vegetarische gebakken rijst

Vegetarische gebakken rijst

Deel deze post

Gebakken rijst maak ik heel vaak, zowel vegetarisch als met vlees en als bijgerecht als hoofdgerecht. Deze gebakken rijst is een vegetarische gebakken rijst en kun je heel goed als hoofdgerecht eten, maar kun je ook goed serveren bij een rijsttafel. Gebakken rijst maken is eigenlijk heel makkelijk en kun je helemaal vanaf het begin maken, maar is ook heel makkelijk als budget recept met restjes.

Ingrediënten vegetarische gebakken rijst voor 4 personen

400 gram gekookte rijst per persoon
1 rode paprika
2 witte uien
3 eieren
1 rode peper
1 prei
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel kokosolie

Tips voor het bereiden van de vegetarisch gebakken rijst

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten (zonder het koken van de rijst)
Benodigdheden: Wok, spatel, mes, snijplank

Recept vegetarische gebakken rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzing en heb je nog een restje rijst dan kun je direct door naar de volgende stap. Snipper de uien, rode paprika, prei en rode peper (zonder zaadlijsten). Verhit de olie in de wok. Start met het zacht bakken van de uitjes na 4 minuten mogen de overige groente en de peper hier ook bij. Na 4 minuten mag de rijst erbij. Wok deze door de groente. De sojasaus en sesamsaus mogen erbij in de wok en wok de gebakken rijst op een hoge tempratuur zodat de rijst gaat bakken. Klop ondertussen de eieren in een maatbeker of andere schaal. Maak in het midden van de rijst een putje, zodat je de bodem van de wok ziet. Hier mag extra olie in. Bak nu het omelet. Als deze gestold is breek het dan in  stukken en meng het ei door door de gebakken rijst. Klaar is de vegetarische gebakken rijst met ei.

Meer ideeën voor gebakken rijst en voor een snel recept op tafel? Dan zijn deze recepten ook iets voor jou:
* Gebakken rijst met gebakken spekjes
* Gebakken rijst met taugé

Als eerste de nieuwste foodblogs en recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie