Warme salade met parmaham uit kookboek eten als je zwanger bent Foodblog Foodinista

Warme salade met parmaham uit kookboek Eten als je zwanger bent WINACTIE

Deel deze post

Het lijkt wel de zomer van de cadeautjes op Foodblog Foodinista en dat is leuk! Deze zomer kreeg ik tenslotte zelf één van mijn twee mooiste cadeautjes onze dochter Philou en mijn andere mooiste is natuurlijk mijn zoontje Florian van al weer bijna vier jaar. Naar aanleiding van mijn zwangerschap kreeg ik het kookboek Eten als je zwanger bent opgestuurd. Een kookboek vol met heerlijke recepten tijdens de zwangerschap, koken voor het hele gezin, want houd je het voor iedereen lekker en lekker en gezond koken voor na de zwangerschap. Daarbij staan er in het kookboek diverse eettips voor tijdens de zwangerschap en hoe het leuk te houden voor jezelf. Maar ook hoe je aan voldoende vezels komt, help je ijzer op pijl te houden en meer tips. Bij de recepten staat ook bijvoorbeeld waar een recept bij kan helpen, zoals bij recept dat ik maakte de warme salade met parmaham. Daar staat bij vermeld dat het ijzergehalte hoog is. Het kan allemaal moeilijk zijn en ik weet het zelf ook, maar alles kan een beetje helpen. Ik denk dat je geen wonderen moet verwachten, maar zo’n helpende hand kan fijn zijn.

Kookboek winnen!

Ik kreeg het kookboek alleen niet één keer opgestuurd, maar wel drie keer! Wat dat betekent? Dat ik twee exemplaren met jullie ga delen in een winactie op Instagram en Facebook! Let dus goed op, wanneer je het kookboek; Eten als je zwanger bent wilt winnen voor jezelf of graag aan iemand die zwanger is cadeau wilt doen. Uit het kookboek maakte ik zelf de warme salade met parmaham die je zowel tijdens de zwangerschap als na de zwangerschap als verwennerij kunt eten het ligt er aan hoe je de salade gaat bereiden, maar heerlijk is deze salade wel en deze salade kan zo op tafel als complete gezinsmaaltijd. Deze salade is rijk aan ijzer. Aangezien ik tijdens mijn zwangerschap een chronisch te kort aan ijzer had en dit na mijn bevalling nog erger was sprak dit recept mij direct aan. Genieten en werken aan het aansterken van mijn lichaam en fitheid.

Warme salade met parmaham uit kookboek eten als je zwanger bent Foodblog Foodinista

Ingrediënten warme salade met parmaham voor 2 personen

 • 400 gram krielaardappelen
 • 2 sjalotjes
 • 500 gram champignons
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 50 gram rucola of gemengde sla
 • 100 gram parmaham
 • 1 handje verse tijm
 • snuf peper en zout
 • 1 knoflookteen

Tips voor de bereiding van de warme salade met champignons, aardappeltjes en parmaham

Moeilijheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten, weinig werk
Benodigdheden: snijplank, mes, dunschiller, pan, ovenschaal of wok en airfryer

Warme salade met parmaham uit kookboek eten als je zwanger bent Foodblog Foodinista

Recept warme salade met parmaham, champignons en aardappeltjes

Verwarm de oven voor op 200 graden of verwarm de airfryer op 200 graden.

Snijd de krielaardappeltjes in twee a drie stukken. Kook de aardappelen in 5 a 6 minuten beetgaar. Snipper de slalotjes. Maak de champignons schoon en snijd deze in vier stukken.

Ik heb zelf voor en bereiding gekozen in de wok en de airfryer. Bereid de krieltjes in de airfryer voor vijftien minuten met één eetlepel olijfolie. Verhit in de wok één eetlepel olijfolie en wok daarin de sjalotjes en de champignons. Voeg de tijm, zout, peper en een gesnipperd teentje knoflook toe. Ben je nog zwanger, trek de ham in reepjes en wok de parmaham mee, zodat deze verhit is. Voor de niet zwangere kun je de parmaham apart bewaren en kou door de salade mengen.

Je kunt de salade ook in de oven bereiden. Verdeel alle ingrediënten die eerder beschreven zijn in een ovenschaal.  Besprenkel deze met de olijfolie. Zet de schaal tien minuten in de oven. Meng alles een keer om en verdeel ook de aardappeltjes tussen de ingrediënten. Plaats de ovenschaal vervolgens nog vijftien minuten in de oven.

Was de sla.

Voor de koude ham, trek de vetranden van de ham en trek de ham in reepjes.

Haal de schaal uit de oven of de aardappeltjes uit de airfryer. Meng alles in een saladeschaal door elkaar en verdeel over de borden.

Eten als je zwanger bent kookboek winnen!

Kookboek winnen Eten als je zwanger bent Foodblog Foodinista

Wil je het kookboek Eten als je zwanger bent winnen? Ga dan naar de Facebook en Instagram accounts van Foodblog Foodinista en blijf deze volgen. Daar kun je binnenkort het kookboek winnen, wanneer je mee doet aan de winactie.

Meer blogs en leuke winacties ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
 • Stephanie
  Geplaatst op 15:55h, 12 augustus

  Rauwe ham tijdens je zwangerschap
  Rauwe ham kan, net als ander rauw vlees, de parasiet toxoplasmosa gondii bevatten. Bij rauwe ham kun je denken aan serranoham, parmaham, Iberico ham, coburgerham en prosciutto. Je kunt rauwe ham wel gewoon eten als het goed is verhit, bijvoorbeeld op een pizza.

  Salade met parmaham lijkt me stug?! Als dit het begin is dan sla ik het kookboek nu al af.

 • admin
  Geplaatst op 11:53h, 20 augustus

  Geheel met je eens!En dan komt de ‘maar’ Maaaaar de rauwe ham is ook verhit ;-)

Geef een reactie