Hartige wafels recept met zalm en bieslookroom van Foodblog Foodinista

Hartige wafels met zalm en bieslookroom

Deel deze post

Uitgebreid ontbijten? Dan heb ik echt een nieuwe favoriet. Ik ben dol op een eitje. Een gebakken eitje of een omelet. Altijd een goed idee, maar eerlijk gezegd er is iets nieuws het wafelijzer gaat thuis aan! Je kunt natuurlijk zoete wafels maken. Heel lekker en dat doe ik ook voor de kinderen, maar wij zelf? Wij eten hartige wafels! Heerlijk. Zo maakte ik al het recept voor deze Italiaanse wafels. Eigenlijk eten we ze meer als brunch, want wij zijn direct zo verzadigd dat het wel even voldoende is voor het ontbijt en de lunch. Maar afijn voldoende over de eetlust. Deze keer kwamen er hartige wafels op tafel met zalm en bieslookroom en ik kan je vertellen dit wafelrecept was ook zeker geen straf, maar genieten!

Recept Wafels met zalm en bieslookroom met Foodblog Foodinista

Ingrediënten wafels met zalm en bieslookroom voor 4 personen

Ingrediënten hartige wafels bakken

380 gram zelfrijzend bloem
380 ml melk
6 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
2 eieren
1 eetlepel suiker
Handje verse bieslook
snufje zout en peper
Extra olijfolie sprayen of bakspray en invetten wafelijzer

Ingrediënten topping hartige wafels met zalm en bieslookroom

100 gram gerookte zalm
3 eetlepels roomkaas light
1 eetlepel creme fraich light
handje verse bieslook
handje verse peterselie
1 bosuitje
snufje zout

Tips voor de bereiding van de hartige wafels met zalm en bieslookroom

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: wafelijzer, mengschaal, garde, lepel, snijplank, mes, hakmolen, spuitzak (wegwerp), spuitmondje, groot glas makkelijk voor het vullen van de spuitzak, soeplepel, bord

Wafels met zalm en bieslookroom recept van Foodblog Foodinista

Recept Wafels met zalm en bieslookroom

Hartige wafels bakken

Meng de droge ingrediënten voor de wafels door elkaar. Zelfrijzende bloem, zout en peper en suiker. Maak een kuiltje en breek de eieren, schenk de melk en de olie bij de droge ingrediënten. Klop met de garde alles tot een glad beslag. Je bent zeker wel tien minuten bezig met kloppen. Snijd de bieslook fijn en klop deze door het beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten. Maak ondertussen de bieslookroom.

Bieslookroom voor de hartige wafels maken

Je kunt de bieslookroom met de hand kloppen, maar ik heb dit snel en makkelijker gemaakt in de hakmolen. De roomkaas, creme fraiche, peterselie, bieslook, zout en het bosuitje mogen in de hakmolen. Hak het geheel tot een gladde mousse. Plaats het spuitmondje in de spuitzak. Plaats de spuitzak in een grootglas, bijvoorbeeld een bierpul. Zo is het niet nodig om de spuitzak vast te houden en vul de spuitzak. Draai de spuitzak dicht en laat de bieslookroom opstijven in de koelkast.

Hartige wafels bakken

Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met bijvoorbeeld olijfolie in een spray of bakspray dat is prettig werken. Voor één wafel gebruik ik één soeplepel vol met beslag. Giet dit in het wafelijzer en druk het wafelijzer dicht. Binnen 6 tot 7 minuten is de wafel gaar. Herhaal dit 7 tot 8 keer.

Wafels met bieslookroom en zalm garneren

Verdeel de wafels over de borden. Verdeel de zalm over de borden en spuit met de spuitzak de toefjes bieslookroom op de wafels. Garneer de wafels met een beetje bieslook en peterselie en eet smakelijk!

Meer inspiratie voor ontbijtrecepten?

Meer ontbijtrecepten maken? Maak dan ook de eimuffins met groente of de Italiaanse eimuffins uit de oven. Een goed gevulde eiersalade is altijd een goed idee! Natuurlijk kun je ook Italiaanse eieren in bladerdeeg maken!

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.




Geen reactie's

Geef een reactie