07 sep Ibiza voor foodies in het laagseizoen
Zoals jullie misschien wel weten, houd ik erg van een Spaans sfeertje en ben ik bovendien wel te porren voor een tripje naar een mooi eiland. Niet lang geleden ben ik in het laagseizoen een paar dagen met het gezin naar Ibiza geweest en dat was heerlijk! Nu de Nederlandse zomer wel zo’n beetje op zijn einde loopt, is het de uitgelezen tijd om eens een mooie nazomervakantie te overwegen. Of je nu een extra tripje tussendoor wilt maken of je vakantie dit jaar sowieso al buiten het hoogseizoen wilde boeken; de nazomer op Ibiza is zeker aan te raden. Hier mijn tips voor de ultieme foodie-reis buiten het hoogseizoen.
Van de rust en de ruimte genieten – Ibiza in de winter
Het weer op Ibiza is in de nazomer nog erg aangenaam, met overdag gemiddelde temperaturen rond de 20 – 25 °C, terwijl het grootste deel van de toeristen na augustus alweer is vertrokken. Dat maakt het eiland een fijne bestemming voor september, oktober en november; je hebt alle ruimte om van de sfeervolle stadjes te genieten, over het strand te wandelen of zelfs nog een duik in de zee te nemen. Ook de populaire hippiemarkten, zoals de markt van Las Dalias, zijn in deze periode nog altijd te bezoeken en dat is een stuk fijner zonder al dat gedrang. Daarnaast zijn er natuurlijk de bars, eetkraampjes en restaurants, waar je de lekkerste Spaanse hapjes en street food kunt proeven in een ontspannen sfeer. Rust en ruimte, maar ook nog veel gezelligheid – de gulden middenweg dus!
Spaanse hapjes eten op je eigen terras
Toen wij met zijn drieën een paar dagen op Ibiza zaten, hebben we lekker een eigen vakantiehuisje gehuurd. Niet alleen was dat perfect qua ruimte en privacy, maar het was ook nog eens een goed excuus om de Spaanse supermarkten af te struinen en zelf hapjes klaar te maken. Daar bespaar je uiteraard geld mee en je hebt tegelijkertijd de gelegenheid om te genieten van heel veel verschillende tapas, toastjes, smeersels, kaasjes en – niet te vergeten – heerlijke wijnen! Daar heb je in supermarkten en speciaalzaken toch net wat meer keuze in dan bij toeristische restaurants. Mooie bijkomstigheid van het laagseizoen: je kunt vaak tegen een zachter prijsje hele mooie vakantiehuizen op Ibiza vinden, bijvoorbeeld bij deze reisorganisatie. Als je geluk hebt mét eigen zwembad en adembenemend uitzicht.
Lekkernijen uit de zee proeven
Of je nu ontzettend van vis houdt of hoogstens wel eens een garnalencocktail pakt op feestjes; Ibiza is als eiland de perfecte plek om verse visgerechten en zeevruchten te eten. Uiteraard is het klassieke Spaanse gerecht paella een absolute must, net zoals heerlijke calamares (gefrituurde inktvis) met een fris glas witte wijn in de zon. Vooral een aanrader vind ik de vele hippe en relaxte beachclubs die het eiland rijk is, zoals deze. Hier smul je in een stijlvolle setting van dagverse lekkernijen uit de zee, terwijl je uitkijkt over het water. En in de nazomer is deze ervaring nog magischer en wordt je lunch of diner minder verstoord door drukte, terwijl het weer nog altijd stralend is. Dat is toch echt het ultieme foodie-vakantiegevoel!
Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Geen reactie's