Hotpots in vietnam met alles wat lekker is foodblog Foodinista vakantie foodcravings

Mijn leven als digital nomad

Deel deze post

De laatste jaren is het begrip Digital Nomad een begrip dat je steeds vaker voorbij ziet komen. Een digital nomad is eigenlijk een reizende ondernemer. In de meest ideale werkomgeving en leefomgeving heb je volgens velen geen vaste leefomgeving. Je bent continu op reis. Eigenlijk pak je je laptop erbij op een strandstoel of hangmat op een prachtig wit zandstrand en voer je daar je werkzaamheden uit. Het is natuurlijk maar om het even wat je favoriete werklocatie is. De laatste tijd krijg ik steeds vaker te horen; jij bent ook wel heel vaak op reis! Ja dat is denk ik ook wel zo. Ook werk ik op reis. Dat is ook zo. Ben ik dan ook een digital nomad? Dat vroeg ik mijzelf af. Is het geen breed nieuw begrip en wat versta ik er zelf onder?

Persoonlijk Alfabet D foodblog Foodinista Dubai wanderlust

Reizend werken als de digital nomad

De laatste tijd ben ik steeds vaker op reis en ik ga ook gewoon zelf op vakantie, zoals mijn reis naar Italië en Salzburg een gezinsvakantie, Marokko een gezinsvakantie, Ardennen een weekendje weg met vrienden en Ibiza een familievakantie. Maar inderdaad Griekenland, Frankfurt, Oostenrijk, Limburg en Friesland waren dit jaar persreizen en er staan er nog een aantal in de planning. Vakantie is natuurlijk vakantie. Gelukkig wel al vind ik het leuk om foto’s te maken en online actief te blijven. De basis van de blog is ook geweest om de leukste tips te delen. Persreizen zijn werkreisjes waarop ik volop geniet. Niet te vergeten met een vol programma. Onderweg ben ik dan aan het werk voor de bestemming. Deze aan jullie te laten zien, inspireren en ondertussen pak ik ook andere opdrachten op. In de breedste zin van het woord ben ik dan eigenlijk een digital nomad. Altijd onderweg. Sowieso werk ik als ik thuis ben ook regelmatig buiten de deur en daar geniet ik van.

Verse tropische kokosnoten in Azië eten op reis foodinista foodblog

Work, work, work

Werken kan op vele manieren tenslotte. Als een digital nomad en zelfstandige werken is tenslotte ook niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen ervaart het als prettig. Op zoek naar opdrachten, het plannen, werken op onregelmatige tijden en ook als zelfstandige ben je regelmatig afhankelijk en ook heel afhankelijk van jezelf. Voor ik zelfstandig was heb ik ook voor een een werkgever gewerkt. Diverse werkgevers zelfs! En dat heeft mij ook bij mijn blog gebracht. Meer daarover kun je lezen in Foodinista stelt zich voor, bijvoorbeeld voor NH Hotels waar ik evenementen organiseerde, bij Grolsch waar ik marketing ervaring heb op gedaan en voor een vertaalbureau en trainingsbureau als project coördinator.

Springrolls in vietnam vakantie foodcravings foodinista foodblog

Meer over taal

Bij het vertaalbureau en trainingsbureau heb ik ondanks dat ik daar werkte als project coördinator wel heel veel over talen geleerd en ook geleerd wat ik niet moet doen. Zo zou ik, en ook Nederlands is een moeilijke taal, zelf nooit mijn Engelse teksten schrijven. Bij een Engelse mail twijfel ik altijd al. Ook al zijn wij in Nederland doorgaans goed geschoold, zo makkelijk is de Engelse taal helemaal niet. Bij een internationale mail twijfel ik al snel en wij Nederlanders vertalen heel snel in het Dutchlish. Onze teksten letterlijk vertalen. Dan heb ik het nog niet eens over letterlijke vertalingen, maar over zinnen die gewoon niet vlot vertaald zijn. Dat is ook een reden waarom mijn blog in het Nederlands is en mijn social media bijvoorbeeld ook. Als echte Digital Nomad lijkt het mij ook een voordeel als je vloeiend bent in je talen, dan kun je heel veel opdrachten aannemen en echt full-time op reis werken. Maar ook zelf voor een vertaalbureau werken.

Werken of reizen

Dan vraag ik mij natuurlijk af of het jou wat lijkt om als digital nomad te leven of dat je liever in Nederland zou leven en werken en dan één of misschien wel een aantal keer per jaar heel erg verdiend echt uitgerust op vakantie gaat?

Meer lezen over mijn ervaringen als blogger en zzp-er?

Meer zakelijke blogs met mijn zzp tips en ervaringen van Foodinista ontvangen en volgen. Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie