26 jun Gegratineerde ravioli ovenschotel met gorgonzola bechamel
Dit is een lekker recept! Met ravioli moet ik eigenlijk altijd even nadenken wat ik er mee moet maken. Ik vind ravioli super lekker. En dat is ook de reden, waarom ik vind dat je er niet te veel bij moet doen. Gewoon een sausje, maar niet nog heel veel groente en vlees bijvoorbeeld. Dat is zo jammer van de pasta en de vulling zelf. Die gaat dan een beetje verloren. Toch stond ik er laatst mee in mijn handen en wilde ik er iets meer mee doen. Deze ravioli was tenslotte niet helemaal mee uit Italië gekomen om zo gekookt te worden en klaar. Want ja, inderdaad het was weer zo ver. Tijdens onze vakantie in Italië had ik goed gefoodshopt, is dat een woord? Voor mij in ieder geval wel. Diverse soorten ravioli, pastasausjes en andere Italiaanse lekkernijen werden ingeslagen. Zo ook een ravioli gevuld met artisjok. Heerlijk! Dat wist ik al, want in Italië hadden we die zeker al voorgeproefd. Nu thuis tijd voor een herhaling. In Nederland heb ik deze nog niet gevonden, al kun je de ravioli zelf maken, maar ik hou van snelle recepten, of voor de ravioli ook de groente tortellini gebruiken die matcht heel erg goed voor de gegratineerde ravioli ovenschotel met gorgonzola bechamel!
Ingrediënten ravioli ovenschotel met gorgonzola bechamel voor 2 personen
- 1 pak groente tortellini of ravioli
- 25 gram roomboter
- 1 eetlepel bloem
- 150 gram melk
- handje hazelnoten
- 75 gram gorgonzola
- snufje peper
- handje geraspte parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
Voor erbij een frisse salade naar smaak
Tips voor de bereiding van de gegratineerde ravioli ovenschotel
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 35 minuten
Benodigdheden: snijplank, mesje, kaasrasp, 2 kleine pannen, ovenschotel, garde
Recept voor de gegratineerde ravioli ovenschotel met gorgonzola bechamelsaus
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Kook het water met de olijfolie voor de pasta.
Smelt de boter in de pan. En klop met de garde de bloem er doorheen tot een zachte raux. Blus af met de melk en blijf zacht kloppen, tot dat alles een dikkere saus wordt. Een bechamel. Klop vervolgens de blauwe kaas er in blokjes doorheen. Ook deze maakt de saus nog een dikker. Draai de verhitting nu uit. Kook vervolgens de pasta 1 minuut iets gaarder. De pasta gaart nog verder in de oven. Meng door de saus een snufje peper en de hazelnoten. Verdeel de pasta over de ovenschaal. Giet de saus over de pasta en rasp de Parmezaanse kaas over de saus en de pasta. Plaats de ravioli ovenschotel voor 15 minuten in de oven op 190 graden. Haal de gegratineerde ravioli ovenschotel vervolgens uit de oven, verdeel over de borden en serveer met een frisse salade. Of maak er bijvoorbeeld een gegrilde Italiaanse groene groente salade bij!
Meer inspiratie voor pastarecepten
Meer pastarecepten van foodblog Foodinista? Kijk dan ook eens bij:
* Het recept voor de pasta met aubergine en gorgonzolasaus.
* Romige pasta met ricottasaus.
* Of maak de altijd favoriete pasta met gehaktballetjes in tomatensaus
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Els de Vries
Geplaatst op 08:35h, 26 augustusStaat er een fout in het recept?
Deze zin: Smelt de boter in de pan. En klop met de garde de boter er doorheen tot een zachte raux.
Lijkt me dat er bloem wordt bedoeld maar dat staat niet bij de ingrediënten.
Ik sla het recept op en ga het zeker maken. Waarschijnlijk wel meer dan 1x. Lijkt me erg lekker.
Groeten, Els
admin
Geplaatst op 11:08h, 26 augustusGoedemorgen Els,
Leuk dat je het recept gaat maken en goed gezien. Dat klopt inderdaad. Ik heb het recept aangepast. Het klopt nu helemaal. Boter is lekker :-), maar de bloem mag natuurlijk niet ontbreken.
Groetjes,
Daphne