Telefoonhoesje met cupcakes cadeau tips van Foodblog Foodinista

5 apps die voor foodies heel lekker zijn!

Deel deze post

Als foodie ben je altijd op zoek naar leuke en lekkere ideeën. Wat ga je eten? Dit kan thuis zijn, maar ook buiten de deur. Misschien wil je onverwacht uit eten of zoek je juist tips op vakantie. Eigenlijk ben ik daar zelf altijd mee bezig. Ook gewoon voor de dagelijkse boodschappen. Dit is al de reden waarom ik tegenwoordig niet meer zonder mijn telefoon zou kunnen. Het is geen luxe meer; een telefoon vol met apps die je 24 uur per dag kunnen helpen met de leukste tips. Of je nu ieder jaar voor een nieuw hip model kiest of voor een sim only verlenging; apps doen het altijd en ze zijn niet meer weg te denken. Als foodie deel ik vijf apps die je helpen heel lekker te eten en die vooral fijn in gebruik zijn.

Uit eten in Boedapest - Wijnrestaurant Zeller Bistro - Restaurant tips in Boedapest

5 apps die iedere foodie moet hebben!

Even een tafeltje reserveren

Uit eten, maar waar gaan we naartoe? Bij die vraag kun je niet zonder de app van de The Fork. Naast dat je makkelijk een tafel kunt reserveren bij je favoriete restaurant is het ook heel fijn dat op de website van The Fork de restaurants een beoordeling krijgen die wordt gecontroleerd en waar het restaurant op kan reageren. Een eerlijke reactie en je weet waar je naartoe gaat.

Waar ben ik en waar eten we op reis?

Ik kan niet zonder Tripadvisor! Jij wel? Eerlijk is eerlijk de reviews neem ik meestal met een korreltje zout op Tripadvisor. Mooie woordspeling toch? Want bij Tripadvisor komen alle culturen samen en daar kan de mening en smaak ook erg uiteenlopen. Wel vind ik het heel erg fijn dat je via Tripadvisor precies kunt zien waar je bent, welke restaurants of activiteiten er in de omgeving zijn en wat de moeite waard is om een bezoek aan te brengen. Soms zijn de eigen foto’s van eerdere bezoekers wel de moeite waard.

Vis etagiere bij Seafarm in Kamperland Zeeland - Verse vis eten in Zeeland bij restaurant met mooi uitzicht

Boodschappen doen en maak de wereld een klein beetje beter

Zelf woon ik in een dorp, maar toch is de anti-voedselverspillingsapp Too Good To Go ook daar de moeite waard. Stel je voor in de stad. Waar het aanbod veel groter is! Ondertussen zijn er zo veel ondernemers bij Too Good To Go aangesloten. Haal last minute boodschappen in huis die je regelmatig verrassen en ga voedselverspilling tegen. Daarbij zal Too Good To Good er voor zorgen dat je met een goede planning kunt budgetteren en geld kunt besparen. En natuurlijk kun je het zelf echt wel een beetje sturen wat je in huis haalt, want wanneer je kiest voor de bakker dan weet je voor 90% zeker dat je brood of patisserie mee naar huis krijgt.

Een andere tip om niet te betalen voor wat je niet nodig hebt is om over te stappen op prepaid by Simyo. Bij een prepaid simkaart werk je met beltegoed en betaal je echt alleen voor wat je gebruikt. Je bent niet gebonden aan een abonnement, dus je betaald nooit voor meer dan je nodig hebt. Zo betaal je niet onnodig voor belminuten of mobiel internet wanneer je, zoals nu, vooral thuis werkt en gebruik maakt van bellen via Wifi.

Maak je boodschappenlijstje lopende weg

Een inkoppertje, maar de apps van de supermarkt giganten zijn toch echt heel erg fijn! Is er iets op? Vul het direct in. Zo is je boodschappenlijstje snel klaar. Shop wanneer er aanbiedingen zijn. Te druk? Laat je boodschappen met één knop bezorgen. Ga je toch naar de winkel dan heb je je boodschappenlijstje bij de hand. Ideaal! Daarbij zijn deze apps ook echte inspiratiebronnen voor recepten en kooktips.

Stamppot met rucola en kruidenkaas recept van Hello Fresh Foodblog Foodinista

Te druk voor alles dan is er altijd de maaltijdbox!

Uit eten, eten halen, zelf koken, je eten bijna-kant-en-klaar laten bezorgen en toch vers eten? Dan is er de maaltijdbox. Maar ken je de apps die daarbij horen al? Daar kwam ik pas achter toen ik regelmatig kookte met deze maatlijdboxen. Daar kun je dus, ook zonder te koken met deze maaltijdboxen, leuke recepten en kooktips vinden. Zo kook je ook weer eens met andere variatie en deze recepten zijn meestal niet moeilijk. Zo heb je altijd snel een verse maaltijd op tafel (wel even boodschappen doen of de maaltijdbox bestellen).

Dit blog is een samenwerking met Simyo.

Geen reactie's

Geef een reactie