Kookboek tips voorjaar van Nederlandse bodem Zeelust het vis kookboek tips van foodblog Foodinista

Nieuwe kookboeken tips: Typisch Nederlands

Deel deze post

Het blijft mooi een kookboek met recepten vast houden en prachtige foto’s natuurlijk. Dat vind ik in ieder geval wel. Dat zegt natuurlijk niet dat het niet prettig is om recepten op een blog op te zoeken en zo op je telefoon, ipad of laptop te kunnen bekijken. Alleen kookboeken blijven voor mij een echte hebbeding en ik vind ze prachtig. Ook deze lente komen er weer een aantal leuke en mooie kookboeken aan en deze nieuwe kookboeken tips zijn typisch Nederlands of echt van Nederlandse bodem. Van Chicks love Food komt het vierde kookboek er alweer aan helemaal gericht op kinderen. Tenslotte kan koken voor kinderen nog weleens een uitdaging zijn. Ook komt het culinaire tijdschrift Foodies met het allereerst kookboek! Dat is leuk. Foodies staat altijd vol met de meest prachtige en meest gevarieerde recepten. Ik heb stapels Foodies tijdschriften liggen en deze keer bundelen ze de 100 meest populaire recepten ik ben nieuwsgierig welke het boek halen en met welke reden. Ook komt er een prachtig kookboek aan over onze viscultuur. De Nederlandse kustlijn van de Waddenzee, met de waddeneilanden tot aan Zeeland is beschreven en natuurlijk al het heerlijks wat er uit de zee komt. In dit blog meer over de kookboeken van Nederlandse bodem.

Nieuwe kookboeken tips met een Nederlandse touch

Kookboeken tip 1: Foodies Kookboek

Nieuwe kookboeken tips Foodies Kookboek foodblog Foodinista

Dit voorjaar verschijnt al weer de 100e editie van het tijdschrift Foodies. Dat moet gevierd worden dachten ze bij Foodies. Dat gebeurt ook met een echt Foodies kookboek. Maandelijks staat het kook tijdschrijft Foodies vol met de meest heerlijke recepten, gerechten en food foto’s. De 100 meest heerlijke gerechten zijn verzameld in het Foodies kookboek, dat zal een waar feestje zijn!

Kookboek tip 2: Zeelust

Kookboek tips voorjaar van Nederlandse bodem Zeelust het vis kookboek tips van foodblog Foodinista

Ik denk dat we tegenwoordig allemaal heel snel over de grens kijken naar internationale keukens en als we in Nederland rondkijken we ons snel focussen op de grote steden. Laten we eerlijk zijn er zijn nog steeds gebieden die zo veel te bieden hebben op culinair gebied. Denk vooral aan de basis van onze Nederlandse keuken en onze eigen producten. In het boek Zeelust van Jonah Freud en Cijn Prins gaan we terug naar zo’n basis en kijken we naar het allermooiste van de lange Nederlandse kust. Van de Waddeneilanden tot aan het puntje van Zeeland. De heerlijkste producten, strandtenten, culinaire winkels en natuurlijk onze restaurants en cafés. Met dit boek ga je alles ontdekken wat onze kust te te bieden heeft.

Kookboek tip 3: Chick love food: Het kids-proof kookboek

Lente kookboeken tips kindvriendelijk Chicks love food Kidsproof kookboek foodblog Foodinista

Sommige kinderen eten alles en sommige kinderen weigeren direct, zodra ze maar enige vorm van groente zien in het eten wat ze krijgen. Ik zal eerlijk toegeven dat mijn zoontje sinds de leeftijd van twee tot nu toe alles eet, maar groente is een absolute nee. Ik kan dan ook altijd inspiratie gebruiken. Er werkt tot nu toe niks en drie hapjes zijn een ware overwinning, maar wellicht gaat het nieuwe kidsproof kookboek van Chicks love Food wel helpen. Nieuwe inspiratie voor nieuwe oefeningen! Het blijft altijd interessant en een overwinning als het gelukt. Daarbij is de blofte dat ook de papa’s en mama’s de gerechten kunnen waarderen. Dat is een grote plus.

Welk kookboek wil jij echt hebben of zou je dit jaar cadeau aan iemand willen geven van de kookboeken die je wilt hebben?

Meer blogs en kookboeken tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie