Gnocchi met tomaten blauwe kaas saus recept foodblog Foodinista snel en simpel

Gnocchi met tomaten gorgonzola saus

Deel deze post

Oké je moet er van houden, ik geef het toe, want vooral de smaak van blauwe kaas is natuurlijk heel erg machtig! Is het niet je favoriet, dan is het het ook echt heel erg lekker met mozzarella ik vertel het direct, want dan kun je dit recept ook maken en er van smullen. Hou je van sterke smaken? Dan doen! Maak de gnocchi met tomaten blauwe kaas saus en ook nog eens spekjes. Waarom ik het maakte. Nou, omdat ik zin had in weer eens een snelle twintig minuten maaltijd, met sterke smaken, want ik was een beetje flauw en ik al deze ingrediënten zo snel vond in de koelkast en daar kwam gewoon iets heel erg lekkers uit! Sowieso ben ik de laatste tijd een beetje verslingerd aan gnocchi. Je kunt het zelf maken, maar voor een twintig minuten maaltijd, vind ik het te veel werk. Ik koop de kant en klare gewoon van de aardappel afdeling, want dat is gnocchi eigenlijk, aardappel balletjes die eigenlijk op pasta lijken, maar dan heel erg luchtig zijn.

Gnocchi met tomaten blauwe kaas saus recept foodblog Foodinista simpel en lekker

Ingrediënten Gnocchi met tomaten blauwe kaas saus voor 2 personen

1 pak gnocchi
1 pakje magere spekjes
50 gram gorgonzola
200 gram cherrytomaatjes
100 ml Sugo de tomaten, gepelde tomatensaus
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui
kwart courgette

Tips voor de bereiding van de gnocchi in tomatensaus met gorgonzola

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden en makkelijk: 1 scherp mes – snijplank – koekenpan – wok of stoofpan – mengkan – 2 spatels

Recept voor Gnocchi met tomaten gorgonzola saus voor 2 personen

Verhit de koekenpan en bak hier voor ongeveer 3 minuten de spekjes in uit zonder olie of ander vet, zodat ze net rozig worden. Lek de spekjes vervolgens uit op keukenpapier en veeg met een ander keukenpapiertje de koekenpan schoon, zodat het meest vet eruit is.

Start terwijl de spekjes staan te bakken met het snijden van de courgette in reepjes, het snipperen van de rode ui en het halveren van de cherrytomaatjes. Verhit ondertussen als je bijna klaar bent 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en 1 eetlepel olijfolie in de andere pan. Als de olie heet genoeg is, roerbak dan de groente voor circa 4 minuten in de wok en doe het zelfde met de gnocchi in de koekenpan.

Ondertussen als je aan het wokken bent, brokkel dan de blauwe kaas in de mengkan en giet hier de sugo de tomaten overheen en spatel het door. Het wordt een gebrokkelde saus.

Het is nu tijd om alle ingrediënten te mengen. Zet de verhitting van de gnocchi uit. Deze wordt straks weer verhit. De spekjes mogen bij de groente en spatel deze door elkaar. Giet de saus erbij. Spatel deze nog twee minuten door, zodat het een gladde saus wordt. Ook de gnocchi mag er nu bij. Klaar is de genocchi met tomaten blauwe kaas saus. Pittig smaken, maar echt wel heel lekker.

Meer recepten? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Gnocchi recept foodblog Foodinista
Geen reactie's

Geef een reactie