Gebakken rijst met spekjes en groente

Gebakken rijst met spekjes

Deel deze post

Gebakken rijst is heerlijk voor als je witte rijst over hebt, maar geen probleem ik maak het ook als ik de rijst nog moet koken. Gewoon omdat ik het heel erg lekker vind. Deze met spekjes is heerlijk voor de winter. Dus food dat je snel moet maken.

Een tijdje terug heb ik ook al een recept voor heerlijke vega gebakken rijst op foodinista gezet, maar eet je ook graag vlees dan is dit ook een heerlijke pittige variant van gebakken rijst. De spekjes maken het lekker pittig en een beetje zout. Dus sowieso heerlijk voor de winter, maar eigenlijk kun je deze lichte maaltijd het hele jaar wel eten. Natuurlijk gaan er ook veel verse groentes in om er een heerlijke vullende en gezonde maaltijd van te maken.

Nodig voor de gebakken rijst (4 personen)

  • 300 gram rijst
  • 250 gram spekjes
  • 2 preien
  • 2 paprika’s
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 2 tenen knoflook

Het maken van de gebakken rijst met spekjes

Start met het opzetten van het water om de rijst te koken (als je deze niet over hebt). Als het water kookt mag de rijst erin.

Ondertussen maken we de smaakmakers voor de gebakken rijst. Maak de preien, paprika en champignons schoon en snij deze ondertussen in kleine stukjes en plakjes, Verhit de wok en starten met het zacht aanbakken van de spekjes. Olie etc. is niet nodig want de spekjes hebben voldoende vet. Als het vet is losgekomen mogen de prei en paprika erbij. Laat deze roerbakken. Na circa 4 minuten mogen de champignons er ook bij.

Wok de groente met spekjes
Wok de groente met de spekjes

Maak de saus: de sojasaus, sesamolie en oestersaus mogen in de wok en meng het door. Ook de knoflooktenen uitknijpen en meng deze er doorheen. Als de rijst klaar is afgieten en deze mag in de wok. Tijd om te gaan bakken. Roerbak de rijst ongeveer 4 minuten goed droog en totdat deze een beetje gaat aanbakken een laagje in de pan mag namelijk!

Klaar is de gebakken rijst en ja een beetje satésaus erbij is wel lekker!

Als eerste de nieuwste foodblogs en recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie