Foodblogger foodinista gezin fotoshoot zandvoort

Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin

Deel deze post

Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik wil het wel heel graag bijhouden. Zelf vind ik het leuk om de bloggers dagboeken te lezen en ook vind ik het leuk om alle leuke dingen die ik mee maak terug te kunnen zien, want het gaat allemaal zo snel! Tijd voor een dagboek een eetdagboek eigenlijk, want het gaat om een foodblogger. Dit is het eerste Augustus eetdagboek vol met zomerse dingetjes en veel barbecues, maar ook foodpost, openingen van restaurants, etentjes, voorbereidingen voor Florian zijn verjaardag en nog veel meer.

Het Augustus Eetdagboek van Foodblogger Foodinista

Visschotel cataplana signature dish restaurant opporto rotterdam

Augustus startte met een uitgebreide zondmiddag lunch bij Restaurant Opporto in Rotterdam om direct een nieuw maatpak te shoppen voor Eric. Eigenlijk een relaxte quality time voor ons samen.

Vijf Augustus waren Eric en ik officieel vijf jaar samen. Op vijf augustus hebben wij het gevierd met een lunch in het zonnetje bij Borrel Café James en Florian mocht het ook mee vieren. Ook kreeg ik 60 prachtige rode rozen voor iedere maand één. Bijna te groot om op de foto te krijgen. Echt te lief!! Op zaterdag zijn we naar de sauna gegaan echt relaxen en ’s avonds hadden we nog alleen maar puf voor veel sushi op de bank. Tja, het leven van een papa en mama even het rijk alleen.

Granola favorieten van Ekoplaza foodblog Foodinista

Bij thuiskomst stond er een grote doos met foodpost op mij te wachten. Heel veel Granola van Ekoplaza! Yum! Nog even denken wat ik daar allemaal mee ga doen. Ik denk aan muffins, repen maken en natuurlijk ook gewoon in de yoghurt.

Op 11 Augustus opende Holy Smoke In Rotterdam hier ging ik samen met een vriendinnetje naartoe voor een hapje en een drankje. Voor een mooi terras, drankjes in de zon en als grill liefhebber moet je hier zeker zijn in Rotterdam.

Dim Sum Lange Muur Rotterdam Eetdagboek Foodblog Foodinista

Ondanks de hapjes en drankjes bij Holy Smoke grepen wij de gelegenheid ook nog even aan om bij de Lange Muur in Rotterdam te gaan Dim Summen, ja later op de avond. We werden een beetje naar binnen toe getrokken door de heerlijke geuren.

Polles Pannenkoekenboek Kookboekboekentip foodblog Foodinista

Al weer bijna een half jaar woon ik nu in Kaatsheuvel, ja bij de Efteling. Ik kreeg dit kookboek opgestuurd Polles Pannenkoekenboek opgestuurd van het pannenkoeken restaurant van de Efteling. Nooit geweten dat er zo veel soorten pannenkoeken zijn en beslag voor pannenkoeken! Echt een geweldig kookboek om te hebben en vooral als je een beetje Efteling fan bent.

Eerste flensjes Florian Polles Pannenkoekenboek Foodblog Foodinista

Florian heeft echt genoten van zijn allereerste flensjes uit Polles Pannenkoekenboek! Binnenkort schrijf ik meer over het kookboek, want het is echt de moeite waard. Nu al geinteresserd?

Ontbijt taco recept foodblog Foodinista taco schelpen maken

Nog meer foodpost ook kreeg ik de mallen voor deze taco schelpen opgestuurd die je heel simpel maakt. Deze keer heb ik er scrambled eggs met groene asperges en zalm mee gemaakt. Lezen hoe je deze schelpen gebruikt doe je hier met een hartig recept. Ik vind ze echt geweldig!

Ja wij hebben een nieuwe Weber Barbecue geshopt, waar we super blij mee zijn. De laatste weken hebben wij dan ook dankzij het mooi weer regelmatig kunnen barbecueën en een aantal recepten, zoals de Gemarineerde barbecue spies, gesmoorde groentepakketjes en knoflookgarnalen staan op het blog.

Gezellig boodschappen doen en even lunchen in Waalwijk, gewoon op zaterdag, omdat het kan.

Training Mailchimp in Utrecht nieuwsbrief foodblog Foodinista

Ja, jullie mailadressen heb ik al een tijdje verzameld, maar mijn nieuwsbrief gaat er echt aan komen! Met leuke updates, extra recepten, winacties en nog veel meer. Ook inschrijven? Ga naar de zijbalk en dan ontvang je de nieuwsbrief ook binnenkort.

Mama van Baby Persoonlijk Alfabet B Foodblogger Foodinista
Florian eerste verjaardag

Op de foto lijkt het al weer heel lang geleden, maar kleintjes worden ontzettend snel groot! 2 september wordt Florian 1 jaar. Ik ben druk geweest met de voorbereidingen en ik schreef er sowieso al een blog over. Eerst gaan we dus in september de verjaardag vieren van Florian en dan drie weken naar Oostenrijk, Italië en München! Heel veel zin. Tot september.

Gezin fotoshoot Zandvoort foodblogger Foodinista
Foodblogger foodinista gezin fotoshoot zandvoort

Zaterdag hebben wij een gezin fotoshoot gedaan op het strand, net zoals afgelopen jaar toen Florian net geboren was. Echt bijzonder hoe snel een jaar gaat! Ieder jaar willen wij deze fotoshoot herhalen… Florian is nog in Haarlem geboren en nu wonen wij in Kaatsheuvel Brabant, maar het strand is natuurlijk heel mooi en bijzonder.

Speelgoed met korting

Na de vermoeiende fotoshoot in Zandvoort voor de kleine man even een dutje in de auto en op naar Leiden. Voor de markt langs de grachten en een lunch bij restaurant De Waag, hier lees je het hele verslag. Daar hebben we de Mexicaanse Burger en de Salade Nicoise met gegrilde tonijn gegeten. Wij waren toch al vroeg op dus een verwenkoffie kon er wel bij. Kokoskoffie en Heavenly Hazel, het blijft lekker. Oh ja de kleine man smulde van mijn boterham bij de salade met roomboter.

Zondagavond sloten wij het weekend en augustus al een beetje af met een een all in white diner waar je nog meer over leest op het blog. Dit waren in ieder geval onze aperitiefjes (veel en lekker!), hoofdgerecht (Aziatische zalm uit de oven) en een bloemkool gazpacho en eigenlijk nog veel meer, maar dat lees je binnenkort.

In september gaan wij naar Italië dus laat de Italië tijd op foodblog Foodinista beginnen ;-).

Meer blogs volgen van Foodinista? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie