chocoladenotenpasta superfood recept

Superfood chocoladenotenpasta

Deel deze post

Oké ik ben dus helemaal niet echt een overtuigde Superfood eter. Inderdaad ik heb wel alle Superfood producten in huis of in ieder geval wel heel in huis een kast vol zelfs, want ik ben natuurlijk als foodie hartstikke nieuwsgierig naar al die producten. Op zijn minst of het naast Superfood ook nog een beetje lekker is, want dat is vaak de keerzijde van Superfood echt smullen en lekker is meestal iets anders. Sorry, mijn mening. Al ben ik niet van pakjes en zakjes, te bewerkt, laat dat duidelijk zijn. Ook Superfoods moet je bereiden en dan wordt het wel zeker lekker, zoals het recept voor deze Superfood chocoladenotenpasta op brood, rijstwafel of cracker en een goede en gezonde variant om je minder gezonde vol suikers chocoladepasta of hazelnootpasta mee te vervangen. Wel vers dus deze is niet heel lang houdbaar en de pasta wordt in de koelkast heel hard door de kokosolie. Ook daarom beperkt houdbaar buiten de koelkast.

Ingrediënten Superfood chocoladenotenpasta voor ongeveer 200 ml

2 eetlepels kokosolie
200 gram amandelen
3 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels cacaonibs, deze geven meer smaak en bite dan cacaopoeder
2 eetlepels geschaafde kokos om natuurlijk te zoeten

Tips voor de bereiding van de gezonde Nutella

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 15 minuten
Benodigdheden: Een goede en sterke blender

Superfood chocolade noten pasta

Recept voor Superfood chocoladenotenpasta

Dit is misschien wel het makkelijkste gedeelte van het hele recept. Alles mag in de keukenmachine, totdat het een pap wordt en goed smeerbaar voor op brood een aantal stukjes van de amandelen, dat mag natuurlijk nog. Eigenlijk best wel lekker een beetje een bite in de pasta. Klaar is je Superfood chocoladenotenpasta en veel gezonder om van te snoepen dan de suikervolle chocoladepasta en toch lekker zoet beleg met chocolade.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie

Geef een reactie