Kinderschort en kinderkoksmuts koken met kinderen zomervakantie tips foodblog Foodinista

Koken met kinderen in de zomervakantie

Deel deze post

Joepie! Het is nu echt voor bijna alle kinderen zomervakantie! Leuk, toch? Alleen wat ga je allemaal doen? Je bent, denk ik, niet alle 6 weken op vakantie, je kunt ook niet alle dagen naar een pretpark, de hort op of iets leuks verzinnen. Dan nog iets voor jou gaat het leven gewoon door. Werken, koken en de was doen het is gewoon zo. Tip! Betrek je kinderen erbij ga gezellig koken met kinderen in ze zomervakantie. Maak van de dagelijkse maaltijd een feestje. Win, win, win! Eten op tafel, kinderen weten wat ze eten en entertainment. Geen verveelbuien en ze zijn ook nog eens weg van de tv, computerspelletjes, ipad en al het andere. Natuurlijk zijn er ook super actieve kinderen, maar deze activiteit gaat zeker helpen! Anders helpt het jou wel een beetje.

De keuken in met mijn gup

Zelf als foodie als foodie vond ik dit hartstikke leuk. Bij mij is het trouwens nog iedere dag vakantie, want mijn gup is bijna 1 jaar, waar ik mega trots op ben! Hij begint wel steeds meer een foodie te worden met zijn hapjes en onze kleine man volgt mama overal. De keuken is zeer interessant en zeker, wanneer de koelkast open gaat. Alleen voldoende gezegd.

Koken met kinderen de goodies

Mijn idee! Hoe maak je van het koken een feestje? Met deze goodies! Maak van het koken een spel en maak van je kind een chef. Ga de keuken in.

Schort met koksmuts koken met kinderen tips foodblog Foodinista cadeau zomervakantie
SpeelgoedSpeelgoed

Maak van je keukenhulpje een echte mini chef met zijn eigen keukenschort en koksmuts.

Kinderschort en kinderkoksmuts koken met kinderen zomervakantie tips foodblog Foodinista

Een vrolijker schort voor de zomer met koksmuts vooral voor je lady chef. Samen kokkerellen en er een feestje van maken. De ovenwant is er ook bij en kan ook echt gebruikt worden.

Frozen theeset zomervakantie cadeau tip kinderen

Een thee of koffie momentje nemen we allemaal in de middag of in de ochtend. Verras je dochtertje met dit geweldige Frozen Theeservies en drink samen thee. Maak er een momentje van.

Hartvormige muffinvorm koken met kids in de zomervakantie muffins bakken

Nog leuker bak samen voor het theedrinken muffins in deze hartvormige muffins vormpjes. Gezond of ongezond moet je helemaal zelf. Je kunt er zelfs groente in verstoppen, zoals bij deze groentemuffins. Leuk is het sowieso!

Deegroller voor kinderen zomervakantie kooktips cadeau foodblog Foodinista

Van Ses Piretti is er een complete kinderlijn om het koken in de keuken makkelijker en veiliger te maken voor kinderen, zoals deze deegroller. Perfect voor kleine kinderhanden en veilig door het kunststof. Deegrollen is superleuk voor kinderen en natuurlijk is het een leuk activiteit om samen een taart te bakken.

Meer tips voor voor je kind de keuken in of de leukste foodie cadeautjes voor kinderen? Kijk ook eens bij:
* De praktische Sinterklaascadeautjes voor kinderen
* Nog meer koken met je kinderen
* Terug naar school met een stoere lunchbox

Meer musthaves en shoptips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Lisa
    Geplaatst op 16:51h, 22 juli

    Leuk inderdaad om je kinderen bij het koken te betrekken door middel van een schort en/of muts!

Geef een reactie