Rijstcrackers bakken Eten in Inle Lake Myanmar

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar

Deel deze post

Onze laatste dag in Inle Lake. Een goede reden om goed afscheid te nemen van dit prachtige gebied in Myanmar en nog één keer de fiets te pakken en te genieten van de lokale specialiteiten en het eten in Inle Lake Myanmar. Wij zijn naar verschillende dorpjes gaan fietsen rondom het meer en hebben de echte lokale eetcultuur ontdekt.

Fietsen rondom Inle Lake Myanmar

Eén van deze dorpjes Khaung Diang staat bekend om de verschillende lekkernijen die zij maken. Deze keer geen restaurants, maar hoe maken ze het eten, een echte lokale foodtour. Al was eigenlijk het eten in heel Myanmar niet bepaald een tegenvaller, maar hier was ik wel heel nieuwsgierig naar! Die heb je ook kunnen zien in mijn foto en foodblogs van Bagan, Inle Lake en Mandalay.

De eigenaar van de Golden Fish heeft ons laten zien en natuurlijk ook proeven hoe 22! lokale lekkernijen smaken en gemaakt worden. Een hele leuke, lekkere en ook aparte ervaring. We hebben meteen wat hapjes en lekkernijen gekocht, want dit is onze laatste dag in Inle Lake en er staat ons nog een lange busreis te wachten naar Yangon met de nachtbus. Dan is iets te snacken wel prettig.

Fotoverslag Snacken, cultuur en eten in Inle Lake Myanmar

Rijstcrackers maken Inle Lake Myanmar

Deze dames maken een soort rijstcrackers

Rijstcrackers bakken Eten in Inle Lake Myanmar

Rijstcrackers bakken

Kikkererwten in eten in Inle Lake myanmar een gezonde snack

Een gezonde snack, Kikkererwten

Sticky rice tot moes slaan, Inle Lake Myanmar

Mannen slaan hier sticky rice tot moes om er een soort brood van te maken.

Chips maken Inle Lake Myanmar

Chipjes maken

Sticky rice broden

Sticky Rice broden met en zonder suiker

Zonnebloem pitten drogen Inle Lake Myanmar

Zonnebloem Pitten drogen

Sugarcane snoepjes maken

Suikerriet snoepjes maken, de sliert is van suikerriet.

Suikkerriet snoepjes drogen

Hier liggen de suikerriet snoepjes te drogen.

Overnachten in Inle Lake

Ga je naar Inle Lake of ben je je aan het oriënteren. Bekijk dan ook eens de diversheid in overnachtingsmogelijkheden. Europese stijl met veel luxe of een resort Myanmar style met prachtig uitzicht over het Inle Lake? Keuze voldoende. Voor klassiek en met luxe kies je voor de Ann Heritage Lodge. Meer luxe? Meer luxe en met prachtige bamboe huisjes? Dan bekijk je het Villa Inle Resort & Spa. Meer Europese stijl met alle gemakken? Dan is er een prachtig Novotel aan het Inle Lake en meer budget? Dan is het Shwe Tha Floating Resort een mooie keuze.

Meer lezen over Myanmar? Naast eten en drinken in Inle Lake is er ook al veel geproefd in andere steden en dorpen in Myanmar. Lees ook de foodblogs en reisblogs over Bagan en Mandalay in Myanmar.

Als eerste de nieuwste foodtravel blogs van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie

Geef een reactie