Dreumesvoeding op vakantie

Dreumesvoeding op vakantie

Deel deze post

Nog twee weekjes en dan gaan wij voor de eerste keer met ons gezinnetje op vakantie naar Italië. Wij hebben er heel veel zin in, maar ik zal heel eerlijk toegeven, ik ben eigenlijk nog nooit zo zenuwachtig geweest om op reis te gaan. Natuurlijk, omdat ik er heel veel zin in heb, want het is bijna twee jaar geleden dat wij echt vakantie gevierd hebben. Ik zie je denken, dan moet je toch ontspannen, een beetje moe en er juist heel veel zin hebben en vooral niet zenuw zijn? Dat klopt ook, ik ben het helemaal met je eens! Alleen het is heel lang geleden of misschien wel voor het eerst dat wij in Europa met de auto gaan rijden, verder dan Parijs en ook met onze dan dreumes op vakantie gaan. Spannend! De voorbereidingen zijn toch net even ietsje anders, maar voor alles is een eerste keer. Alleen ik kijk er even iets anders tegen aan, gewoon de verantwoording en even die stap zetten. Deze keer is de voorbereiding dan ook niet alleen koffer pakken, leuk hotelletje, welke excursie en waar zijn de fijnste restaurantjes, maar wat moet ik allemaal doen, zodat de kleine man het ook fijn heeft op zijn manier en natuurlijk papa en mama. Een onderdeel is de dreumesvoeding op vakantie. Florian is vijf dagen baby af dus wij zijn nog een beetje tussen mal en dwaas in en ook ik ben wat dingen gaan uitzoeken. Dit is in ieder geval hoe ik het ga voorbereiden voor onze eerste vakantie als gezin en met onze kleine dreumes. Hoe pak jij het aan?

Eetpatroon van onze dreumes

Om alleen te delen wat ik ga voorbereiden zal ik een globaal voorbeeld geven van zijn voedingspatroon. Bij iedere baby en dreumes is het anders, dus ik heb er geen hoeveelheden bij geplaatst en ook bij ons wisselt het wel eens. Ik laat Florian ook eten naar behoefte. Niet helemaal Raply, maar probeer het wel te benaderen. Als ik dit 100% aan hem overlaat, dan eet hij gewoon te weinig of alleen fles en de favoriet brood! en dat is niet helemaal de bedoeling.

Ochtend: Fles en 1/2 boterham
Tussendoor: Fruithap
Lunch: Boterham, water, fles
Tussendoor: babysnackje, flesje multivitamine
Avond: Groentehap en zuivel of fruit
Avond: Fles

Misschien is hij nog een een goede flesdrinker, maar hij heeft het nodig. De middagfles bouwen we af.

Dreumesvoeding op vakantie naar Italië

Met de dreumesvoeding op vakantie in gedachte bereid ik het één en ander voor. Uiteindelijk neem ik toch liever iets te veel dan te weinig mee. Mijn lijstje voor 2,5 week vakantie is en dan rekening gehouden met flesvoeding als volgt geworden.

Dreumesvoeding op vakantie inpaklijstje twee weken

– 3 pakken flesvoeding
– 5 potjes fruitvoeding
– 10 zakjes knijpfruit voor onderweg
– 7 potjes groentehap
– 1 fles biologische diksap
– 1 doos soepstengels
– 1 pak babykoekjes

Dreumesvoeding op reis kopen

Met deze voeding ga ik het zeker niet redden op reis. Alleen een aantal basisbehoeften verwacht ik gewoon op reis te kunnen kopen en wellicht kunnen wij ook zijn smaak nog verder trainen. Wat ik niet van plan ben, uitgebreid koken, niet voor ons zelf en ook niet voor de kleine man. Ik weet het eens mama, altijd mama, maar hebben wij ook de middelen niet voor. Waar wij het mee gaan redden is de flesvoeding, deze neem ik mee op vakantie en daar gaan wij het mee redden. Het volgende verwacht ik in Italië te kunnen kopen en daar gaan wij het mee redden:

– Bananen
– Yoghurt
– Potjes met sowieso de favoriet pasta
– Potjes met fruit
– Extra babykoekjes en anders zachte liga

Ook ben ik bekend met de opmerking overal hebben ze babies, maar wel overal is een andere cultuur en ook andere eetgewoonten. Dus een beetje voorbereiding kan geen kwaad.

Musthaves voor op reis met een dreumes

Om het allemaal makkelijker te maken en aangenamer nemen wij de volgende fijne babyproducten mee op reis. Zowel om het eten voor de kleine man makkelijker te maken, maar ook om het soms voor ons zelf iets gemakkelijkker te laten verlopen.

Mini Monkey zelf snel een toel maken baby en dreumes foodblog Foodinista musthave voor kids

Deze gaat mee. Is er geen kinderstoel? Geen probleem, we maken er zelf wel één. Want met de Minimonkey is het heel erg makkelijk! Thuis hebben we geoefend en nu op reis er mee aan het werk. Één heel groot voordeel op een leuk terras heeft hij veel meer te zien dan thuis aan de eettafel. Op schoot werk bij ons niet zo met onze klimmer en ook papa en mama willen wel eens, nou graag, een hapje eten. Onze kleine man geniet er thuis ook al van om er buiten gezellig bij te zitten. De Minimonkey, katoenen kinderstoel die je makkelijk mee kunt nemen op reis, bestel je hier.

Sit n sack peuterzitje uit eten musthave voor kleine kinderen op vakantie peuters

Absoluut niet vergeten; antilekbekers voor voldoende drinken. Ook in september is het nog warm in Italië. De babyflesjes van Avent vond ik heel erg fijn, maar de antilekbeker vind ik niet zo prettig, soms krijg ik het er zelf geeneens uit en ook het schoonmaken is best lastig en dan het antileksysteem weer terug plaatsen. De Nuby antilekbekers vind ik veel fijner en hiervoor mag ook de zuigkracht minder sterk zijn. Om kinderen in de warmte goed water te laten drinken veel fijner. Ze zijn ook nog voordeliger.

BabyBaby
Nuby antilekbeker favoriet foodblog Foodinista voor dreumes

De flessenwarmer gaat weer uit de kast komen. De laatste periode steeds minder gebruikt, maar nu besef ik mij dat deze toch wel fijn is om mee te nemen. Waarschijnlijk heb ik geen waterkoker of magnetron en dan is het perfect. Ik gebruik de flesjes van Avent dus ook de flessenwarmer van Avent, maar de flessenwarmer is multifunctioneel en er kunnen ook potjes in opgewarmd worden.

Flessenwarmer Avent favoriet foodblog Foodinista voor baby en dreumes

Wat neem jij zeker mee voor de voeding van je kindje als je op reis gaat? En wat zijn jouw ervaringen? Of welke producten zijn fijn om uit eten met kinderen in het buitenland fijner te maken?

Meer tips voor en kinderen en shoptips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie