Fruit de mer weekend bij Seafarm in Zeeland -Restaurant tips in Zeeland

3x Culinair uitwaaien aan de Nederlandse kust

Deel deze post

Kun je wel wat frisse wind door je haren gebruiken? Er even uit? Genieten van heerlijk eten en tot rust komen? Dan is het strand een heel fijn uitje. Ook in de herfst en de winter. De zee is prachtig in deze maanden. Ik kan het weten. Jaren lang woonde ik in Haarlem en werkte ik zelfs in een hotel bij de kust. Iedere ochtend reed ik dus de boulevard uit en zag ik het strand en de zee. In de ochtend ademde ik de zeelucht en aan het einde van de dag keek ik er na uit om de frisse zeelucht weer in te ademen. Als het even kon maakte ik tijdens mijn lunchpauze een wandeling over het strand of de boulevard. Ik moest er altijd wel verzorgd uit blijven zien dus bij harde wind of regenbuien was dit geen optie, maar eigenlijk zijn dit juist de meest mooie dagen om even te gaan uitwaaien aan de Nederlandse kust. Maar waar ga je dan naartoe? Ik ga je drie tips geven voor Culinair uitwaaien aan de Nederlandse kust.

Uitwaaien aan de Nederlandse kust en Culinair genieten

Voor een weekendje weg kijken we snel over de grens. Al zijn er veel mooie vakantie mogelijkheden in ons eigen Nederland. De afgelopen jaren zijn we er ook wel bekender mee geworden, maar we willen ook afwisseling. Zo kennen we de steden, het strand en de bossen, maar hoe kun je voor een beetje afwisseling zorgen?

Culinair Uitwaaien in Zeeland

Eén van onze favoriete bestemmingen is al tijden Zeeland. De combinatie van strand, gemoedelijke steden en de culinaire mogelijkheden. Mocht je met de kinderen reizen dan is Zeeland ook nog eens een paradijs. Een ander voordeel is de korte reisafstand vanuit Noord Brabant en Zuid Holland. Met deze tips in Zeeland ga je ongetwijfeld een leuk weekend aan de Zeeuwse kust tegemoet.

Fruit de mer weekend bij Seafarm in Zeeland -Restaurant tips in Zeeland

Culinair uitwaaien in Den Haag

Tijdens een weekend Den Haag kun je in de stad blijven hangen. Toch ben ik altijd een beetje overprikkeld wanneer ik tijdens een weekendje weg al mijn tijd in een drukke stad doorbreng. Dan zoek ik ook altijd het park op bijvoorbeeld. Natuurlijk ga je uit eten, shoppen of misschien wel naar het theater, maar tijdens een weekendje Den Haag is het juist zo fijn dat je kunt gaan uitwaaien aan de kust. Combineer je weekendje bijvoorbeeld met een bezoekje of een verblijf in Scheveningen of Kijkduin zo combineer je de stad met de rust van de kust.

Uitzicht op Oosterscheldekering bij Seafood Seafarm Proeverij Restaurant tips Foodblog Foodinista in Zeeland

Culinair uitwaaien in Haarlem

Bij Haarlem denk je natuurlijk aan een city trip en de stad ontdekken. Maar wat de stad Haarlem juist zo bijzonder maakt is de omgeving van de gemoedelijke stad. Je wandelt zo de bossen in of gaat naar de stranden en duinen van Bloemendaal of Zandvoort. Of omgeving voor genieters! Even heerlijke uitwaaien aan de kust en vervolgens genieten in de stad Haarlem met deze tips in Haarlem ga je je zeker wel vermaken.

Heerlijk ontbijten in Haarlem bij Boutique hotel Lion D'Or - Weekendje weg tips van Foodinista

Dus tijd voor een weekendje uitwaaien aan de kust? Zoek dan eerst een hotel bij de kust en start plannen van je favoriete weekendje weg!

Ontdek Nederland met meer leuke reis tips in Nederland

Nederland ontdekken? Meer leuke citytrips plannen en leuke vakantieplannen in Nederland?

  • Ga een weekendje naar Amsterdam! Lees hier mijn tips voor het ontdekken van de hoofdstad.
  • Welke steden in Nederland zijn de moeite waard om culinair te ontdekken? Lees hier mijn tips.
  • Of bekijk 15 romantische hotel tips voor een heerlijk weekendje weg!

Meer reis tips en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie