Witte thee met andijviestamppot Thee proeverij foodblog Foodinista oktober eetdagboek

10 x Thee weetjes van het Bredemeijer Blog Event

Deel deze post

Misschien heb je het al gelezen in mijn eetdagboek van oktober. In oktober stond mijn agenda echt vol met proeverijen en met heel veel proeverijen met heerlijke drankjes. In het eetdagboek stond ook een kort verslagje van een high tea waar ik bij aanwezig was georganiseerd door Bredemeijer. Waar ik veel over thee heb geleerd, wat er was best veel wat ik allemaal nog niet wist. De tien leukste thee weetjes en de mooiste items van Bredemeijer deel ik met je in dit blog, want thee drinken is niet gewoon thee drinken. Thee drinken is een hele ervaring en bijna een kunst. Tijdens de workshop ben ik veel thee weetjes rijker geworden die ik in dit blog met je deel.

cracker met makreel en cacaonibs en thee proeverij eetdagboek foodinista foodblog

Thee food combinatie: Sesam speld cracker met cacaonibs, makreelsalde en mini tomaatjes.

10 x Thee weetjes

 1. Gebruik geen thee ei, thee blaadjes moeten kunnen uitbladeren. Een groot thee bakje of theezakje is het mooiste en het meest smaakvol, maar helemaal perfect zijn twee theepotten en deze overschenken. Dan kan de thee het beste werken.
 2. Wist je dat er wel zes soorten thee zijn.
 3. Dat je thee bij iedere maaltijd kunt combineren, het is hetzelfde als de juiste wijn bij de juiste maaltijd.
 4. Theepotten van Bredemeijer zijn dubbelwandig, hier blijft het theewater wel 45 minuten tot 1 uur warm in.
 5. Met een theelicht blijft het water ook warm, maar het water blijft ook koken, waardoor de smaak verloren gaat en de warmte is niet gelijk verdeeld in de theepot.
 6. Gebruik altijd vers water. Bijvoorbeeld ook in de waterkoker, het is zo simpel om de waterkoker overnieuw op start te drukken, alleen de zuurstof is uit het water en dat maakt het theewater veel minder lekker.
 7. Echt lekkere thee zetten? Zet thee met mineraal water. Nu denk je heel snel aan luxe Evian water, maar dit gaat te ver. Gewoon SPA is perfect. Het gaat om de droogrest, deze is bij SPA 33 op 100 ml en bij Evian 350 op 100 ml, maar moet onder de 50 blijven. Wat is dan droogrest het zijn de mineraalkorrels die achterblijven in de waterkoker na het koken van je theewater en dit zijn er bij Evia te veel. Heerlijk water om zo te drinken, maar zonde voor de thee.
 8. Misschien al een bekend, maar heel belangrijk thee weetje. Hoe heter het water, hoe bitterder de thee. Een reden waarom veel mensen groene thee niet lekker vinden. Drink groene thee niet heter dan 70 graden en begin ook pas met het trekken van groene thee bij 70 graden. Probeer dit ook eens bij zwarte thee als je deze bitter vind.
 9. Van hengelen en heen en weer zwaaien met je thee krijg je weinig smaak en wel veel kleur, geen succes dus. Laat de thee rustig drie minuten trekken voor de perfecte smaak.
 10. Ben jij ook zo trots op je goed gevulde theedoos? Nou ik ook. Stom hoor, want dit is helemaal niet slim. Door alle smaken bij elkaar verliezen de theesoorten de eigen smaak, vooral met verse thee en open zakjes, zoals de pyramidezakjes is dit zonder. Je kunt deze het beste bewaren in een aparte blikjes en dan is natuurlijk een theedoos nog steeds mooi. In deze blikjes mag er nog steeds niet te veel lucht zijn, want dan verliest ook de thee de smaak dus op tijd bijvullen.
Tony chocolonelly thee theeproeverij bredemeijer foodblog Foodinista

Thee met chocolade blijft altijd perfect! Alleen proef eens goed, veranderen de thee en chocolade niet van smaak?

Mijn Bredemeijer Thee favorieten

Het evenement was een initiatief van Bredemeijer, eigenlijk was Bredemeijer mij niet heel erg bekend en bij veel theeleuten wel, maar meer als het merk dat je kent van je oma en waar de theepot 75 jaar nog steeds still going strong is. Eigenlijk wil dat ook wel wat zeggen natuurlijk. Je koopt kwaliteit bij Bredemeijer. Na de de high tea met veel uitleg over thee was ook wel om, niet alleen over de kwaliteit, daar kan ikeigenlijk over 75 jaar over meepraten, maar sowieso over het design, want wat zijn ze mooi! Wij kregen sowieso een heel mooi theeglas mee naar huis waar de thee echt perfect in gezet kan worden volgens alle bovenstaande regeltjes en thee weetjes deze wil ik je echt als tip ook aanraden.

Bredemeijer theeglas tips thee weetjes foodblog Foodinista

Erg verrast was ik ook door de prachtige theepotten van Bredemeijer. Dit door het dubbelwandige, maar ook door de klassieke en moderne uitstraling. Mijn favoriet is deze bronzen theepot met zwart afgewerkt.

brons zwarte theepot bredemeijer favoriet musthave foodblogger Foodinista

Het opgieten van losse thee in aparte theepotten is niet mogelijk in één theepot. Voor deze werkwijze giet je eerst het water uit de waterkoker in de theepot die je echt gaat gebruiken voor het opgieten. Dan is het praktisch om een praktische theepot te hebben. Hier verdeel je thee in hier giet je het water op. En de thee blijft drie minuten trekken. Vervolgens giet je de thee in de theepot die je echt gaat gebruiken. Hier hangt ook een reservoir in, zodat de thee wordt gezeefd.

Glazen praktische theepot thee musthave favoriet foodblogger Foodinista

Wel vind ik dan een normaal theeglas een beetje saai en niet zo mooi staan op tafel, deze Japanse theekopjes staan veel mooier op tafel en zo heeft Bredemeijer nog veel meer mogelijkheden voor stijlvol theedrinken.

Japanse theekopjes thee bij het diner

Hoe en welke thee drink jij zelf het liefst? Ik drink bijvoorbeeld graag Japanse thee bij sushi of ‘s avonds na het eten witte of groene thee.

Op de hoogte blijven van Foodblog Foodinista en thee weetjes ontvangen? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
 • Monique
  Geplaatst op 16:28h, 02 mei

  Ik kwam toevallig op je blog terecht. Gave website en leuk artikel!

Geef een reactie