December Eetdagboek Foodblog Foodinista

December Eetdagboek Foodblog Foodinista

Deel deze post

December is een heerlijke maand voor een foodblogger. Het December eetdagboek van foodblog Foodinista. Sint, kerstmarkt, etentjes en cadeautjes.

Alles is weer vastgelegd in het foodblog foto album. Het was een heerlijke maand met veel koken, etentjes, lunches, borrels, kerstmarkten, foodwinkelen, cadeautjes en nog veel meer leuke eet ervaringen! Dus daar komen de eetervaringen en alle niet vergeten tips nog even aan.

December foto’s Foodblog Foodinista

December begon gelijk goed van mijn schoonmoeder kregen wij dit hele fijn kookboek cadeau! Dank je wel!

Boek Kookschool

Boek Kookschool

Echt een heel fijn kookboek! Met alle tips van A-tot-Z ook hebben?

Door alle kerstdrukte van de afgelopen weken zou je bijna vergeten dat de maand is begonnen met het gezellige Sinterklaasfeest. Ook Sinterklaas was niet vergeten dat cadeautjes voor in de keuken en voor op de eettafel super gewenst zijn! Voor in de keuken ben ik verwend met hele fijne gadgets voor in de keuken en ook mijn servies van de Dille en Kamille is uitgebreid. Dank je wel Sinterklaas!

Sint cadeau van Dille en Kamille

Sint cadeau van Dille en Kamille

Na de Sint wordt direct tijd gemaakt voor de kerstmarkt. Tijd om Haarlem in te gaan. Inclusief een Winter Bier Festival bij Jopen. Voor ons ook tijd om kennis te maken met de samenwerking van de Librije met Jopen en het Librije Speciaalbier te proeven. Een speciale ervaring bij de Jopenkerk in Haarlem.

Gluhwein en warme chocolademelk op de kerstmarkt in Haarlem

Gluhwein en warme chocolademelk op de Kerstmarkt

 

Poffertjes op de kerstmarkt in Haarlem

Poffertjes op de kerstmarkt in Haarlem

Kerst Biermarkt bij Jopen in Haarlem

Kerst Biermarkt bij Jopen in Haarlem

Nieuwe Kaasshop in Haarlem Luxe kaasjes en extra's

Nieuwe Kaasshop in Haarlem Luxe Kaasjes

In de Koningstraat direct naast wijnbaar Vique is een nieuwe kaaswinkel geopend echt fantastisch! Met luxe kaasjes en vele extra’s echt een winner!

Librije bier Jopen Kerk Haarlem

Het Librije bier bij de Jopen Kerk

We hebben afgesloten bij de Jopen kerk met het proeven van het Librije Bier een samenwerking met Jopen. Een heerlijk bier, wat goed combineert met wild naar onze mening.

In december is veel geborreld met vrienden naast bij Jopen ook gezellig thuis.

Borrelenmet vrienden

Borrelen met vrienden, kom maar door

Even wat vitamines extra mogen er wel bij dus zelf thee maken met wat extra vitamine kan echt geen kwaad.

Warme frisse powerdrank met limoen, munt en steranijs

Warme frisse powerdrank voor de winter met limoen, munt en steranijs

Door met het koken voor de feestdagen, zoals deze heerlijke zoete en hartige Mille feuilles.

Zoete millefeuille met vanilleroom, kersen bladerdeeg

Zoete millefeuille met vanilleroom, kersen en bladerdeeg

En de hartige variant.

Mille feuille hartig vis met hoisin saus

Mille feuille hartig vis met hoisin saus

Voor kerstavond zijn we gestart met heerlijke lamspasteitjes in kerstsfeer. Een uitgebreid recept. Wat zeker nog online komt.

Lamspastei

Lamspastei

en heerlijke saffraansoep

Saffraansoep

Saffraansoep

Op eerste kerstdag zijn we heerlijk met de hele familie uiteten gegaan. Het voorgerecht was in ieder geval al veel en de basis was wild.

Voorgerecht 1e kerstdag

Voorgerecht 1e kerstdag

2e kerstdag hebben we in de ochtend even uitgeblazen geen uitgebreid kerstontbijt of brunch. Het zat er even niet in. Tweede kerstdag weer heerlijke uiteten. Met al het koken soms wel heerlijk om je uitgebreid te laten verwennen.

In de avond dineren bij Restaurant van Drunen in Drunen en werkelijk genoten van het kerstmenu. En paar mooie sfeerimpressies van het menu:

Kerst, voorgerecht,

Kerst entree Kalfstartaar, gerookte dooier,
luchtige aardappel en truffelcrème

 

Kerst Bisque van krab met ravioli van Hollandse garnalen en ricotta

Kerst Bisque van krab met
ravioli van Hollandse garnalen en ricotta

Tussengerecht Zacht gegaarde zeebaarsfilet met risotto van gamba en serranoham

Tussengerecht
Zacht gegaarde zeebaarsfilet
met risotto van gamba en serranoham Restaurant Van Drunen, Drunen

Restaurant Van Drunen

Kerst Hoofdgerecht Hoofdgerecht hertenbiefstuk met hete bliksem
en saus van vanille en rode wijn

Snoeperij van Chocolade

Kerst Dessert Snoeperij van Chocolade

Niet onbelangrijk de wijn bij het geheel was zeer goed uitgekozen!

Soms kies je ervoor om na kerst even tot rust te komen, maar aangezien kerst min of meer aan het weekend grenst hadden wij gelijk weer met vrienden afgesproken om even naar België door te reizen en speciaal biertjes in te kopen. Dit doen wij erg graag bij het bierparadijs tussen Breda en Antwerpen in. Een soort van uitje en om er dan ook een soort van verplichte lunch aan vast te plakken.

Jum gelijk door aan de croques Vidé in Hoogstraten een ware straf na een zware kerst. Ik ben nog steeds verbaasd hoe ik heb heb weg gekregen.

Croque Videe Hoogstraten

Croque Videe Hoogstraten

Om zondag met mijn ouders weer gezellig te gaan lunchen bij Charelli in Breda. Zelf heb ik heerlijk gegeten van trio van garnalen.
Maar ook de andere lunchgerechten die mijn vader, moeder en vriend hebben gegeten zagen er heel goed uit! Voor herhaling vatbaar!

Trio van garnalen

Trio van garnalen Charelli Breda

Kipsaté Charelli Breda

Kipsaté Charelli Breda

Sandwich Krab Salde Charelli Breda

Sandwich Krab Salade Charelli Breda

Hamburger Charelli Breda

Hamburger Chabrelli Breda

De afgelopen dagen zijn we maar even bijgekomen. Gelukkig heeft mijn neef in Rotterdam de #1 oliebollen gehaald en hebben we hier al stiekem van gesnoept, maar officieel snoepen we hier 1 januari van met een glaasje champagne bij het ontbijt! Tot dan en nee dat zeggen we pas in 2014! Maar veel eetplezier!

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: