Recept Italiaanse biefstuksalade foodblog Foodinista

Italiaanse biefstuksalade

Deel deze post

Ook wij eten tegenwoordig veel minder vlees dan een aantal jaar terug, maar wanneer ik vlees eet dan eet ik graag goed vlees, zoals rundvlees in een stoofschotel. Zacht en mals of een goede biefstuk, zoals in dit recept voor mijn Italiaanse biefstuksalade en zo zijn er nog wel een aantal voorbeelden. Van deze biefstuksalade kan ik echt genieten, vooral in de zomer met een goed broodje erbij. De dressing is namelijk ook heel erg fris van smaak en er is niks mis mee om hier je brood nog even in te dippen! Zoals met veel Italiaanse recepten, gaat het bij dit recept ook om een aantal simpele, maar heerlijke ingrediënten en om daar een gerecht mee te maken waar je echt van kunt genieten.

Italiaanse biefstuksalade recept foodblog Foodinista

Ingrediënten Italiaanse biefstuksalade voor 2 personen

2 biefstukken
200 gram cherrytomaatjes
1 eetlepel rode wijn azijn
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel oregano
1 eetlepel vloeibare boter
handje verse basilicum
handje verse munt
snuf zwarte peper
snuf zout
ciabatta brood of ander lekker brood, eventueel lekker olijfolie, boter of kruidenboter
Handje Parrano kaas

Tips voor de bereiding van de Italiaanse biefstuksalade

Benodigdheden voor de bereiding: Scherp fileer mes – scherp mes – mengschaal – grillpan – koekenpan – barbecuetang – spatel – dressingshaker
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten

Recept Italiaanse biefstuksalade

Alles klaar om de Italiaanse biefstuksalade te maken, wat eigenlijk best wel simpel is. Start met de voorbereidingen en dan is het daarna eigenlijk alleen nog de biefstuk grillen en fileren.

Heb je afbakbrood? Verwarm de oven voor en bak het brood af, zoals het de bedoeling is. Zonde om de vergeten ten slotte.

Start met het halveren van de cherrytomaatjes, deze kunnen vervolgens apart worden bewaard.
Shake of meng de dressing. Één eetlepel olijfolie, rode wijnazijn, snuf peper, snuf zout en de oregano. Schenk de dressing in de mengkom en bewaar deze apart. Verhit in de koekenpan één eetlepel olijfolie en in de grillpan één eetlepel olijfolie en één eetlepel boter.
Bak op lage temperatuur in de koekenpan de cherrytomaatjes voor ongeveer vier minuutjes en deze mogen dan direct in de saladeschaal. Het is ook direct tijd om de biefstukken te grillen twee minuten per kant. Ze zijn dan nog aardig rare, maar het is ook de bedoeling, voor deze salade is dat echt heel lekker! Zorg wel dat de grillpan op een hoge temperatuur staat, zodat de buitenkant snel dicht schroeit.

Marineer nu na het grillen de biefstuk om en om door de marinade in de mengschaal. Snij de biefstuk vervolgens in dunne strookjes met het fileermes van ongeveer een halve centimeter dik. Verdeel de biefstuk over de saladeschaal. en meng het door elkaar. Giet de overige dressing er overheen.

Snijd de munt en basilicum fijn en verdeel deze over de salade, klaar is de Italiaanse biefstuksalade en aanvallen!

Like Foodblog Foodinista voor meer recepten en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie