Meloensalade met ham en feta recept van foodblog Foodinista

Geen zin om te koken met warm weer? Dit zijn goede alternatieven!

Deel deze post

We hebben allemaal wel eens momenten dat we geen zin hebben om te koken. Helemaal niet als het hoogzomer is en de temperaturen buiten flink oplopen. Maar wat moet je dan eten? Wij helpen je graag! Met een paar handige tips, heb jij toch iedere avond een lekkere maaltijd. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder! Wij leggen het je graag uit.

Op een later tijdstip eten

In de winter zijn de meeste mensen het gewend om vroeg te eten. Dit is ook niet zo gek, aangezien het koud en donker is en je hersenen dan eerder denken dat het tijd is om te eten. Hiernaast hebben we met koudere dagen vaak ook meer trek dan tijdens warme dagen. Daarom is het in de zomer ook een optie om later te eten. Dan is het vaak redelijk afgekoeld buiten en heb je vaak meer zin om te eten. Je kunt natuurlijk gewoon wachten tot het moment dat je trek krijgt. Of dit nu om 19:00 uur of 21:00 is, dat bepaal je helemaal zelf!

Carpaccio salade met groene asperges en pestodressing - Foodblog Foodinista

Eet lichte maaltijden  

We kunnen ons goed voorstellen dat je in de zomer geen zin hebt om groenten, aardappelen en vlees te gaan eten. Dit valt toch vaak zwaar op de maag en kan gezien worden als een echt winters prakje. Maar wat moet je dan eten in de zomer? Kies dan juist liever voor lichtere maaltijden. Denk maar aan een lekkere salade met zalm of een soepje met een stokbroodje. Dit valt vaak minder snel op de maag en zo zul je ook niet dat volle gevoel in je buik hebben. Dit kun je aanvullen met een groot glas water of verse ijsthee en zo heb je toch een gezonde maaltijd binnen!

Sangria met wit bier - Zomers drankje van Foodblog Foodinista

Neem kleine snacks

In plaats van het eten van drie grote maaltijden, kun je ook gedurende de dag kleine snacks eten. Zo voorkom je dat je honger krijgt en zit je toch niet al te vol na het eten. Zo kun je bijvoorbeeld je dag vullen met snacks zoals fruit, groentes, maar bijvoorbeeld ook noten. Vooral de vezels en eiwitten in voedingsmiddelen zullen ervoor zorgen dat je minder snel trek krijgt. Hiernaast is het eten van fruit en groente ook nog eens erg gezond! Je kunt natuurlijk ook je dag vullen met snacks zoals koekjes en snoep. Hoewel dit tussendoor best lekker is, moet je oppassen dat je hier niet te veel van eet. Zeker tijdens warme dagen kun je hier best misselijk en flauw van worden.

Meer barbecue zomer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Tags:
, ,
Geen reactie's

Geef een reactie