Diverse eieren Hello Fresh

Speciaal voor Pasen ei-muffins met bacon

Deel deze post

Pasen is natuurlijk niet compleet zonder eieren en dan bedoel ik niet alleen kippen eieren. Pasen kan ook echt niet zonder chocolade paaseitjes (ik ben verslaafd!). Gemiddeld eten we met Pasen wel 47 chocolade eitjes per persoon. Om al die kcal te verbranden moet je maar liefst 470 minuten wandelen of 376 minuten fietsen! Onderaan vind je een infographic over eieren, met alles wat je maar wilt weten over eitjes.

Naast al die chocolade eieren rondom pasen, eten we per jaar ongeveer 200 kippeneieren per persoon. Ik kan me dus goed voorstellen dat je inmiddels wel bent uitgekeken op een standaard gekookt eitje, een spiegelei of een roerei. Dit recept voor ei-muffins met bacon maak ik dit jaar voor Pasen. Deze heerlijke ei-muffins bevatten slechts 150 kcal per muffin en zijn heerlijk in combinatie met een lekkere salade of als speciaal ei-gerecht op de brunchtafel. Je kunt deze ei-muffins bovendien zowel warm als koud eten.

Ingrediënten voor 8 muffins

8 Eieren
8 Plakjes ontbijtspek
60 Gram geraspte belegen kaas
2 Lente uitjes
4 Eetlepels melk
1 Eetlepel olie
1 Theelepel paprikapoeder
Peper en zout

Tips voor de bereiding 

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: oven, kom, muffinvorm en een vork of een garde.

Recept voor ei-muffins met bacon

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet 8 muffinvormpjes in.

Snijd het ontbijtspek in smalle reepjes en de lente-ui in fijne ringen. Doe de eieren en de melk in een kom en klop dit met een vork of garde tot het luchtig is.

Voeg de ontbijtspek, de lente-ui en de geraspte kaas toe aan de eieren en roer goed door. Breng het geheel goed op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Verdeel het ei mengsel eerlijk over de muffinvormpjes en bak de ei-muffins in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar en goudbruin

Geniet van je heerlijke ei-muffins met bacon!

Een ei hoort erbij! Leuke ei-weetjes

Ei-weetjes

 

 

Meer eimuffins maken? Maak dan ook de eimuffins met groente. Een leuk kidsproof ontbijt of voor in de lunchbox!

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.Geen reactie's

Geef een reactie