Verjaardag pannenkoek eten bij De Financieën in Loon op Zand

Uit eten met baby of peuter? Wat neem je mee

Deel deze post

Uit eten gaan met een baby is makkelijk. Zo heb ik het zelf altijd ervaren. Wanneer kleine kinderen richting de peuter leeftijd gaan dan wordt het lastiger. Vooral wanneer ze echt gaan lopen en niet meer blijven zitten dan moet je op zoek naar kindvriendelijke restaurants. Maar in de eerste periode dan slapen de kleintjes door, terwijl jij geniet van een lunch of avondje uit. Ondertussen wennen kinderen aan onbekende geluiden. Eigenlijk worden ze daar flexibel van. Dit heb ik niet zelf verzonnen. Het zijn wijsheden van professionals, maar ik geloof er wel in. Wanneer de kinderen iets groter worden dan vermaken ze zich natuurlijk ook nog makkelijk met klein speelgoed. Aangezien ik regelmatig restaurant tips en culinaire reis tips deel op de foodblog zal ik ook eens een aantal tips delen met wat je vooral in je tas moet meenemen wanneer je gaat uit eten met je baby of peuter. Het zijn simpele dingen zoals een verschoningsmatje, luiers en babydoekjes, maar ook het één en ander waar je niet zo snel aan denkt.

Waar ga je naartoe?

Na ondertussen bijna 8 jaar restaurant en reis ervaringen met kinderen kan ik je vertellen dat we met schade en schande wijzer zijn geworden. We klagen misschien best wel vaak over Nederland, maar het is in Nederland ook best wel vaak goed en hygiënisch geregeld. Verschoningsplanken, ruime toiletten en soms zelfs locaties met luiers en verschoningsdoekjes, maar dan bezoek je wel echt kindvriendelijke locaties. Het is wel vooraf aan te raden om bijvoorbeeld tijdens je zwangerschap al eens rond te kijken waar er wel of geen verschoningsplanken zijn, want deze zijn zeker niet overal, zodat je éénmaal met je baby niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ja dit is ons ook vaak overkomen en op de vloer verschonen, op de toiletbril of op de toilettafel is niet prettig. Wel is het meenemen van een verschoningsmatje altijd een aanrader. Wanneer je kinderen groter worden dan ga je overal scannen op kinderstoelen. Soms ga je er zelfs van uit dat je een kindvriendelijke locatie bezoekt, zo stond ik een keer bij een restaurant in het bos met speeltuin, maar er was geen verschoningsplank voor de kleintjes. Terug naar de auto gelopen en daar verschoond. Natuurlijk dacht ik deze keer ik red het wel en ik had alleen snel een aantal luiers en verschoningsdoekjes in mijn tas gestopt. Bijzonder toch?

Wat neem je altijd mee?

Wij zijn dus door schade en schande wijzer geworden. Geen uitpuilende luiertassen. Daar was ik niet zo enthousiast over. Maar op reis gingen eer altijd een aantal hulpmiddelen mee in een rugzak en in mijn normale tas gewoon een aantal basis benodigdheden.

  • Van het merk lighthouse zijn er hele compacte en frisse verschoningsmatjes. Deze passen bijna in iedere tas. Echt een aanrader. Kom je voor een onverwacht moment te staan, zoals de meeste vieze toiletten in Marokko of Italië dan zijn deze matjes echt een aanrader. Maar ook in Nederland kan het je overkomen. Zoals bij onze hockeyclub (oké geen restaurant) is er ook geen verschoningsplank, wat echt lastig kan zijn wanneer je oudste traint en de jongste nog in de luiers loopt.
  • Luiers
  • Verschoningsdoekjes
  • Slapjes
  • Speentje
  • Eventueel een extra kleding setje
  • Bij peuters een bestekje voor je kindje en voor je baby bij flesvoeding de fles met voeding en warm water.
  • Klein speeltje.

Wat vergeet jij nooit? Of je nog aanvullende tips?

Geen tips missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie