juni eetdagboek Foodblog Foodinista sangria op menorca

Waarom een roadtrip door Spanje op jouw bucketlist staat!

Deel deze post

Ben jij een echte roadtripper en reis jij het liefst samen met jouw vertrouwde autootje op vakantie? Dan moet Spanje echt op jouw bucketlist staan! Een autovakantie door Spanje kan namelijk voor de leukste roadtrip ervaringen zorgen van je leven. Het mooie land staat namelijk bekend om zijn natuur, cultuur, heerlijke eten en natuurlijk zijn lange stranden.

Dit is dan ook één van de beste eigenschappen dat een land kan hebben als het gaat om een roadtrip bestemming: er is een veelvoud aan verscheidene dingen te doen. Nu weten wij ook dat Spanje een gigantisch groot land is, dat je moeilijk perfect kan ontdekken in één reis. Daarom hebben wij een paar van de leukste bestemmingen opgesomd die je niet mag missen tijdens jouw autovakantie door Spanje.

Andalusie Roadtrip Spanje

Autovakantie door Spanje in Andalusië: zon, zee en heerlijke stranden

Andalusië is de meest zuidelijke provincie van het land. Het staat bekend om zijn heerlijke stranden, lekker weer en geweldige steden. Qua roadtrippen is dit echt helemaal het einde, want je kan letterlijk niet zuidelijker rijden! Maar zonder gekheid, een autovakantie Spanje is niet af voordat je over de wegen van Andalusië hebt gereden, recht naast de zee. Dit is volgens ons oprecht één van de mooiste plekken van heel Europa. De enige tip die we je mee willen geven (naast dat je natuurlijk lekker moet genieten) is dat het hier best wel warm kan worden. Het is juist hier in Andalusië dat de hoogste temperaturen van Europa gemeten worden. We raden je dan ook aan om hier alleen in het midden van de zomer te rijden als je een auto hebt met airco.

Bijzondere ervaringen in Catalonië, een echte autovakantie door Noord Spanje

Voor ieder die Spanje wil zien op een andere manier dan de rest van de toeristen dit doet, raden we aan om een autovakantie Noord Spanje te maken naar Catalonië. Deze provincie die zich erg onafhankelijk vindt heeft namelijk een geheel eigen uitstraling. Dit is vooral erg mooi om te zien als je eerst een ander deel van Spanje hebt gezien. Want juist tijdens zo’n autovakantie Noord Spanje zie je het verschil (en de overeenkomsten) tussen Catalonië en de rest van Spanje. De grootste en bekendste stad is zonder twijfel Barcelona. Maar voor ieder die wat meer van zijn rust houdt raden wij Tarragona aan. Hier kan je nog echt Catalonië in zijn pure vorm ervaren, zonder te veel in te leveren op de kwaliteit.

Roadtrip Spanje Baskenland

Ontdek het andere Spanje: het culturele Baskenland

Wil jij een echte culturele ervaring hebben tijdens jouw autovakantie Spanje of autovakantie Noord Spanje? Dan raden we het Baskenland aan. Dit is één van de mooiste delen van Spanje, en echt een must see tijdens een autovakantie Noord Spanje.

Dit gebied wordt gekenmerkt door architectonische en culturele hoogstanden. Van het prachtige Bilbao tot het zonovergoten San Sebastiaan. Deze plekken zijn dan ook echte aanraders voor ieder die op een autovakantie Noord Spanje gaat.

Voor de echte roadtripper: reis ook door Portugal

Ben jij een echte doorgewinterde roadtripper? Dan raden wij je aan om tijdens jouw autovakantie Spanje door te rijden naar Portugal. Want deze twee landen complimenteren elkaar echt perfect. Beide landen hebben namelijk eenzelfde stijl qua eten, drinken, cultuur en weer, terwijl ze toch in veel dingen verschillen. En door de gunstige ligging van Portugal (over de gehele hoogte van Spanje) is het heel goed te doen om bijvoorbeeld een tussenstop in Porto te maken tijdens jouw autovakantie Spanje. Wat ons echt is bij gebleven naast de talloze prachtige witte stranden is de Francesinha. Dit is het nationale gerecht van Portugal, en een heerlijk brood dat beladen is met lokaal gemaakte kaas en vlees, en geserveerd wordt met heel veel extra’s. Perfect voor een uitgehongerde roadtrip lunch, of voor een goedkoop diner maar vullend wanneer je wat geld wil besparen voor de rest van je roadtrip.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie