14 okt 3 Recepten waarbij een waterkoker erg fijn is!
Ik kook nog regelmatig met mijn waterkoker. Wanneer ik snel warm water wil. Bouillon wil maken of natuurlijk thee wil zetten. Ik kan niet zonder mijn waterkoker in de keuken. Eigenlijk denken we bij koken met de waterkoker altijd aan thee zetten of niet soms? Maar er kan zo veel meer. Ik deel in dit blog drie recepten waarbij een waterkoker erg fijn is. De beste waterkoker gaat jaren mee en is multifuntioneel in de keuken. Mijn waterkoker staat soms wel meerdere keren per dag te pruttelen. Niet alleen voor het koken, maar ook voor snel warm water bij het huishouden. Het is ook wel een tip om je gasrekening lager te houden. Wij zelf zijn zelfvoorzienend met onze zonne-energie, maar ons gasfornuis moet nog vervangen worden en ook voor warm water uit de kraan wordt de gasvoorziening aangesproken. Dus bezuinig en gebruik de waterkoker. Bij deze drie recepten alleen al is het een goed idee!
3 Recepten waarbij een waterkoker erg fijn is!
Er zijn ingrediënten die heel snel bereid zijn, waar je alleen een beetje warm water bij nodig hebt maar waarbij koken niet echt nodig is of juist snelheid nodig is. Dan is water koken met de waterkoker ideaal. Een aantal voorbeelden zijn de volgende recepten. Waarbij koken met de waterkoker ideaal kan zijn en waarom zou je het anders doen?
Couscous met courgette, rozijnen en walnoten
Couscous kook je niet, maar couscous laat je langzaam beetgaar worden in heet water. De stom komt eraf en deze stoom vang je op met een theedoek. De couscous neemt het hete water op. Wat is het makkelijk om de water te koken en de benodigde hoeveelheid water uit de waterkoker over de couscous heen te gieten, zoals bij dit couscousrecept.
Kippenragout met champignons
Bij het maken van ragout moet je het snel handelen, maar zelf maken is zoveel lekkerder dan uit een blikje. Bouillon is ook nodig. Vooraf room klaarzetten en snel bouillon klaarzetten met de waterkoker. Het is zo gedaan en je kunt beginnen met kippen ragout maken.
Gegratineerde ravioli ovenschotel met gorgonzolasaus
Voor ravioli kun je een pan met warm water koken en de ravioli’s 2 minuten laten drijven of de ravioli in een bak doen en deze overgieten met heet water uit de waterkoker. Het garen gaat heel snel, vooral bij deze ravioli ovenschotel waarbij de ravioli ook nog de oven in gaat en dus nog verder zacht wordt.
Meer foodblog artikelen en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's