Shop tip kookboek gewoon wat een studentje eet

Kookboek Tip Gewoon wat een studentje ´s avonds eet

Deel deze post

Even terug naar de studententijd met het kookboek Gewoon wat een studentje ´s avonds eet van Leonie ter Veld. Zo dat is weer wat jaren geleden en voelt dan ook opeens een beetje pijnlijk, want dit is toch echt het jaar waarin ik dertig word, dat voelt volwassen! Maar ach alles gaat verder. Dat zegt niet dat een kookboek met allemaal studentenrecepten niet minder leuk en lekker kan zijn zijn en mijn Kookboek tip Gewoon wat een studentje ´s avonds eet van Leonie ter Veld ook een echte tip kan zijn. Dan even als ooit student en mama, die heel trots zou zijn als haar kleine man iedere avond zo zou koken, met een frisse blik naar het kookboek kijken en een beetje mee smullen.

Smulrecepten

Even verstand op nul en terug naar die fantastische studententijd! Al zijn de studentenrecepten van Leonie ook eigenlijk wel echte smulrecepten. Guilty pleasures kun je wel zeggen, maar ja Leonie doet daar niet aan en al helemaal niet aan superfood enzo, nou ja een hamburger. Een hamburger is niet de standaard maaltijd, want ik zou juist heel trots zijn als mijn kleine man regelmatig deze recepten en gerechten gaat koken die in het kookboek staan. Lees verder voor mijn kookboek tip Gewoon wat een studentje ´s avonds eet en om te weten wat ik uit het kookboek heb gemaakt.

Kookboek tip Gewoon wat een studentje ´s avonds eet recepten

De recepten zijn, zoals eerder geschreven smulrecepten, maar ook simpel. Simpele recepten daar hou ik van. Dan ook nog bij voorkeur, dat ze er wel creatief uitzien. Creatieve stamppotjes, verse soepjes, couscous, frisse creatieve salades en echte smulpasta´s. Laten we eerlijk zijn welke student maakt er nu niet als je net op kamers bent alleen wat je zelf lekker vindt? Een beetje hulp heb je daar soms wel bij nodig. Ik kon zelf echt helemaal niet koken toen ik net op kamers ging. Waar Leonie natuurlijk ook over nadenkt als echte student, het budget! Allemaal niet te duur en voor iedere gelegenheid een recept om te smullen, met vrienden en vriendinnen, voor de stress studiemomenten en voor een kater, tja die horen er ook bij. Ik vind het boek geniaal. Pizza’s maken op een wrap is het niet een stuk gezonder dan is het ook nog veel goedkoper, want ja kun je niet een halve week met één pak wraps doen en verschillende ingrediënten. Het is maar een idee!

tortilla pizza recepten

Recept Antikater ontbijt

In het studentenkookboek van Leonie ter Veld staat een Antikater ontbijtrecept. Dit recept heb ik vanochtend gemaakt. Niet dit wij een kater hadden al voelen wij ons soms wel zo me de iets kortere nachten met onze kleine man. Dus een kracht ontbijtje mocht ook wel even. Ik heb het recept een beetje aangepast, maar niet heel veel.

Foodinista foodblog antikater ontbijt kookboek Gewoon wat een studentje 's avonds eet

Benodigdheden Foodinista antikater ontbijt voor 2 personen:

4 rijstwafels
4 eieren
1 theelepel olijflie
2 plakken oude kaas
halve avocado

Antikater ontbijtje bakken recept

Recept Foodinista antikater ontbijt:

Verhit de olie in de koekenpan. En smeer deze even goed uit in de koekenpan, zodat de eieren niet blijven plakken. Breek de eieren in de koekenpan als deze heet genoeg is en breek de eierdooiers. Snij de kaas in stroken en laat de kaas meebakken. Snij ondertussen de halve avocado in stroken en laat deze ook meebakken.

Leg de rijstwafels klaar op de borden. Eieren er overheen als ze klaar zijn en smullen. Klaar voor de dag!

Hoe maakt Leonie het ontbijt? Met brood dus nog meer vulling voor de dag en steviger. Ook wordt de avocado niet meegebakken, maar geprakt op de geroosterde boterham.

In het kookboek staan nog veel meer recepten, natuurlijk, maar het ontbijt vonden wij lekker en een powerfood recept om de dag goed te beginnen.

Kookboek: Gewoon wat een studentje ’s avonds eet
Auteur: Leonie ter Veld
Pagina’s: 175
Recepten: 70

Kookboek Tip Gewoon wat een studentje 's avonds eet foodblog

Naast de Kookboek tip Gewoon wat een studentje ’s avonds eet ook andere kookboeken bekijken kijk dan bij de kookboeken tips van Foodblog Foodinista verder.

Als eerste de nieuwste foodblogs en shoptips van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Studenten cadeau tips - Foodblog Foodinista
    Geplaatst op 07:01h, 28 juli

    […] al eerder heb ik hier een blog over geschreven dus geen hele uitleg meer over nodig denk ik, maar een heel leuk kookboek met hele […]

Geef een reactie