Zoete appel blondies

Appel blondies

Deel deze post

Op de planning sinds ik terug ben uit Amerika staan al een tijd zelfgebakken brownies of blondies. Even een goed excuus zoeken om deze te mogen bakken en eten: 5 maanden zwanger en zoetigheid gaat er goed in. Ander excuus appel is best gezond.  Ik werd snel bediend, want mijn vriend bracht 2 kilo appels mee na vers boodschappen doen bij de boer! Bakken maar en tijd voor appel blondies.

Ingrediënten voor de appel blondies ongeveer 10 stuks

1,5 appel in kleine stukjes gesneden
1 limoen
bakspray of olie om mee in te vetten
135 gram zachte boter (zet deze direct buiten de koeling)
145 gram rietsuiker (iets puurder en gezonder dan de normale suiker)
2 eieren
1 tl vanillearoma
225 gram bloem
1 tl baksoda

Tips voor de bereiding van de appel blondies

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en afbakken 40 minuten
Benodigdheden: mengschaal, appelsnijder, bakblik voor brownies, staafmixer, lepel, snijplank, lepel, spatel

Recept voor de appel blondies

Start met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Het maken van de appel blondies duurt ongeveer 20 minuten, dus ga er vanuit dat in deze tijd je oven goed is voorverwarmd.
Spray het cakeblik in, zodat het vet genoeg is, misschien lekt je cakeblik een beetje of ben je toch bang de zoete appelbrownies er niet uit te krijgen, gebruik dan bakpapier.
Meng de boter en de rietsuiker in de keukenmachine of met de staafmixer in een zachte massa, waarbij de suiker echt gemengd is met de boter. Hoe zachter de boter hoe sneller je klaar bent.
Meng de vanille aroma en de eiren bij het botermengsel en klop deze nog luchtig door.
Het bakpoeder en de bloem mogen bij het mengsel. Let op: In de keukemachine laat deze dan op een laag tempo door mixen. Werk je met de staafmixer meng het dan door met een spatel. Je krijgt op beiden manieren snel een luchtig en plakkerig deeg.
De mengschaal mag uit de keukenmachine.
De fijngesneden appel met het sap van de limoen en meng dit door het mengsel luchtig met een spatel.
Het beslag mag in het cakeblik, het beslag is heel klerverig als het goed is, dus dat wordt goed verdelen. Smeer het beslag glad aan de bovenkant met bijvoorbeeld een zachte spatel.
Nog 40 minuten bakken in de oven en de zoete appel blondies zijn klaar om weggesnoept te worden.

Variëren met de appel blondies

Ook lekker een theelepel kaneelpoeder toevoegen aan het beslag. Hiermee geef je meer een herfstsmaak aan de appel blondies.
Top ze af met witte chocolade. Au bain-marie smelten, 2 eetlepels boter tijdens het smelten toevoegen en de appel blondies vervolgens grof besprenkelen met de witte chocolade.

Serveren

Geef ze bij een heerlijke high tea of snoep er gewoon lekker zelf van. De appel blondies zijn ook genieten met een bolletje ijs als dessert.

Wil je meer bakken of op zoek naar iets anders? Kijk dan eens bij deze chocoladebananenbroodjes of maak deze volle chocolade brownies.

Als eerste de nieuwste foodblogs en recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie