
31 okt Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in
Eigenlijk moet ik heel eerlijk toegeven dat ik na de prachtige zomer met heel veel zonuren, prachtige reizen en gewoon genieten best wel een beetje in een herfstdipje terecht kwam en ik het continue koud heb. Misschien herken je het wel. Ik heb het herfstgevoel nog niet helemaal op een positieve manier te pakken. Maar met de feestdagen die eraan komen gaan we daar natuurlijk wel hard ons best voor doen en dat zijn natuurlijk ook de gezellige dagen van het jaar! Naast cadeautjes krijgen deel ik ook uit op de blog. Heb je de winacties al gezien? Ga snel kijken! Ik deel chocolade en kookboeken uit en de de komende maanden komt er nog meer leuks aan. In Oktober kwam ik alleen snel in de herfstmodus: pompoen, oktoberfest, winterskoken en klusjes in huis. Allemaal samengevat in het Oktober dagboek.
Oktober dagboek van blogger Foodinista


Net na onze vakantie was het druk! Fijn was het dan ook dat de snelle en simpele maaltijden mocht uittesten van Jamie Oliver en de nieuwe samenwerking met Jumbo. Helemaal in herfststijl. Vol groente en met pompoen. Zelf maakte ik er een beetje parelcouscous bij, maar dat is natuurlijk ook heel simpel.

In utrecht werd een nieuw StayOkay hostel geopend. Midden in het centrum van Utrecht op het Neude. Heel erg leuk en verrassend. Mijn hele ervaring beschreef ik al in een blog. Ik en de andere bloggers werden ontvangen met een sapje voor we Utrecht gingen ontdekken. Alles over dit budget weekendje Utrecht kun je lezen op de blog.

Af en toe gaat ook mama nog uit… Echt uit… Op de tafels dansen enzo…

Een feestje naar het Oktoberfest enzo… En het was gezellig….

Toen was ook het Sinterklaasseizoen langzaam aan begonnen! In ieder geval heeft mijn peuter ook de super mooie cadeautjes boeken ontdekt. Geweldig! Die mama, Die.

Voor een afspraak met de leuke webshop Cookinglife ging ik lunchen bij Restaurant Rauw in Amersfoort. Wat een ontdekking! Wanneer je graag kwaliteit vlees eet. Breng dan een keer een bezoek aan Rauw. Rauw is een restaurant met een eigen slager. Het hele proces vind in huis plaats. Een geweldig concept in een mooie setting waar je graag rond kijkt. Rauw is gevestigd buiten het centrum, maar dat geeft een gevoel van gemak en rust. Zowel voor de lunch als het diner kun je er naartoe. Ik bestelde als hoofdgerecht een klassieke steak tartare met frietjes.

Steak tartare en flinter dunne beef bij Restaurant Rauw in Amersfoort. Een echte tip voor de kwalitatieve vleeseter. Al zijn de oesters vooraf ook een goed idee.

Ook eten wij wel eens normaal. Gewoon; kip, patat en appelmoes met doperwtjes en worteltjes. Een zaterdag maaltijd met de peuter natuurlijk. En als ik niet uitkijk zien ook al mijn foodfoto’s er zo uit. Check het kleine handje aan de bovenkant van de foto.

Ook is de peuter steeds vaker in de keuken te vinden, dankzij de nieuw gekluste krijtmuur in de keuken. Gezellig! En ondertussen even in de pannen roeren. Niks willen missen.
Tot de volgende maand! Met veel Sinterklaas plezier, een persreis naar Duitsland waar ik de eerste kerstmarkten ga ontdekken en nog veel meer gezelligheid.
Iedere maand een nieuw dagboek ontvangen en Foodinista blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.
VergaderenUtrecht
Geplaatst op 14:04h, 27 maartSuper leuk om te lezen en wat een leuke site heb je! Ik ga vaker even rondneuzen hier :). Esther