Koffiedrinken in de horeca Beukenhorst koffie Foodblog Foodinista

Genieten van koffie in de horeca

Deel deze post

Als ik aan het werk ben drink ik graag goede koffie, maar ook na een lunch of diner sla ik mijn koffie niet over. Als ik buiten de deur ga werken neem ik regelmatig plaats bij een koffiebar. Dan mag je verwachten dat de koffie heerlijk geurig is. Ik moet toegeven, ook dit valt wel eens tegen. De koffie is dan afhankelijk van de kwaliteiten van de barista. En ook dat kan op een teleurstelling uitlopen. Juist vind ik het een fijn moment tussen afspraken door even de laptop open te slaan en genieten van goede koffie. Maar genieten van koffie in de horeca doe ik ook gewoon net als ieder ander na een lunch, diner of gewoon een koffiestop met het allerliefst iets lekkers erbij natuurlijk. Dat maakt de koffiebeleving voor mij af.

Koffiedrinken in de horeca Beukenhorst koffie Foodblog Foodinista

Waar ga ik naartoe voor het genieten van koffie? 

Dat zijn diverse locaties. Zoals gezegd doorgaans de koffiebars. Maar er zijn echt wel lunchrooms en restaurants waarvan ik weet dat er goede koffie geserveerd wordt. Na een diner kan ik daar naar uitkijken. Zoals bij The Park met heerlijke friandises bij de koffie, waardoor je bijna het dessert zou vergeten of wellicht zou overslaan. Maar ook By Jarmusch, een all-day ontbijt restaurant, serveren ze koffie zoals het past bij het concept. In Griekenland ben ik bijvoorbeeld weer verslingerd aan een goede ijskoffie, waarin nog steeds de krachtige smaak van de koffie overheerst. Wie zegt dat koude koffie niet lekker is? Onlangs ging ik koffie drinken bij mooR in Oisterwijk. Eigenlijk een wijnbar, met een uitgebreide menukaart en waarvan ik de sharing lunch een aanrader vind. Zoals de eigenaar ook aangaf; “evenals de wijn in een wijnbar moet de koffie ook goed geserveerd worden en moet je je welkom voelen om bij ons koffie te komen drinken. Vervolgens wil ik niet dat de gasten ons ervaren als een goede wijnbar, maar verder moet je er eigenlijk maar niks nuttigen”. Daar ben ik het volkomen mee eens.

Koffiedrinken in de horeca Beukenhorst koffie Foodblog Foodinista
Koffiedrinken in de horeca Beukenhorst koffie Foodblog Foodinista

Voor welke koffie kiest mooR in Oisterwijk

Bij mooR kiezen ze voor de Beukenhorst Koffie. Eerlijk toegegeven, voor mij was het de eerste ervaring met de koffie van Beukenhorst. Heb jij de koffie van Beukenhorst wel eens geproefd? Zelf vind ik het een aanrader. Er zijn diverse grote commerciële merken waar je een grote verwachting van hebt en eerlijk soms valt het tegen of is de koffie niet toegankelijk voor iedereen. Jammer toch als je aan je cappuccino, dan ben je een zachtere koffiedrinker, veel suiker moet toevoegen om de koffie zachter of toegankelijker te maken. Bij de koffie van Beukenhorst had ik deze ervaring niet. Een mooie ronde koffie met zachte smaak en een iets scherpere afdronk, zoals het moet. Genieten van koffie deden wij met een cappuccino, maar mijn vriend is een sterke koffiedrinker. Een dubbele espresso ging er dan ook goed in. Vooraf zacht en wederom met een scherpe afdronk. De smaak van Beukenhorst is dan ook te herkennen, maar de koffie is toegankelijk. Evenals bij bier, vind ik het belangrijk dat je een biermerk of een koffiemerk serveert in het glas of een kopje van het eigen merk. Dit was af. Geen grote promotie op de kopjes, maar subtiel aan de binnenkant, zodat je uiteindelijk weet welke koffie je drinkt. Een elegante touch. Natuurlijk mocht iets lekkers bij de koffie niet ontbreken, zoals een chocoladetruffel. Welke koffie heeft jouw voorkeur als je buiten de deur koffiedrinkt? Zowel bij de horeca als koffie op het werk? Daar vind ik goede koffie tenslotte even belangrijk en moet je ook kunnen genieten van koffie.

Meer restauranttips en horecanieuws ontvangen?. Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Dit blog is in samenwerking met Beukenhorst Koffiegtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie