Mijn gezonde levensstijl met Mijn WW

Mijn gezonde levensstijl met Mijn WW

Deel deze post

Wat weet jij eigenlijk van WW? Kortom het Nieuwe Weight Watchers? Niet zo lang geleden ben ik er mee begonnen. Toen vertelde ik je er al meer over en dat kun je hier lezen. Eigenlijk was dat het begin van mijn avontuur. Alleen nu in 2020 is WW begonnen met een nieuw programma namelijk Mijn WW. Misschien heb je het voorbij zien komen of heb je er bij mij al meer over gezien en ben je wel nieuwsgierig. Want ik knalde het jaar sprankelend in. En als je het hebt gezien dan komt dat mooi uit en anders dan lees je gewoon mee, want ik ga je er meer vertellen over mijn gezonde levensstijl met Mijn WW en dan ook echt op basis van mijn ervaring en mijn beleving. Want misschien weet je al lang dat ik een aantal kilootjes kwijt zou willen na mijn zwangerschappen en gezondheidsklachten. Eerlijk is eerlijk dit is best wel een gevecht hoor. En ik had ook wel verwacht dat het soepeler zou gaan. Maar na een bezoekje aan de dokter ben ik er achter dat mijn lichaam weer een beetje tegen werkt. Maar daar ga ik je meer over vertellen. Maar wellicht ben ik dan dus juist wel heel erg blij dat ik juist de hulp heb van Mijn WW en alles goed onder controle weet te houden, want wie weet hoe ongezond ik anders zou leven? Alleen wat doet Mijn WW, het Nieuwe Weight Watchers precies voor mij? Dat ga ik je vertellen.

Mocht je het gemist hebben, dan deel ik nog even mijn berichten met je over mijn start met Mijn WW.

Dit bericht bekijken op Instagram

Hey! Hoe ben jij de feestdagen doorgekomen met al het heerlijks wat het te bieden heeft? Eerlijk gezegd was heel de maand gewoon één groot feest! Van Sinterklaas naar de kerst en we sluiten natuurlijk nog af met oud en nieuw en de bijpassende borrels! Tussendoor mocht ik nog op persreis naar Cork in Ierland met wederom heel veel eten en drankjes. Dankzij @ww_nederland kon ik het allemaal een beetje in lijn houden en kreeg ik inzicht voor de juiste keuzes. Als één van de eerste mocht ik het nieuwe programma testen in de afgelopen maand en het gaf mij weer veel inzichten over een gezonde leefstijl en om de decemberkilo’s een beetje te beperken. Nieuwsgierig? Ik ga je de komende periode meer vertellen met leuke tips en recepten! Maar natuurlijk ook over de inhoud, want wie weet past het ook bij jouw 2020 doelstellingen. * * * #wwnl #mijnww #hetnieuweweightwatchers #wwambassador #foodinistanl #dutchfoodie #dutchfoodblogger #cork #corkfoodmarket #christmas #feestdagen #foodinistacollab #lekkereten #leukedingendoen #blondes #winterwonderland #winteroutfit #travelphotography #dutch_connextion #dutchblogger #dutchtraveler #healthylifestyle #lekkeretenendrinken #goedekeuzes #ierland #kaatsheuvel #waalwijk #loonopzand #zondaginspiratie #goedevoornemens

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

WINNEN WINNEN WINNEN! Proost op al jouw wensen voor 2020 en dat ze mogen uitkomen! Ik wens je in ieder geval een sprankelend jaar toe waarin jij mag schitteren en stralen! En soms kun je daar ook een beetje hulp bij gebruiken! Die kans bied ik toevallig. Om mij beter, stralender en gezonder te gevoelen werk ik al weer een tijdje samen met @ww_nederland als ambassadeur! Daar ben ik heel blij mee, want #wwnederland geeft mij inzicht in mijn eetpatroon en mijn dagelijkse beweging. Alles mag, maar geniet niet te veel, anders geeft de app mij wel feed-back. Want maximaal genieten of druk, druk, druk dat is precies mijn valkuil en dan zie je dat die snackhand helemaal niet nodig is. Binnen het nieuwe #mijnww kun je een persoonlijk plan kiezen wat gemaakt is voor jou! Inderdaad #hetnieuweweightwatchers gaat persoonlijk. Voor mij is paars de kleur! Wel 300 producten die onder de 0 smartpoints producten vallen voorbeelden zijn: volkorenpasta, tomaatjes, verse kruiden en kip zo zet je makkelijk en snel een 0 smartpoints #familiemaaltijd op tafel! * * * En daar komt het. Wil je MIJNWW ook proberen? Dan heb ik iets leuks! Ik mag 3x een 6 maanden online #membership weggeven! #meedoen toch? * * * #winactie: wat moet je doen! – Like dit bericht – Laat een reactie achter, zodat ik weet dat je meedoet – tag min. één persoon die ook zou willen winnen, want er samen voor gaan is veel leuker! P.s. Woensdag 8 januari maak ik de winnaar bekend in de Instagram en Facebook story! Let op deze actie loopt zowel op Instagram als Facebook. 2x meedoen is 2x kans. * * * #winnen #foodinistanl #dutch_connextion #dutchfoodie #samenisleuker #giveaway #happynewyear #happynewyear2020 #goedevoornemens #goedevoornemens2020 #byebyeoliebollen #samenafvallen #lekkereten #foodinistacollab #kaatsheuvel #waalwijk #loonopzand #dutchies #healthylifestyle #gezondeten #lekkerinjevel #beginvanhetjaar #nieuwekansen

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Mijn ervaringen met Mijn WW

Toen ik begon met WW begon ik met het WW Freestyle programma, dat is al weer even terug en nu dus verleden tijd. Het nieuwe programma is Mijn WW en ik kan je vertellen er is echt heel veel veranderd en die veranderingen spreken mij wel aan. Wat mij aanspreekt in het mijn WW programma zal ik in 5 opmerkelijke details met je doornemen en wat deze details voor mij betekenen in mijn strijd voor een gezondere levensstijl en de strijd tegen de kilo’s met het Nieuwe Weight Watchers.

5x Hulpmiddelen van WW voor mijn gezonde levensstijl met Mijn WW

1. Je eigen persoonlijke Mijn WW

Zelf kende ik WW eigenlijk alleen van simpelweg SmartPoints tellen. Maar WW is veel persoonlijker en vooral veel uitgebreider, vooral met het nieuwe Mijn WW. Eigenlijk zegt de naam Mijn WW het al een beetje. Het is persoonlijk. Je kunt kiezen uit drie profielen, waarbij er één je meer aanspreekt of waarbij je weet dat je met één van de profielen meer succes gaat boeken. Mocht het naar verloop vervelen of toch niet zo succesvol zijn dan kun je natuurlijk altijd switchen. Zelf heb ik gekozen voor het Paarse profiel, de andere profielen zijn Groen en Blauw. Bij het Paarse profiel zijn er wel 300 0 SmartPoints producten. Waaronder groente, fruit, kip, zalm maar ook gekookte aardappels en volkoren pasta bijvoorbeeld. In een druk gezin zorgt dit er voor dat ik niet zo veel moet nadenken als het druk is over een gezonde en verantwoorde keuze, waar ik wel bij stil moet staan is dat je niet gaat overeten, omdat het 0 SmartPoints zijn en je minder aan het wegen bent en overeten is nooit een goed idee. Daarbij is het gefocused op eiwit rijk eten wat bij mij nog wel mag, want mijn spieropbouw mag zeker wel ondersteund worden. Spieropbouw betekend vervolgens weer vetafbraak. Aan je kleding en conditie merk je dit snel, maar weer niet echt op de weegschaal, helaas en soms laat ik dit dan ook los. Bij dit profiel krijg je daarentegen maar 16 SmartPoints om vrij in te vullen en dat gaat dus heel hard. Zou ik meer vrijheid willen met bijvoorbeeld lekkere producten, zoals kaas, chocolade etc. dan zou profiel Blauw beter bij mij passen. Maar mijn uitdaging ligt wel erg op afkicken van suiker en daarom heb ik bewust voor dit profiel gekozen. Daarbij deelt WW natuurlijk veel leuke recepten met je. En heb ik echt honger dan eet ik graag een lekker soepje en dat vind ik altijd een goed idee eigenlijk. Veel vitamines en goed vullend.

Bloemkool broccolisoep met hamblokjes en een beetje room

Bloemkool-broccolisoep recept met hamblokjes en rucola van Foodblog Foodinista

Geroosterde paprikasoep met geroosterde kikkererwten, rucola en een beetje chorizo

Soep recept met paprika, chorizo en kikkererwten van Foodblog Foodinista

2. ZeroPoint Voedingsmiddelen

Ik vertelde je er eigenlijk al over, de ZeroPoint Voedingsmiddelen. Ideaal vind ik ze. In mijn Paarse profiel zijn het er wel 300. Verkijk je er niet op, want het is veel groente, fruit, maar ook eiwit rijke producten, zoals kip, zalm en om mijn maaltijd compleet te maken meergranenproducten. Eigenlijk kun je er je maaltijd compleet mee maken. Wat we verder allemaal nog nodig hebben? Melk bij de koffie? Olijfolie voor het bereiden van de voeding, afentoe een sausje, een biefstuk is 1 punt en zo gaan de punten toch wel op. Want ook ik wil gewoon wel eens iets lekkers en WW raad ook zeker aan om het leuk te houden om die 16 punten lekker op te maken of te sparen voor het weekend.

3. FitPoints

Wie eet beweegt en vooral wie de kilootjes kwijt wilt en gezond wilt leven. Het hoort er gewoon bij. Wat extra leuk is dat Mijn WW ook bij houd hoeveel je beweegt en daar bij een goed prestatie FitPoints voor geeft. Deze zou je mogen inzetten voor extra en lekker eten, maar of dit altijd een goed idee is? Eigenlijk moet je gewoon trots zijn op je prestatie.

4. WW App

Waar zie je die FitPoints, ZeroPoints en lekkere recepten dan? Alles kun je bijhouden in een speciale WW App. WW heeft een zeer uitgebreide App die heel prettige werkt. Zelf vind ik het een stimulans. Ik kan even snel zien hoeveel SmartPoints iets is voor ik het in mijn mond stop en regelmatig schrik ik mij rot! Wanneer je 16 punten mag en een plak kaas is 9 punten. Dan ben je snel klaar op een dag en dan ga je je toch afvragen hoe lekker het is. Die plak kaas moet voor een tosti ook nog op brood. Twee boterhammen zijn 4 punten dus dan zijn de punten zo goed als op. Er is niks mis met een tosti van bruin brood met een plak kaas, maar heb je doelen dan kan dit toch wel even tegenvallen, wanneer het niet je enige maaltijd is. Wanneer je in de supermarkt twijfelt over een product dan kun je dit makkelijk scannen in de supermarkt en ik heb al regelmatig iets laten staan. Met mijn ZeroPoints en Paarse profiel maak ik bijvoorbeeld niet zo snel een lekkere chili con carne met chorizo, want van chorizo schrik je wel. Maar deze bonenstoofschotel met ei en meergranenrijst kan prima. En zo kun je snel en lekker een verantwoorde Mijn WW paarse maaltijd op tafel zetten.

Gemengde bonenschotel met ei en rijst recept van Foodblog Foodinista

“Zo denk ik ook over Mijn WW. Ergens aan deelnemen, aan je zelf werken en er een onderdeel van zijn geeft je een fit, energiek gevoel, maar vooral ook een fijn zelfbeelf, daarbij geeft het gezonde inzichten.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Eet salades in je glitterjurk! Gewoon omdat het kan. En met @ww_nederland eet ik eigenlijk gewoon nog van alles. Ooit dacht ik dat ik voor een #gezondelevensstijl een soort konijn moest worden en alleen maar mocht knagen aan worteltjes en komkommer, maar dat is helemaal niet waar. Met #mijnww eet ik eigenlijk van alles en met mijn favoriete kleur paars focus ik vooral op vezels, gezonde vetten en gezonde snacks, waar ik mij goed bij voel. En dat ik mij goed bij voel is voor mij een reden voor een rondje in mijn glitterjurk in de keuken! * * * #mijnww💚💙💜 #wwnl #glitterjurk #lekkereten #gezondeten #foodinistanl #dutchfoodie #evenbijkletsen #evenbijpraten #foodinistacollab #etenendrinken #appel #salade #mijnkeuken #keukeninspiratie #kaatsheuvel #waalwijk #dinsdaginspiratie #dutch_connextion #dutchblogger #gezondafvallen #personaldevelopment #persoonlijkeontwikkeling #binnenkijken #mijnverhaal #jouwervaring #loonopzand #lekkerbezig

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

5. WW Workshop met WW Coach

Wat ik mij heel goed kan voorstellen en wat ik heel fijn vind is dat extra steuntje in de rug. Dat kun je krijgen bij WW. Namelijk in de vorm van een coach en de mede Mijn WW members. In veel woonplaatsen zijn er namelijk Mijn WW Workshops waar tips worden gedeeld, ervaringen, het doorzetvermogen wordt besproken en je met vragen terecht kunt bij je eigen WW Coach die ook iedere week lekkere WW producten meebrengt die je daar kunt kopen. Met deze producten kun je verantwoord, maar heel lekker eten! Heel fijn! Zelf heb ik een beetje de pech dat de zwemles van Florian op de zelfde avond is als de WW Workshop dus ik red het niet heel vaak. Maar ik probeer het wel en de laatste weken was ik echt heel grieperig, althans dat dacht ik. Maar qua gezondheid kwam ik bij KNO-arts terecht war ik dacht dat ik misschien buisjes zou moeten. Maar nee mijn neusschot gaat recht gezet worden, want ik poliepen in mijn neus, adem links maar voor 10% en rechts voor 90%. Daardoor adem ik heel slecht, slaap veel slechter dan ik denk en mijn ademhaling is compleet gestokt. Waardoor mijn hele lichaamsritme verward is. Ook staat mijn rug scheef dus ik ga naar de bekkenspecialist, heb ik beloofd, maar mijn verbranding is ook uit balans. Dus mijn doel met WW is nog niet behaald, maar ik ondanks alles voel ik mij wel fitter, eet ik gezonder, heb ik meer richtlijnen en vind ik de steun heel fijn en blijf ik gewoon volhouden, want zoals gezegd, waar zou ik zijn zonder Mijn WW en enige houvast? Vooral wanneer je toch weer een tegenvaller krijgt?

Ook geïnteresseerd in Mijn WW en wat het voor jou kan betekenen? Kijk dan hier eens verder.

Om mijn doelen te behalen werk ik samen met Mijn WW – Het Nieuwe Weight Watchers.

Foodinista blijven volgen tijdens het bereiken en doorzetten van Mijn gezonde levensstijl met Mijn WW? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief of mail mij op daphne@foodinista.nl

Geen reactie's

Geef een reactie