Budget weekendje Utrecht overnachten bij StayOkay Utrecht foodblog Foodinista

Citytrip: Budget weekendje Utrecht

Deel deze post

Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje weg. Een aantal jaar terug kwam ik er nog regelmatig. Veel vrienden van mij woonden er, maar de laatste jaren zijn zij, net als wij, verhuisd uit de stad. Om veel redenen ook jammer natuurlijk! Maar wie gaar er niet graag af en toe een weekendje weg. Shoppen, een stad ontdekken, dineren en misschien ook nog wel op stap. Dan vind ik Utrecht super leuk! Ontdekken of die plekjes er nog zijn die je al kende en nieuwe locaties ontdekken. Struinen door de stad. Nou vond ik alleen dat Utrecht altijd een beetje bekend stond om een aantal zakelijke luxe hotels met vergelijkbare kamerprijzen. Voor een tussendoortje houd dit mij dan ook een beetje tegen en ik vind dit minder gezellig. Onlangs heeft StayOkay in Utrecht een nieuw hostel geopend op een toplocatie en daar mocht ik de bedden komen testen en Utrecht opnieuw komen ontdekken. Super leuk en vandaar een budget weekendje Utrecht, want de kamerprijs is ook nog eens aantrekkelijk! Het StayOkay concept heeft ook een restyling onder gaan dus denk je nu meteen; StayOkay is echt voor tieners, wacht! Ik ben dertig en iets en ik ben ook om. Dus lees  en kijk vooral mee!

Mijn budget weekendje Utrecht 

Ik wist eigenlijk ook niet zo heel goed wat ik er van moest verwachten. StayOkay? Die tijd had ik toch wel een beetje achter mij gelaten. Alleen is er een reden dat ik een uitnodiging krijg om bij de opening te zijn bij StayOkay dus ik werd nieuwsgierig en ik zag dat de StayOkay in Utrecht super nieuw is en dat StayOkay ook niet meer de StayOkay is van een aantal jaar terug. Dan vond ik extra nieuwsgierig. Oké er zijn natuurlijk nog steeds hostel slaapzalen. Dat maakt StayOkay ook fijn budget als je met een groepje bent bijvoorbeeld, maar er zijn ook privé hotelkamers, met een eigen badkamer waar je zelfs een luxe pakket kunt bestellen. In Utrecht is op de fifth een restaurant, bar, perfecte wifi en ruimte om te flexwerken. Het design is stoer en tof en het uitzicht, tja, hartje uitzicht op het Neude en met geluk is je hotelkamer dat ook.

Budget Weekendje Utrecht in foto’s

Utrecht grachten en de dom budgetweekendje Utrecht foodblog Foodinista

Zo kennen we Utrecht denk ik allemaal wel? Het is ook niet te missen. De grachten en de dom. Wandelen, fietsend of met een grachtentocht met een boot je moet het meemaken. Een terrasje pakken kan natuurlijk ook.

Budget weekendje Utrecht overnachten bij StayOkay Utrecht foodblog Foodinista

Ik checkte in bij het StayOkay in Utrecht. Op het Neude, hartje Utrecht.

Kamer bij StayOkay Utrecht uitzicht op het Neude foodblog Foodinista

Mijn kamer, privé, basic, maar alles wat je nodig hebt en met een eigen badkamer. Het uitzicht was spectaculair.

Kamer bij StayOkay Utrecht uitzicht op het Neude foodblog Foodinista

Met uitzicht op het Neude. Wat je eigenlijk toch wilt in Utrecht? Uitzicht op de Dom, de grachten of het Neude. Dat hoort er gewoon bij.

Stayokay hal budgetweekendje Utrecht foodblog Foodinista

Wanneer je de deur van je kamer uitloopt is de inrichting stoer en industrieel, maar niet kil. Vanuit het hele hostel kijk je uit op het centrale café en restaurant The Fifth waar alle activiteiten plaats vinden.

The Fifth StayOkay Utrecht weekendje Utrecht on a budget Foodblog Foodinista

Bij The Fifth kun je ontbijten, lunchen en dineren. Meestal in buffetvorm, maar ook voor een cappuccino met een muffin kun je binnen lopen. Binnen lopen inderdaad. Ben je geen gast, maar wil je bij The Fifth iets drinken met het toffe uitzicht op het Neude dan kan het ook. The Fifth is ruim opgezet. Zie het zo dat StayOkay is gecreëerd in het oude ABN Amro gebouw op het Neude. Dat was een groot gebouw en de ruimte is heel goed gebruikt! Op vrijdag en zaterdagavond zijn er ook regelmatig tot 23.00 uur evenementen. Het overnachten moet ook met gezinnen toegankelijk zijn, daardoor is er een tijdslimiet voor de gezelligheid.

Verse kruiden The Fifth StayOkay Utrecht weekendje Utrecht on a budget Foodblog Foodinista

Over de styling is nagedacht met overal verse kruiden.

Nijntje Lampen The Fifth StayOkay Utrecht weekendje Utrecht on a budget Foodblog Foodinista

Maar ook de Utrechtse Nijntje mocht niet ontbreken bij The Fifth.

Fietsen van StayOkay Utrecht weekendje Utrecht blogger Foodinista

StayOkay en The Fifth verlaten en meer van Utrecht zien? Vraag dan om de fietsen van StayOkay. Kijk ook eens verder voor meer informatie over StayOkay en plan ook een leuk budget weekendje Utrecht!

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts  like  Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

2 Reactie's
  • VergaderenUtrecht
    Geplaatst op 16:20h, 24 maart

    Een weekendje Utrecht is voor iedereen een aanrader! Esther

  • Foodinista
    Geplaatst op 21:40h, 24 maart

    Ja heel erg leuk inderdaad! Wel leuk dat je met een klein budget kunt overnachten.

Geef een reactie