
03 mei Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – April 2020 van Foodinista
Wat valt er nog te beleven in deze corona tijd? Het leven is in ieder geval anders. Door vakanties, etentjes en dagjes uit worden een streep gezet. Bij ons stond er in ieder geval veel leuks op de planning in het voorjaar. Ook had ik verwacht druk te zijn met de voorbereidingen voor ons huwelijk, maar daar zal ik volgend jaar wel druk mee zijn. Deze maand werd er alsnog Pasen gevierd en werd het Koningsdag. Het ging een beetje anders, maar eigenlijk was het heel erg leuk. Op onze eigen manier maakten we het gewoon heel erg leuk met het gezin en in de straat met de buren. Hielden we afstand met onze ouders. We troffen het natuurlijk met het heerlijke lenteweer, waardoor we veel naar buiten konden. Barbecueën, buiten eten, buiten spelen en eigenlijk zorgde het er voor dat het tussen de chaos door van thuis werken, papa en mama de leraar, kinderen full time thuis er een soort van vakantiegevoel was, maar hoe het echt ging en wat we hebben gedaan? Lees het in het Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – April 2020 van Foodinista.
Foodblog Maandoverzicht – April 2020 van Foodinista
Heerlijk buitenspelen
Wat hebben we het toch getroffen met het prachtige weer in April! Een cadeautje dat we kregen. Het maakte de maand april waarin de kinderen volledig thuis waren wel een klein stukje eenvoudiger voor ons allemaal.
Foodpost van Beemster

Van Beemster ontving ik aan het begin van de maand het complete nieuwe assortiment. Een mooie foodpakket! De Beemster kaas in een nieuwe verpakking gestoken en de smaak is nog romiger geworden terwijl je gewoon een 30+ kaas eet. Wij maken met de kaas vooral tosti’s waar het hele gezin van smult. Heerlijk dat dit 30+ kan. De kaas kun je hier ook vinden.
Meer koken
Meer tijd zorgt voor meer koken! Geen probleem, vooral wanneer het aspergeseizoen begint. Wij hebben er in april veel van genoten met klassieke recepten, waarvan ik er een aantal nog zo snel mogelijk met je ga delen.


Meer nieuwe recepten kun je natuurlijk hier vinden bij de recepten, zoals bananenbrood, rabarbercake en barbecuerecepten.
Leuke winacties op de blog
Het is altijd leuk om te delen en om winacties op te zetten! Maar winacties kosten ook veel tijd. Maar met meer tijd thuis doe ik dit heel erg graag. Zo kwamen er de laatste maand leuke winacties voorbij op de blog.
Zo kon je hier een Tomado Airfryer winnen, maar kun je nog steeds het recept vinden voor het heerlijke Mediterrane kippetje.

Kon je op Instagram rozen thee en honing winnen. En zou ik ook het recept nog met jullie delen!
Hoe maak je de rozenbonbons met Ruby chocolade
Ingrediënten Ruby roze bonbons met rozen thee
200 gram ruby chocolade, 3 eetlepels Rose Tulip, 1 eetlepel honing, 5 eetlepels pistache noten gepeld, 3 mariakaakjes, 2 eetlepels roomkaas
Recept voor Ruby roze bonbons met rozen thee en pistache
Bewaar een kleine beetje pistache en rozen thee apart. Hak vervolgens alle ingrediënten op de ruby chocolade na tot een glade korrelige mix. Maak van de mix balletjes van 3 cm doorsnede. Bewaar de balletjes in de vriezer voor ongeveer 3 uur. Smelt de ruby chocolade au bain marie. En haal de balletjes op een lepel door de chocolade. Plaats de bon bons op bakpapier op een snijplank. Haak thee en pistachenoten en versier de bon bons als ze nog gesmolten zijn met de thee en pistache. Wanneer de bon bons hard is dan is het tijd om te genieten bij een kopje thee!
Nog een winactie met Nutella bonbons recept
Nog een leuke winacties was de winactie waarbij spelletjes, zoals Cubes en Dobble kon winnen, maar evengoed waren de Nutella bonbons een eyecatcher! Dus hier het recept voor de Nutella bonbons:
Ingrediënten Nutella Bonbons
100 gram witte chocolade druppels, 100 gram pure chocolade druppels, 4 eetlepels Nutella, 5 maria koekjes, versiersnoepjes, 1 eetlepel roomkaas
Recept Nutella Bonbons
Hak in een hakmolen de Maria koekjes, Nutella en roomkaas tot één geheel. Draai dit mengsel tot balletjes van 3 centimeter doorsnede. Bewaar de Nutella balletjes in de vriezer voor ongeveer drie uur. Verhit au bain marie eerst de witte chocolade en haal de balletjes door de witte chocolade versier ze met de versieringen. Maak het pannetje schoon en smelt de pure chocolade haal nu de Nutella balletjes door de pure chocolade en versier. Wanneer de Nutella bon bons hard is geworden is het tijd voor snoepen!
Heb je deze Winacties gemist? Volg dan vooral Instagram en Facebook voor de leukste winacties.
Nieuwe Instagram account Foodinistatravels
Mocht je de reisverhalen van Foodinista ook zo leuk vinden? Op Instagram ben ik in April een nieuw Instagram account gestart. Kunnen we toch vanaf de bank een beetje op reis. Ook niet alleen de eetverhalen, maar juist de mooie plaatjes die anders juist blijven liggen. Neem een kijkje op Foodinistatravels.
Pasen
Hoe hebben jullie Pasen gevierd? Bij ons ging het toch een beetje anders dan anders. Natuurlijk wel met een Paasontbijt en Paaseieren zoeken. Maar voorheen waren we toch meer gewend om de deur uit te gaan. Op zoek naar leuke activiteiten en met gemak naar opa’s en oma’s toe te gaan. Dit jaar was het allemaal iets gecompliceerder. We hebben wel twee keer een uitgebreid Paasontbijt opgehaald, waardoor het ontspannen was, Paaseieren gezocht thuis en bij opa en oma en de barbecue ging ook nog aan.

Barbecueën in April
En ook bij ons ging in April al regelmatig de barbecue aan. Varkenshaasspies, Auberginesteak en de zalm teriyakispies staat hier al online.

Frietjes halen
Maar ik zal het niet ontdekken de afgelopen maand was ook zwaar. Continue alle ballen in de lucht houden. Beiden werken, full-time de kinderen thuis, weinig tot geen opvang van sommige opa’s en oma’s na, het huishouden en ik had heel veel migraine. Daarbij wacht ik nog op een operatie die mij fitter moet gaan maken, maar medische zorg en juist sporten wat ik nu zo goed kan gebruiken was er niet. K*k dan vallen wij ook wel eens in slechtere gewoontes en hoppa we gaan naar de frietboer. Wel genieten ik moet het toegeven.

Nieuw uitje: De zuivelboer
We hebben wel een nieuw uitje ontdekt, de zuivelboer. Aangezien de kinderboerderij geen optie is, is het al een feest om Philou naar de zuivelboerderij te gaan en om daar kaas en andere lekkernijen te halen.

Koningsdag of Woningsdag
De maand hebben we uiteindelijk feestelijk afgesloten. Oké geen vrijmarkt en geen terrassen vol, maar een feestelijke dag was het wel. Met de kindjes uit de buurt hebben we gewoon fietsjes versierd en spelletjes gespeeld. Een alternatieve Koningsspelen.

Vervolgens was het tijd voor een Oranjetompouche en een rustige Koningsdag met nog een virtuele borrel met vrienden.
Tot volgende maand!
Liefs en Foodie groet,
Daphne
Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's