wijnhuis fleurie peninsula

Eten en drinken in Adelaide

Deel deze post

Onze tour of eigenlijke onze foodtour hier in Australië gaat verder. In dit foodblog ontdekken wij nog steeds de regio Adelaide en gaan we verder met de markthal, wijnen in de regio Adelaide, maar ook bierbrouwen en Heston Blumenthal. Heston ligt hier namelijk gewoon in het koelvak. Voor dit artikel is het ook wel interessant om de huidige waarde van de Australische Dollar aan te geven deze is 0,70 cent. Dan kun je een beetje uitrekenen wat sommige activiteiten kosten. Lekker eten en drinken in Adelaide en de regio is geen probleem en onze reis gaat verder met de leukste adresjes voor foodies, wijnliefhebbers en bierproevers.

Eten en drinken in Adelaide

In de markthal in Adelaide zijn we begonnen om het eten en drinken in Adelaide te ontdekken.

Markthal Adelaide
Eten en drinken in Adelaide

Ontbeten bij Zedz Zinger met een verse Muffin. Hier hebben ze erg mooie verse pastry.

Markthal Adelaide

En een verse sap met sinaasappel, ananas en citroen.

Aangezien we na ons boetiekhotel verder zijn gaan reizen met onze camper in Australië kunnen wij ook goed boodschappen doen. Bij The Metwurst Bar in de Markthal in Adelaide hebben ze erg mooie homemade worstjes voor bij een wijntje of biertje en deze hebben we geshopt.

Markthal Adelaide the Metwurst Shop

Ook op deze reis ontkomen wij dus niet aan de supermarkt. Maar supermarkten in het buitenland zijn eigenlijk altijd best wel leuk want je ontdekt tenslotte altijd weer heel veel nieuwe dingen! Nu weten we ook, waarom ze in Australië zo ontzettend enthousiast zijn over Heston Blumenthal. Wij kennen Heston natuurlijk ook wel als eigenaar en chef van The Fat Duck met drie sterren, maar in Australië is Heston groot, groter, groots. Een echte starchef. Uhm misschien ook een idee voor Nederland?

Heston Blumenthal Worst
Heston Blumenthal popcorn

Na Adelaide zijn we afgezakt naar de Fleurie Peninsula. Dit is niet ver van Adelaide. De omgeving staat bekend om de surfstranden, Mclaren Vale wijngaarden. In het Mclaren Vale wijngebied maken ze ook bier. Een hele leuke afwisseling! Hier zijn we naar twee wijnhuizen geweest.

lekker eten en drinken Adelaide
wijnhuizen peninsula
lekker eten en drinken adelaide en omgeving
wijnreis fleurie peninsula
wijnhuis fleurie peninsula

Het eerste wijnhuis is A&bd een hippe kleinschalige wijnmaker. De eerste wijnmaker waar we echte alle witte en rode wijnen heerlijk vonden. Iets wat sowieso niet vaak voorkomt, want smaak is heel persoonlijk. Het wijnhuis is heel jong en hip. Een hele andere uitstraling dan alle andere wijnhuizen in de regio niet dat het hier een saaie en duffe boel is, absoluut niet!

Ondanks dat wij alle wijnen heerlijk vonden, waren er toch een aantal opvallende wijnen. De golden mullet fury is een witte wijn die je drinkt als rood en ongekoelt drinkt. Voor mij een bizar idee, maar erg aangenaam. Zo lekker dat we voor 35 AUD dus 25 Euro een fles hebben gekocht. Misschien doe je dit vaker, maar wanneer je drie maanden op reis bent denk je toch even na over deze uitgave.

Wijn en bier proeven in Fleurie Peninsula

De tweede proeverij hebben we gedaan bij Ekhinda winery en brewery. Ja een wijngaard en brouwerij. Zij maken elke week vers bier zonder toegevoegde stoffen. Wijn na bier, of bier na wijn. Wij hebben hier gekozen voor een bierproeverij. Wij vonden het hier na onze wijnproeverijen ook uit het eerste Adelaide blog een interessante afwisseling, vooral met het concept dat de brouwerij heeft. Iedere week vers bier zonder toegevoegde stoffen.

ekhwinda brouwerij proeverij adelaide
Bierpoeverij ekhinda brouwerij fleurie regio adelaide

Tijdens de bierproeverij hebben wij vijf biertjes geproefd. Eerlijk is eerlijk het ene biertje was voor ons lekkerder dan het andere. Dit kwam meer, doordat wij gemberbier niet zo heel erg lekker vinden, het smaakt meer als limonade. In Australië of de USA vinden ze dit niet, want daar wordt het heel veel gedronken en zijn ze er trots op, maar wij vonden het zonde. dit zijn de twee linker biertjes.

Het donkere biertje de Dark Ale vonden wij heel erg goed, deze smaakte bijna naar chocolade. De IPA naast de darka ale gaat meer richting de herfstbok en op de hoek is een regulier pilsje. Niet slecht en een hele leuke proeverij!

Sla beiden huizen zeker niet over, wij vinden ze beiden een tip waard, wanneer je in de McLare Vale of Fleurie Peninsula regio bent of de mogelijkheid krijgt in de regio Adelaide.

Ga jij binnenkort naar Australië? Of heb je zelf nog heerlijke tips voor eten en drinken in Adelaide dan lees ik het graag! Ook je tips delen we graag op de blog.

Overnachten in Adelaide

In Adelaide zijn diverse mogelijkheden voor overnachtingen. Wellicht verwacht je dit al naar Australië reizen tenslotte diverse reizigers. Van backpackers tot luxe reizigers en gezinnen met kinderen. Voor iedereen is er dan ook wel een geschikte overnachtingsmogelijkheid. Ga je voor low budget en reis je rond als backpacker? Dan is het Glenelg Beach Hotel ideaal, daarnaast zijn er ook familiekamers. Ook low budget, maar alleen met privékamers en familiekamers is het Adelaide Paringa. Meer luxe, maar wel betaalbaar? Dan is het Adelaide Riviera Hotel een aanrader. Ga je voor luxe en een centraal gelegen hotel dan is het klassieke Hotel Stamford Grand een absolute aanrader.

Als eerste de nieuwste foodtravel blogs van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie