Koffiedrinken in de horeca Beukenhorst koffie Foodblog Foodinista

Genieten van koffie in de horeca

Deel deze post

Wanneer ik aan het werk ben drink ik graag goede koffie, maar ook na een lunch of diner sla ik mijn koffie niet over. Wanneer ik buiten de deur ga werken neem ik regelmatig plaats bij een koffiebar. Dan mag je verwachten dat de koffie een heerlijk aroma heeft. Ik moet toegeven… ook dit valt wel eens tegen. De koffie is dan afhankelijk van de kwaliteiten van de barista. En ook dat kan op een teleurstelling uitlopen. Juist vind ik het een fijn moment tussen afspraken door even de laptop open te slaan en genieten van goede koffie. Dit is ook echte verwennerij wanneer de kinderen naar school gaan. Even buiten huis werken en dan de eerste heerlijke koffie van de dag drinken. Maar genieten van koffie in de horeca doe ik ook gewoon net als ieder ander na een lunch, diner of gewoon een koffiestop met het allerliefst iets lekkers erbij natuurlijk en als het even kan, zoals in Italië. Het maakt de koffiebeleving af.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.

Koffiedrinken in de horeca Beukenhorst koffie Foodblog Foodinista

Waar ga ik naartoe voor het genieten van koffie? 

Koffielocaties en koffiebelevingen zijn uitéénlopend. Zoals gezegd doorgaans de koffiebars, bibliotheek met barisata café, ontbijtbar. Er zijn lunchrooms en restaurants waarvan ik weet dat er goede koffie geserveerd wordt. Na een diner kan ik daar naar uitkijken. Het kopje koffie waar de avond mee wordt afgesloten.

  • Zoals bij The Park in Rotterdam met heerlijke friandises bij de koffie, waardoor je bijna het dessert zou vergeten of wellicht zou overslaan.
  • Maar ook By Jarmusch, een all-day ontbijt restaurant, serveren ze koffie zoals het past bij het concept. All American met de koffiepot langs de tafels.
  • In Griekenland ben ik bijvoorbeeld weer verslingerd aan een goede ijskoffie, waarin nog steeds de krachtige smaak van de koffie overheerst. Wie zegt dat koude koffie niet lekker is?
  • Wat dacht je van deze Vietnamese ijskoffie? Maak deze ook eens lekker thuis met mijn Vietnamese ijskoffie recept.

Onlangs ging ik koffie drinken bij mooR in Oisterwijk. Eigenlijk een wijnbar, met een uitgebreide menukaart en waarvan ik de sharing lunch een aanrader vind.

Zoals de eigenaar ook aangaf; “evenals de wijn in een wijnbar moet de koffie ook goed geserveerd worden en moet je je welkom voelen om bij ons koffie te komen drinken. Vervolgens wil ik niet dat de gasten ons ervaren als een goede wijnbar, maar verder moet je er eigenlijk maar niks nuttigen”. Daar ben ik het volkomen mee eens.

Koffiedrinken in de horeca Beukenhorst koffie Foodblog Foodinista
Koffiedrinken in de horeca Beukenhorst koffie Foodblog Foodinista

Voor welke koffie kies jij?

Welke koffie heeft jouw voorkeur wanneer je buiten de deur koffiedrinkt? Zowel bij de horeca als koffie op het werk? Koffie bij het ontbijt of koffie na het diner? Heb je een favoriete koffiestop? Ik ben wel benieuwd. Naar jouw favoriete koffiemomenten en ervaringen.

Meer restaurant tips en horecanieuws ontvangen?. Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie