Lekker eten in Mandalay in Myanmar

Lekker eten in Mandalay in Myanmar

Deel deze post

De afgelopen dagen hebben we een scooter gehuurd en zijn we op pad gegaan in de regio van Mandalay in Myanmar iets heel anders na de grote stad Kuala Lumpur, maar nog steeds bevinden we ons in een echte stad. We waren in de regio Mandalay de enige toeristen die rond reden op een eigen scooter dus we waren zelf ook een soort toeristische attractie. Wel een echte tip om te doen, wanneer je in Myanmar rondreist, want het geeft je hier absolute vrijheid. Anders moet je al snel met een taxi of achterop een motortaxi en ben je zelf de controle kwijt. We zijn ook buiten de stad Mandalay geweest en naar de dorpjes Amaradpura en Inwa. Naar Inwa ga je met de boot over al een leuk tochtje op zich. Nog een voordeel met de scooter is het na de boottocht niet nodig om een paard en wagen te regelen. Deze brengen je naar de tempels en dit konden wij nu zelf. Natuurlijk gingen we ook op zoek naar tips voor lekker eten in Mandalay. Deze deel ik met je in dit blog.

Lekker eten in Mandalay Myanmar en de regio

In Inwa zijn wij gaan lunchen bij het restaurantje Ave Maria bij een mooi plekje aan de rivier. Een echte aanrader om in de hitte even bij te komen. En het eten in Myanmar is echt lekker, wanneer je de juiste gerechten kiest, aangezien dit nog weleens af schijnt te schrikken.

Foodfoto´s van lekker eten in Mandalay

Verse ananassap lekker eten in mandalay

De bekende verse fruitsappen die je in Azië kunt drinken zijn er ook in Myanmar. Zoals deze verse ananassap in Mandalay.

Individuele reizen Myanmar
Mayanmar bier lekker eten in Mandalay

Myanmar heeft eigen bier het Myanmar bier om de dorst te lessen.

Lekker eten in Mandalay in Myanmar

Bij iedere maaltijd in Myanmar krijg je soep.

Ontdek hier hoe jouw georganiseerde rondreis Myanmar eruit kan zien

Nightmarket in Mandalay in Myanmar

De nightmarket in Mandalay, met veel eten!

Het avondeten in Mandaly lekker eten in Mandaly in Mayanmar

Het avondeten in Mandalay met curries die je zelf moet samenstellen.

Hotels in Mandalay

Ga je naar Mandalay in Myanmar of ben je je aan het oriënteren bekijk dan ook eens deze hotels en overnachtingsmogelijkheden. In Mandalay is de keuze divers. Van goede budget hotels tot luxe resorts.

Goed overnachten met een klein budget doe je bij Hotel Emporer. Iets duurder, maar wel een zwembad op het dak en prachtig uitzicht over Mandalay doe je bij hotel Yadanarbon. Met een prachtig uitzicht op de rivier overnacht je in Ayarwaddy RiverView Hotel. Echte luxe? Dan kies je voor het Mandalay Hill Resort.

Meer reistips en als eerste de nieuwste foodtravel blogs van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie