Markthal in Adelaide

Lekker eten in Adelaide Australië

Deel deze post

Via Koh Lipe Thailand en Kuala Lumpur zijn we in Australië aangekomen en wel in Adelaide. Vanuit Adelaide kun je zoveel doen en ondernemen! Sowieso is Adelaide zelf een hele leuke stad met heel veel lekkere adresjes, maar kun je ook heel veel dagtripjes maken Lees de tips in de regio Adelaide hier. Naar de kust, wijngebieden, de Farm van McClouds Daughters, diverse ranges en nog veel meer! En natuurlijk kun je lekker eten in Adelaide Australië en de omgeving van Adelaide.

Lekker eten in Adelaide

In Adelaide hebben wij overnacht in het Franklin Boutique Hotel. Met een eigen Bier lokaal met Speciaal biertjes. Een echte aanrader in Adelaide. Zowel het Boutique Hotel als het Bier Lokaal.

Franklin Boutique hotel reserveer je hier

Adelaide Franklin Boutique Hotel
Bier Lokaal Franklin Boutique Hotel

Vanuit Adelaide kun je makkelijk een dagje naar de kust. Hier hebben we gegeten bij Glenelg Burger Bar.

Tenzing Travel - Zuidkust Australië
Lekker eten in Adelaide Kust Glenelg Burger Bar

Ook Adelaide beschikt over een grote Markthal! Heel belangrijk; deze markthal is in de avond uren niet geopend, alleen op vrijdag.

Markthal in Adelaide
Openingstijden Markthal in Adelaide

Vanuit Adelaide kun je heel veel ondernemen. Zoals tripjes naar de Barossa Valley, heel bekend van de Australische wijnen en natuurlijk van Masterchef Australia. Barossa Valley is eigenlijk het wijngebied van Australië. Hier komen onder andere de Jacobs Creek, Penfolds en Peter Liehman vandaan ook produceert de regio de beste Shiraz van Australië.

Een georganiseerde reis naar Australië ontdek je hier, stel je ideale reis samen en neem onze tips met je mee

Wijnproeven Australië
Barrossa valley
Wijnproeven Barossa Valley

Andere trips gaan naar Claire Valley deze vallei staat bekend om de kwalitatief hoge riesling wijn ook een echte aanrader. Wij hebben er voor gekozen om naar de Barossa Valley te gaan.

Hotel tips in Adelaide

Als je de tijd hebt en ken je de serie Mcleoud’s daughters, ga dan naar Freeling. Je kunt diverse Mcleod’s daughters tours volgens. Er was ook een B&B op de farm, maar deze staat nu helaas te koop. Wellicht opent deze snel weer!

Voor een weekendtrip ga je met je tentje of camper naar Flinders Range en wil je niet meer koken op je gaspitje? Dan is dat hier geen probleem. Ga dan naar Parachilna voor een echte outback grill of barbie met emu en kangeroo steak.

Wij gaan de komende dagen nog verder op speurtocht in Adelaide en omgeving en zeker verder Australië ontdekken!

Als eerste de nieuwste foodtravel blogs van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Marieka
    Geplaatst op 11:40h, 27 februari

    Ontzettend bedankt voor je tip! Ga binnenkort met een vriendin naar dat gebied + hou erg van lekkere wijnen, dus hier moeten we langsgaan!

Geef een reactie