Green Juice maken met de Angel Juicer

Green Juice maken met de Angel Juicer

Deel deze post

Tijd voor een vitamine boost? Dan zijn juices uit een slowjuicer een echte aanrader. Ik ga één van mijn favoriete sapjes met je delen. Een green juice. Dit sapje dronk ik voor het eerst in Marokka, maar daar komen we al een hele tijd niet meer dankzij het wel bekende reisadvies. Wel kan ik dankzij de Angel juicer deze vitamine boost ook zelf maken. Rijk aan vitamines en mineralen, maar wanneer je snel veel vocht vashoudt, zoals ik dan is dit sapje ook een echte aanrader.

Green Juice maken met de Angel Juicer
Green Juice maken met de Angel Juicer

Juicen met de Angel Juicer

De Angel Juicer is ideaal voor het juicen van vezelrijke groenten en fruit. Denk bijvoorbeeld aan zoete aardappel, wortel, zaden en kruiden. Met gemak pers je de ingrediënten voor je sapje door de Angel Juicer heen. Binnen twee minuten was ik klaar met mijn sapje. Waar ik ook vezelrijke ingrediënten, zoals bleekselderij en meloen met pitjes door doorheen perste, maar ook de smaak uit verse munt voor extra frisheid. Deze ingrediënten gingen met gemak door de stijlvolle Angel Juicer die in compleet in roestvrij staal is uitgevoerd. Daarbij compact en geen log apparaat in de keuken. Ook dit is een voordeel.

De Angel juicer ga je hier vinden.

Green Juice maken met de Angel Juicer

Ingrediënten Green Juice met meloen, appel en bleekselderij 0,5 liter

  • 0,5 Galia Meloen
  • 2 appels
  • 1 komkommer
  • 1/2 limoen
  • 6 takjes munt
  • 6 takjes bleekselderij

Voor de verfrissing bij de het inschenken 12 ijsklontjes

Tips voor de bereiding van de Green juice uit Angel Juicer

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 5 minuten en 2 minuten Juicen
Benodigdheden: snijplank, mes en Angel Juicer

Green Juice maken met de Angel Juicer
Green Juice maken met de Angel Juicer

Recept Green Juice met meloen, appel en bleekselderij

Dit recept is natuurlijk erg simpel, want een recept voor de green juice kun je het bijna niet noemen. Je snijd de Galia meloen zonder schil, maar de pitjes zijn geen probleem. Maak de bleekselderij even schoon en snijd grof. Snijd de komkommer en stukken. Snijd de appel in kwarten. De limoen in 2 kwarten met schil, want de schil bevat ook veel smaak en vitamine het is zonde om deze niet te gebruiken. Pak de takjes munt. De Angel Juicer kan aan. Al het fruit en de groente mag om de beurt in de slowjuicer. Af en toe even aanstampen met de bijgeleverde stamper en binnen 2 minuten heb je een 0,5 liter Green Juice. Voldoende voor drie grote glazen aan vitamine boost! Verdeel ijsklontjes over de glazen en steek voor een feestelijk gevoel nog een takje munt en een schijfje limoen bij. Proos! Op je gezondheid.

Green Juice maken met de Angel Juicer

Welke vitamines en mineralen krijg ik binnen met deze heerlijke Green Juice

Meloen: Vitamine C

Appel: Vitamine A en C

Munt: Vitamine B, C en E, Calcium, Fosfor en vezels

Komkommer: Vitamine C, K en Magnesium, Kalium, maar vooral veel anti-oxidanten en vezelrijk

Bleekselderij: Vitamine B, C en Kalium, maar vooral veel anti-oxidanten en vezelrijk.

Limoen: Vitamine A, B, C, D en Mineralen calium, ijzer en zink, maar daarbij is limoen rijk aan anti-oxidantenV

Green Juice maken met de Angel Juicer

Waarom de Green Juice Juicen en niet persen of pureren?

Wanneer je deze Green Juice juist ‘juict’ haal je meer sap uit het fruit of uit de groente dan met purereren of persen bijvoorbeeld. Bij juicen drink je ook heel makkelijk je groente en fruit en krijg je in hoge concentratie je vitamines binnen op een lekkere manier. Dit kan nog wel eens moeilijk zijn, ook voor mij. In een makkelijk drankje eet je in één keer komkommer, limoen, meloen, appel, bleekselderij en munt. Deze ingrediënten zijn soms geeneens te persen, munt of bleekselderij, of pureren, munt, bleekselderij en komkommer, tot een glad sapje of maak je het zo kapot dat vitamines verloren gaan. Door de snelle druk die in een juicer op de groente of fruit worden gezet blijven deze bewaard. Daarbij gebruik je in de Angel Juicer ook de schil, behalve bij de meloen, waardoor je voedselverspilling ook nog eens tegen gaat, want zoals je in het voorbeeld ziet is er bijna geen pulp na het gebruik van de juicer. Bijna alle groente en fruit is vermalen tot sap. Heerlijk!

De Angel juicer ga je hier vinden.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie