chocolade taart recept

Chocolade taart met port

Deel deze post

Zelf koken voor het kerstdiner, is en blijft de trend voor deze kerst. Alleen heel de dag in de keuken staan is meestal niet de bedoeling, je wilt tenslotte ook de kerstdagen mee vieren met vrienden en familie. Deze chocolade taart met port is dan ook ideaal! Dit dessert kan van tevoren worden bereid, zodat zonder stress kan worden gedineerd. Het wordt zelfs nog lekkerder van smaak, als het een dag eerder wordt gemaakt. Met verse frambozen en poedersuiker maak je het helemaal af. De combinatie met Quevedo port is heerlijk om het kerstdiner perfect af te sluiten.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Chocolade taart en LBV port een verrukkelijke combinatie

Weinig dessertwijnen passen zo goed bij chocolade als Late Bottled Vintage port. Deze LBV port is afkomstig uit een wijnjaar maar heeft vervolgens ruim 3 jaar op vat gerijpt, voordat hij is gebotteld.  Hierdoor heeft hij extra ronde en zachte aroma’s gekregen, die perfect bij chocolade past en heerlijk is bij dit chocolade dessert om het kerstdiner mee af te sluiten.

Chocolade taart recept

Recept chocolade taart met port

Voorbereidingstijd:          20 minuten
Baktijd:                               30 minuten

Ingrediënten Chocoladetaart met port voor 4 – 6 personen

  • 325 gr donkere chocola
  • 175 gr blokjes ongezouten boter
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram bloem
  • 1/2 tl zout
  • 5 eieren
  • 140 gram lichtbruine basterdsuiker
  • handje verse frambozen
  • 4 eetlepels frambozenjam

Decoratie

  • ongeveer 1 doosje frambozen
  • poedersuiker

 Bereiding Chocolade taart met port

  • Verwarm de oven voor op 160 C. Bekleed twee bakblikken van ongeveer 23 cm op de bodem met bakpapier. Vet de zijkanten goed in.
  • Smelt 225 gram chocola met de boter “au bain-marie” (doe kokend water in een steelpannetje en zet hierop een hittebestendige kom) en laat vervolgens afkoelen. Roer de vanille en de kaneel erdoor.
  • Doe het amandelmeel samen met de bloem en het zout in een kom.
  • Klop de eieren 5 minuten met een mixer tot ze verdubbeld zijn in volume. Voeg hier langzaam de suiker aan toe en klop nog eens 1 minuut.
  • Voeg het afgekoelde chocolade mengsel er door tot het gemengd is. Doe het bloemmengsel erbij en spatel dit er weer doorheen. Het mengsel is relatief dun.
  • Verdeel het deeg tussen de twee klaarstaande bakblikken en bak dit voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Als je er een houten prikker insteekt moet die eruit komen met nog wat kruimels aan de prikker. Laat volledig afkoelen in het bakblik, en haal ze er dan uit.
  • Om de cake af te maken, leg je de lelijkste onderop. Maak een mengsel met de frambozenjam en doe hier wat verse frambozen door die je een beetje prakt met een vork. Smeer hier de onderste kant van de taart mee in en leg de andere helft er boven op. Druk voorzichtig aan.
  • Smelt vervolgens het restje chocolade en bedek de taart met een laagje chocolade en decoreer dit met de frambozen. Serveer met een glaasje LBV port van Quevedo en bestrooi op het laatst met wat poedersuiker.
  • Smakelijk eten!

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista of Facebook en volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie