Zoete quesedillas met geitenkaas en serranoham recept van foodblog Foodinista

Zoete quesedillas met dadels, honing en geitenkaas

Deel deze post

Gisterenavond had ik echt even geen idee wat te eten. Onverwacht had ik een ladiesnight, als in thuis voor de buis alleen. Dus een makkelijke, maar lekkere maaltijd zou daar zeker bij helpen. Een 20 minuten recept, gezond, zoet en hartig! Zoete quesedillas!

Ingrediënten voor zoete quesedillas (2 personen)

4 tortillawraps
6 plakken seranoham
2 eetlepels honing
6 gedroogde dadels
2 kleine geitenkaasjes
6 walnoten

Tips voor de bereiding van de quesedillas

Moeiijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, contactgrill

Recept voor de zoete quesedillas

Vijf minuten en de zoete quesedillas liggen onder grill! Ik maak ze in een contactgrill, super makkelijk voor als ik snel iets op tafel wil hebben. Verhit deze en gaan ze in de oven? Verwarm dan de oven voor op 175 graden en plaats hier een ovenschaal in, hitte bestendig bord in of iets soort gelijks. Deze gaat straks op de quesedillas om ze plat te grillen.

Verdeel de ham over twee tortilla’s, scheur de geitenkaas en verdeel deze over de ham. Snijdt de walnoten en dadels in kleine stukjes en strooi deze over de tortilla. Verdeel één eetlepel honing over de tortilla’s en maak ze dicht door de overige twee tortilla’s er boven op te leggen.

Plaats de tortilla’s 5 minuten onder de contactgrill of 12 minuten in de oven op 175 graden onder de grill met een verzwaard bord of schaal er op.

Haal de tortilla’s uit de grill of uit de oven en snijdt ze in vier delen. Serveer ze op een schaal en strooi er nog wat extra dadels, honing en pers er limoen overheen. 1/4 limoen en en geef er twee extra schijfjes bij. Ready to eat zijn de hartige en zoete quesedillas!

Meer snelle recepten maken? Kijk dan ook eens naar dit panini recept die je snel onder de grill maakt.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Geen reactie's

Geef een reactie