Lente kookboeken tips Souq Foodblog Foodinista

Ultieme lente kookboeken tips

Deel deze post

De lente is begonnen en dan wil je ook lenterecepten. Natuurlijk geef ik je daarvoor ook veel inspiratie op de blog, maar misschien wil je nog wel meer. Ik kan het mij wel voorstellen. Zelf vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om te bladeren door een kookboek. Prachtige foodfoto’s en een kookboek is echt iets tastbaars. Sowieso vind ik een boekenkast vol met kookboeken en natuurlijk andere boeken gewoon mooi staan in huis. Bij mij kun je inderdaad wel even bladeren door de boeken. Voor de lente ging ik op zoek naar lente kookboeken tips vol met vrolijke en frisse foodfoto’s en lenterecepten met lichte hapjes, snelle recepten en oosterse smaken.

3x Lente kookboeken tips

Lente kookboeken tip 1: Minimania

Lente kookboeken tips van Foodblog Foodinista Minimania borrelhapjes kookboek

Voor borrelhapjes heb je nooit voldoende inspiratie. Dat dachten de auteurs van Minimania ook. Zij schreven, kookten en fotografeerden en heel kookboek vol met kleine feesthapjes, amuses en nog veel meer partyfood voor iedere gelegenheid. Dan gaat het natuurlijk om kleine hapjes dus het is één grote minimania met een grote smaak! Voor iedereen is er wel een hapje bij van zoet, hartig, vis, vlees tot vega. Op zoek naar dat perfecte hapje of ook nooit inspiratie voldoende? Dan is Minimania het inspiratie kookboek! 

Boerenbed.nl

Lente kookboeken tip 2: Bowls of Goodness

Lente kookboeken tips foodblog Foodinista Bowls of Goodness

Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan? In de meest heerlijke bowls maak je supergerechten die op en top smaakvol zijn. Wat helemaal bij de lente past? Uit een bowl kun je natuurlijk heel makkelijk eten. Dus neem je bowl mee naar buiten en zoek dat stukje zon op in je relax stoel. Daar passen deze recepten helemaal bij. Wat kun je vinden in het kookboek Bowls of Goodness? Snelle, makkelijke en gezonde recepten. Hoog op smaak en kleurvol. Diverse keukens van Azië naar Zuid-Amerika en het zijn plaatjes die je voor een gezelschap op tafel zet, maar even makkelijk voor je zelf. En een bowl? Die maak je niet alleen als diner, uit een bowl eet je heel de dag. Inspiratie van het ontbijt tot aan het diner. Hebben! Bowls of Goodness.

Lente kookboeken tip 3: Souq

Lente kookboeken tips Souq Foodblog Foodinista

Ik ben er dol op de Oosterse smaken. Ik ga eerst nog een aantal andere reisjes maken, zowel privé als voor mijn blog deze zomer, maar ik kijk al ontzettend uit naar de reis naar Marokko in oktober. Al is het maar voor de heerlijke tajines en dipjes. Echt geweldig. Toch vraag ik mij dan altijd af hoe die smaken gecreëerd worden. In het kookboek Souq delen Nadia en Merijn weer al hun kennis en komen we weer veel stappen verder bij de heerlijke Oosterse keuken. Heb je ook de laatste tv-serie gezien waar ze op zoek gingen naar alle schatten van het midden oosten en natuurlijk de culinaire schatten? Ja deze dames weten het wel! Liefde daar begint het mee en dan natuurlijk alle recepten in dit heerlijke kookboek.

Uit welk kookboek zou jij heerlijke lente en zomerse gerechten willen maken en welk kookboek is jouw favoriet van de Lente kookboeken tips?

Meer blogs en kookboeken tips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • A bite of cravings
    Geplaatst op 17:52h, 16 mei

    Wat een mooie boeken! Bowls vind ik leuk, maar dat boek met die kleine hapjes spreekt me heel erg aan. X

Geef een reactie