31 dec December Eetdagboek Foodblog Foodinista
December is een heerlijke maand voor een foodblogger. Het December eetdagboek van foodblog Foodinista. Sint, kerstmarkt, etentjes en cadeautjes.
Alles is weer vastgelegd in het foodblog foto album. Het was een heerlijke maand met veel koken, etentjes, lunches, borrels, kerstmarkten, foodwinkelen, cadeautjes en nog veel meer leuke eet ervaringen! Dus daar komen de eetervaringen en alle niet vergeten tips nog even aan.
December foto’s Foodblog Foodinista
December begon gelijk goed van mijn schoonmoeder kregen wij dit hele fijn kookboek cadeau! Dank je wel!
Echt een heel fijn kookboek! Met alle tips van A-tot-Z ook hebben?
Door alle kerstdrukte van de afgelopen weken zou je bijna vergeten dat de maand is begonnen met het gezellige Sinterklaasfeest. Ook Sinterklaas was niet vergeten dat cadeautjes voor in de keuken en voor op de eettafel super gewenst zijn! Voor in de keuken ben ik verwend met hele fijne gadgets voor in de keuken en ook mijn servies van de Dille en Kamille is uitgebreid. Dank je wel Sinterklaas!
Na de Sint wordt direct tijd gemaakt voor de kerstmarkt. Tijd om Haarlem in te gaan. Inclusief een Winter Bier Festival bij Jopen. Voor ons ook tijd om kennis te maken met de samenwerking van de Librije met Jopen en het Librije Speciaalbier te proeven. Een speciale ervaring bij de Jopenkerk in Haarlem.
In de Koningstraat direct naast wijnbaar Vique is een nieuwe kaaswinkel geopend echt fantastisch! Met luxe kaasjes en vele extra’s echt een winner!
We hebben afgesloten bij de Jopen kerk met het proeven van het Librije Bier een samenwerking met Jopen. Een heerlijk bier, wat goed combineert met wild naar onze mening.
In december is veel geborreld met vrienden naast bij Jopen ook gezellig thuis.
Even wat vitamines extra mogen er wel bij dus zelf thee maken met wat extra vitamine kan echt geen kwaad.
Door met het koken voor de feestdagen, zoals deze heerlijke zoete en hartige Mille feuilles.
En de hartige variant.
Voor kerstavond zijn we gestart met heerlijke lamspasteitjes in kerstsfeer. Een uitgebreid recept. Wat zeker nog online komt.
en heerlijke saffraansoep
Op eerste kerstdag zijn we heerlijk met de hele familie uiteten gegaan. Het voorgerecht was in ieder geval al veel en de basis was wild.
2e kerstdag hebben we in de ochtend even uitgeblazen geen uitgebreid kerstontbijt of brunch. Het zat er even niet in. Tweede kerstdag weer heerlijke uiteten. Met al het koken soms wel heerlijk om je uitgebreid te laten verwennen.
In de avond dineren bij Restaurant van Drunen in Drunen en werkelijk genoten van het kerstmenu. En paar mooie sfeerimpressies van het menu:
Niet onbelangrijk de wijn bij het geheel was zeer goed uitgekozen!
Soms kies je ervoor om na kerst even tot rust te komen, maar aangezien kerst min of meer aan het weekend grenst hadden wij gelijk weer met vrienden afgesproken om even naar België door te reizen en speciaal biertjes in te kopen. Dit doen wij erg graag bij het bierparadijs tussen Breda en Antwerpen in. Een soort van uitje en om er dan ook een soort van verplichte lunch aan vast te plakken.
Jum gelijk door aan de croques Vidé in Hoogstraten een ware straf na een zware kerst. Ik ben nog steeds verbaasd hoe ik heb heb weg gekregen.
Om zondag met mijn ouders weer gezellig te gaan lunchen bij Charelli in Breda. Zelf heb ik heerlijk gegeten van trio van garnalen.
Maar ook de andere lunchgerechten die mijn vader, moeder en vriend hebben gegeten zagen er heel goed uit! Voor herhaling vatbaar!
De afgelopen dagen zijn we maar even bijgekomen. Gelukkig heeft mijn neef in Rotterdam de #1 oliebollen gehaald en hebben we hier al stiekem van gesnoept, maar officieel snoepen we hier 1 januari van met een glaasje champagne bij het ontbijt! Tot dan en nee dat zeggen we pas in 2014! Maar veel eetplezier!
Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's