Chinees dineren bij Restaurant Zheng in Den Haag Restaurant tip Foodblog Foodinista

Restaurant Zheng in Den Haag – Culinair Chinees genieten

Deel deze post

De avond bij Restaurant Zheng is al weer even terug, maar het staat bij mij nog zo helder in het geheugen. Want eerlijk gezegd op onze reizen na vond ik het dit jaar tot nu toe één van de hoogtepunten van het jaar qua foodbelevingen. In dit blog ga ik natuurlijk vertellen waarom deze avond zo mooi was en speciaal. Er zijn keukens, zoals bijvoorbeeld de Chinese, Spaanse en de Griekse waarvan je weet dat er meer is. Er moeten verfijndere gerechten zijn dan de snelle hap die wij doorgaans in Nederland kunnen eten. Voor de Chinese keuken heb ik een prachtig adres gevonden in Den Haag het Chinese restaurant Zheng. Bij Restaurant Zheng in Den Haag ga je een culinaire reis maken door China en de niet alleen alleen het eten dat op tafel wordt gezet, maar ook de sfeer, het servies en het overvriendelijke personeel nemen je mee op reis naar China.

Chinees dineren bij Restaurant Zheng in Den Haag Restaurant tip Foodblog Foodinista

Chinese sfeerbeleving op niveau bij Restaurant Zheng

Bij Restaurant Zheng kun je van een geheel avondvullend programma genieten. Dit diner is gebaseerd op het keizerlijk maal wat aan de keizer van China werd geserveerd bij het Chinees nieuwjaar. Uit alle districten van China kwamen de onderdanen de streekgerechten aanbieden aan de keizer. Dit uitgebreide diner heet bij Restaurant Zheng het Imperial Banquet. Om voor deze maaltijd aan te schuiven moet je zeker tussen 17 en 18 uur aanschuiven en ga je niet voor 24 uur of 1 uur van tafel. Wel kan ik garanderen naar aanleiding van onze ervaring garanderen dat dit een geweldige Chinese culinaire ervaring is. Je proeft uit alle windstreken van China exclusieve gerechten. Zo mochten wij ook producten proeven die speciaal voor Zheng werden geïmporteerd via de haven uit Barcelona en zo in Den Haag op ons bord terecht zijn gekomen. Dit exclusieve netwerk heeft de eigenaar Han Ting nog overgehouden aan zijn eerdere Michelin restaurant Han Ting. Komt dit je bekend voor? Een fusion Frans Aziatisch restaurant, maar nu is er toch terug gegaan naar de volledige Aziatische roots.

Chinees dineren bij Restaurant Zheng in Den Haag Restaurant tip Foodblog Foodinista

Minder tijd en toch genieten – Zheng Fastronomy

Eric en ik werken beiden en daarbij is een date night plannen met twee kleine kinderen soms al best wel een opgave. Wanneer kunnen we weg en een oppas regelen? Dan willen we natuurlijk ook echt iets leuks doen of heerlijk uiteten. Restaurant Zheng past perfect binnen dit plaatje. Hoe graag we het ook zouden willen voor ons het Imperial Banquet iets te veel om in te plannen. Maar daarvoor is Zheng Fastronomy. Daarbij kun je genieten van vier tot zes gerechten uit het menu van Zheng, welke bestaan uit chapsters. Daarbij kun je je ook laten verrassen door de bediening van Zheng en dat zou ik zeker aanraden. De echte culinaire Chinese keuken is tenslotte complex en zo maak je een kleinere reis door China, maar proef je wel alle windstreken van Beijing tot Taiwan en Hong Kong. Van stevige vleesgerechten, lichte visgerechten, pittige tofu en natuurlijk een zoet dessert. Wat we allemaal hebben gegeten dat heb ik in het begin geprobeerd om bij te houden, maar dit was niet bij te houden.

Chinees dineren bij Restaurant Zheng in Den Haag Restaurant tip Foodblog Foodinista
Chinees dineren bij Restaurant Zheng in Den Haag Restaurant tip Foodblog Foodinista
Chinees dineren bij Restaurant Zheng in Den Haag Restaurant tip Foodblog Foodinista

Aanraders bij Restaurant Zheng

  • Natuurlijk zijn er altijd bijzonderheden bij een diner. Zo heb ik nog nooit zo veel genoten van tofu. Het is inderdaad waar dat als tofu goed bereid is tofu echt zalig is. Als je tofu echt een keer op een geweldige manier wilt proeven dan is Restaurant Zheng echt het adres.
  • Daarbij worden velen gerechten geserveerd in de vorm van een soort Chinese high tea alleen spreken we wel van een avond diner en dit is heel sfeervol en geeft een luxe gevoel.
  • Alle gerechten worden geserveerd op prachtig geïmporteerd servies uit China een lust voor het oog.
  • Bij de gerechten kun je kiezen voor wijn, maar ook voor bijpassende Chinese thee en alcoholvrije cocktails. De laatste zijn mijn favoriet. Deze geven een extra sfeerbeleving.
  • Vergeet geef koffie en thee te bestellen, want daar krijg je de meest mooie friandiches bij.
Chinees dineren bij Restaurant Zheng in Den Haag Restaurant tip Foodblog Foodinista

Van deze restaurant ervaring een weekendje Den Haag maken?

De leukste overnachting tips van foodblog Foodinista.

Budget en design overnachten bij Berger’s B&B in het centrum van Den Haag bij Bergers kun je een echte vintage B&B verwachten. Bij het Ibis Den Haag City Centre in Design sfeer. Ga in koninklijk bij het Teleport hotel. Design bij de studenten van de Hotelschool bij The Student Hotel.
Luxe en design overnachten bij Small Luxury Hotel Mozaic in het centrum van Den Haag, klein en persoonlijk, maar wel alles wat je wenst.

Bekijk ook mijn romantische hotel tips in Den Haag.

Meer restaurant tips kijk bij de restaurants op de blog en ook bij de tips in Den Haag. Restaurant Zheng in Den Haag is in het hofkwartier. Leuke tips in het hofkwartier kun je ook hier vinden. En voor meer informatie over Restaurant Zheng kijk je hier verder.

Meer foodnieuwtjes en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie