Kokosolie groot

Kokosolie Wonderolie

Deel deze post

Toen ik hoogzwanger was ben ik nog met mijn toch wel zeer grote zwangere buik mee geweest met de bloggers aan board een heel gezellige middag met heel leuke en hele lekkere producten die gepresenteerd werden. Eén daarvan waar ik zeker nog aandacht aan moet besteden is Kokosolie! Hier ben ik al langer mee bekend, maar wij kregen van Royal Green een grote pot mee naar huis om te proberen.

Royal Green

Van Royal Green had ik al twee potten in huis en nu was mij collectie nog meer uitgebreid, want er zijn diverse soorten olie. Ook kun je het op diverse manieren gebruiken, waardoor de olie best snel gaat. Dus Feest, want wat kun je hier veel en wat is het gezond voor je lichaam. Een extra pot Royal Green was dus geen probleem! Met Kokosolie doe ik verschillende dingen. Verschillende dingen zul je denken, want wat kun je nog meer met kokosolie dan met olijfolie, zonnebloemolie en al die andere olies? Dat is het interessante. Kokosolie verzorgt je lichaam van binnenuit en ook de buitenkant verzorgt het. Het is afhankelijk van hoe je de olie gebruikt. Dat kan ik nu net na een zwangerschap wel gebruiken en had ik het tijdens mijn zwangerschap maar gebruik. Uiteindelijk is dat voor iedereen wel belangrijk. Maar hoe werkt de olie precies?

Wat kun je er mee

Allereerst is Kokosolie supergezond om mee te bakken, braden en wokken. Smaakt dan niet alles naar kokos? Nee, kokosolie is  smaakloos. Je kunt er alleen niet echt een sausje mee maken. Iets raars is ook dat zal je opvallen, wanneer je de olie smelt in een wok bijvoorbeeld de olie is kleurloos. Royal Green gebruikt absoluut geen chemicaliën, conserveringsmiddelen, synthetische zoet- of smaakstoffen en is 100% vegetarisch. Gezond toch? Zo heb ik er bijvoorbeeld pas dit lekkere receptje in gemaakt met groene asperges.

Ei met chorizo

Tandenpoetsen met kokosolie

Kokosolie is een echt beautygeheim. Door de natuurlijke kracht kun je het niet alleen gebruiken in de keuken, maar juist in de badkamer. Waar ik het veel voor gebruik? Als natuurlijke tandpasta. Tijdens mijn zwangerschap had ik best veel last van maagzuur, een bekende kwaal helaas, maar de kokosolie leek wel een stabilisator ook maakt het mijn tanden fris schoon en nu gebruik ik het nog steeds. Ik poets ook nog normaal mijn tanden hoor, maar in de ochtend spoel ik mijn tanden met de olie naast het gewoon poetsen.

Oil Pulling wat is dat?

Je tanden spoelen met kokosolie is heel simpel het gaat alleen om een beetje geduld en je mag een kwartietje niet praten. Voor mijn in de ochtend niet zo’n probleem. Het klinkt raar, maar kokosolie smaakt naar niks in is niet zo als olijfolie vloeiblaar. Kokosolie zit in een pot dus je schept er een lepeltje uit. Dit lepeltje gaat je mond in en hier spoel je 15 minuten mee. De kokosolie wordt ondertussen vloeibaar. Je mag het niet inslikken dit is heel belangrijk, want de kokosolie zorgt juist voor een reiniging. Na 15 minuten spuug je de kokosolie uit en je tanden voelen zeker gladder aan. Na een maand zul je zeker merken dat je tanden witter zijn, je tandvlees gezonder en je speeksel frisser. In Zuid Azië wordt dit Oil Pulling veel gedaan om het gebit en lichaam fris te houden en te beschermen tegen bacteriën. Het werkt namelijk ook reinigend voor je darmen en zorgt voor een goede stoelgang.

Beauty en kokosolie

Kokosolie is bijzonder vochtinbrengend dus smeer, maar raak deze winter. Echt waar! Het klinkt raar, maar het is een perfecte bodybutter, lipbalm, tandpasta en wokolie in één. Verzorg je lichaam met één pot. Ik ben om en mijn voorraad gaat er hard doorheen.

Kokosolie klein

Probeer het met een pot Royal Green van 500 ml kost 6,95 en uit een pot Royal Green haal je gemiddeld 50 theelepels.

Kokosolie groot

Klaar voor het grote werk. Royal Green Kokosolie Cooking Cream om in te wokken, bakken en braden, maar net zo goed om je tanden mee te poetsen.

Kokosolie

Royal Green Extra Virgin Coconut Cream Kokos Olie. Naast koken ook heel goed voor je lichaam. Een grote pot van 1400 ml. Met deze pot verzorg je heel je lichaam als een tempel van binnen en van buiten.

Voor meer blogs en geen blog missen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie