en 11 mei is nog ver weg! Maar het is iets. Daarbij blijft de gezondheid nummer 1 en maak ik mij ook zeker zorgen over hoe het voor velen op andere fronten verder moet. Maar niet alleen voor mijzelf ook voor de kinderen ben ik opgelucht. Activiteiten en sociaal contact! Het geeft ademruimte. Daarbij zijn wij opvoeders geen docenten! Wel heb ik iets leuks om je de komende periode te helpen, de tijd leuker door te komen en voor wat afwisseling te zorgen! Ik geef TWEE SPELLEN weg van #asmodee! De spellen zijn leuk van 5 t/m 80 jaar! * * * Wat kun je winnen? Dobble en Cubes een spellenpakket ter waarde van 30,00 Euro. Oooh ja misschien er ook wel Nutella Truffels voor erbij? Zal ik dat doen? Het recept ga ik sowieso nog delen. * * * Hoe kun je winnen? 1. Like dit bericht 2. Laat een reactie en tag een andere vader of moeder die dit pakketje ook wel kan waarderen. 3. Deel de WINACTIE op je story. 4. Volg @foodinistanl * * * Extra informatie: de WINACTIE loopt tot 29 april. Je kunt deelnemen op zowel Facebook als Instagram. Dan maak je 2x kans. Er valt 1 pakket te winnen. * * * #winnen #winactie #giveaway #spelletjes #spellenpakket #asmodeegames #foodinistanl #foodinistaloveskids #backtoschool #netherlands #kidsofinstagram #noordbrabant #kaatsheuvel #loonopzand #tilburg #breda #waalwijk #spelletjesavond #spelletjespelen #nutella #chocolade #genietmomentje #leukedingendoen #rekenenisleuk #meivakantie #fightcorona #weblijvengenieten #stayhome #weblijvennogeven

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Nog een leuke winacties was de winactie waarbij spelletjes, zoals Cubes en Dobble kon winnen, maar evengoed waren de Nutella bonbons een eyecatcher! Dus hier het recept voor de Nutella bonbons:

Ingrediënten Nutella Bonbons

100 gram witte chocolade druppels, 100 gram pure chocolade druppels, 4 eetlepels Nutella, 5 maria koekjes, versiersnoepjes, 1 eetlepel roomkaas

Recept Nutella Bonbons

Hak in een hakmolen de Maria koekjes, Nutella en roomkaas tot één geheel. Draai dit mengsel tot balletjes van 3 centimeter doorsnede. Bewaar de Nutella balletjes in de vriezer voor ongeveer drie uur. Verhit au bain marie eerst de witte chocolade en haal de balletjes door de witte chocolade versier ze met de versieringen. Maak het pannetje schoon en smelt de pure chocolade haal nu de Nutella balletjes door de pure chocolade en versier. Wanneer de Nutella bon bons hard is geworden is het tijd voor snoepen!

Heb je deze Winacties gemist? Volg dan vooral Instagram en Facebook voor de leukste winacties.

Nieuwe Instagram account Foodinistatravels

Mocht je de reisverhalen van Foodinista ook zo leuk vinden? Op Instagram ben ik in April een nieuw Instagram account gestart. Kunnen we toch vanaf de bank een beetje op reis. Ook niet alleen de eetverhalen, maar juist de mooie plaatjes die anders juist blijven liggen. Neem een kijkje op Foodinistatravels.

Pasen

Hoe hebben jullie Pasen gevierd? Bij ons ging het toch een beetje anders dan anders. Natuurlijk wel met een Paasontbijt en Paaseieren zoeken. Maar voorheen waren we toch meer gewend om de deur uit te gaan. Op zoek naar leuke activiteiten en met gemak naar opa’s en oma’s toe te gaan. Dit jaar was het allemaal iets gecompliceerder. We hebben wel twee keer een uitgebreid Paasontbijt opgehaald, waardoor het ontspannen was, Paaseieren gezocht thuis en bij opa en oma en de barbecue ging ook nog aan.

Paasontbijt met de familie laten bezorgen

Barbecueën in April

En ook bij ons ging in April al regelmatig de barbecue aan. Varkenshaasspies, Auberginesteak en de zalm teriyakispies staat hier al online.

Zalm teriyaki spies van de barbecue - Vis barbecuerecept - Recept van Foodblog Foodinista

Frietjes halen

Maar ik zal het niet ontdekken de afgelopen maand was ook zwaar. Continue alle ballen in de lucht houden. Beiden werken, full-time de kinderen thuis, weinig tot geen opvang van sommige opa’s en oma’s na, het huishouden en ik had heel veel migraine. Daarbij wacht ik nog op een operatie die mij fitter moet gaan maken, maar medische zorg en juist sporten wat ik nu zo goed kan gebruiken was er niet. K*k dan vallen wij ook wel eens in slechtere gewoontes en hoppa we gaan naar de frietboer. Wel genieten ik moet het toegeven.

Frietjes

Nieuw uitje: De zuivelboer

We hebben wel een nieuw uitje ontdekt, de zuivelboer. Aangezien de kinderboerderij geen optie is, is het al een feest om Philou naar de zuivelboerderij te gaan en om daar kaas en andere lekkernijen te halen.

Bezoek aan de zuivelboederij in Waalwijk

Koningsdag of Woningsdag

De maand hebben we uiteindelijk feestelijk afgesloten. Oké geen vrijmarkt en geen terrassen vol, maar een feestelijke dag was het wel. Met de kindjes uit de buurt hebben we gewoon fietsjes versierd en spelletjes gespeeld. Een alternatieve Koningsspelen.

Koningsdag met Oranje fietsjes

Vervolgens was het tijd voor een Oranjetompouche en een rustige Koningsdag met nog een virtuele borrel met vrienden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Morgen is het Koningsdag en het feit is dat het een ‘Wonings’feestje is. Geen vrijmarkt, geen terras en alles wat je normaal van plan zou zijn. De kroeg in wijntje, biertje, borrelplankje, maar wel zo voor je klaargemaakt. Want mis je het niet een beetje? Daarvoor stelde ik een Koningsdag of Woningsdag borrelplank samen. Heel simpel, want een kwestie van samenstellen. Je krijgt het kroeggevoel en oranjegevoel. Feest dus! Daarbij geef ik je ook nog het recept voor Hollandse garnalensalade, want oké salades zelf maken is gewoon het allerlekkerste. Geniet morgen van je dag, relaxte stijl. * * * De borrelplank samenstellen? Ga naar de link in bio @foodinistanl en ga naar Koningsdag borrelplank. * * * #koningsdag #oranjeboven #oranje #woningsdag #koningsdag2020 #borrelplank #dutchfood #foodinistanl #dutchfoodblogger #borrelen #bitterballen #garnalen #hollandsegarnalen #borrelsalade #garnalenrecept #garnalensalade #borrelhapjes #borreltijd #mondaymotivation #mondaymood #mondayinspiration #maandagsmooiste #eetsmakelijk #eetinspiratie #recepten #watetenwevandaag #kingsday #feestdagen #holidayhome #holiday

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Zoooo het was een zoektocht! Maar dan heb heb je wel wat. Koningsdag kan gewoon niet zonder een oranjetompouce. Toch eens wat anders.. koffietje, tompouce en tijdschriften op Koningsdag. Wat een rust. Oké rennende kinderen en 1000x mama natuurlijk.. ondanks dat we in de ochtend onze eigen Koningsspelen al hadden was er nog energie voor tien. Hoe was jullie dag? * * * #oranjetompouce #tompouche #tompouce #oranjeboven #oranjekoorts #koningsdag #koningsdag2020 #woningsdag #woningsdag2020 #foodinistanl #dutchfood #dutchfoodblogger #eetsmakelijk #taartjes #dutchpassion #lekkerbezig #wateetjevandaag #leukedingendoen #koffietijd #koffiemomentje #koffierbij #samensterk #fightcorona #blijfthuis #noordbrabant #kaatsheuvel #waalwijk #loonopzand #tilburg #onsbrabant

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Tot volgende maand!

Liefs en Foodie groet,

Daphne

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie