Shampoobars meenemen op reis milieuvriendelijk en praktisch tips van Foodblog Foodinista

Reistips: Shampoobars voor op reis

Deel deze post

Op reis neem ik mee flessen van met mijn favoriete shampoo en cremespoeling. Daarbij nog een extra verzorging voor na het wassen, want ik kan met mijn lange, dikke en ook nog eens veel haar niet zonder. Maar deze keer naar de Dordogne deed ik het anders. Ik ging in de toilettas voor light travel, minder plastic en een natuurlijk product om mijn haar mee te wassen tijdens onze reis. Ik koos voor de Shampoobars voor op reis van shampoobars.nl. En uit het ruime assortiment koos ik uit heerlijke geuren en kleuren, en stuk voor stuk gemaakt met natuurlijke materialen, voor een shampoo met lavendel en conditioner met kokos. Maar even terug naar de basis, want wat is eigenlijk een shampoobar?

Shampoobars voor op reis Foodinistatravels tips van Foodinista

Wat is een shampoobar

Een shampoobar is een soort shampootablet die je kunt bewaren in een blikje. Een shampoobar lijkt op een stuk zeep waar de natuurlijke producten in zijn verwerkt tot een natuurlijke shampoo. De shampoobars kun je, dat is wel aan te raden, bewaren in een bewaarblikje. En je kunt met de shampoobar wel 100 keer je haar wassen. Dit is ook de reden waarom de shampoobars zo milieuvriendelijk zijn. Geen flessen, langduur en natuurlijke producten. Daarbij zijn ze klein en ideaal voor op reis en ook nog perfect geschikt in de handbagage.

Shampoobars met lavendel voor op reis tips van Foodinista voor op reis

Wel 100x je haar wassen met 1 shampoobar

Inderdaad een shampoobar gaat lang mee. De shampoobars voor op reis kunnen dan ook vaker mee op reis of zijn ook gewoon ideaal voor thuisgebruik. Ik moet toegeven dat ik met mijn lange haar misschien iets meer gebruik. Maar in de basis zou dit moeten lukken. Als ik er aan denk hoe veel ik gebruik wanneer ik mijn haar was met flessen shampoo dan gaat het hard. De shampoo oké, maar de plastic dat is toch wel wat en veel. Als ik alleen dat al kan minderen dan is het mooi meegenomen. Je gebruikt de shampoobars als een stuk zeep. Ik smeer de shampoo en conditioner aan mijn handen was vervolgens mijn handen. Eigenlijk is er geen verschil met iedere shampoo alleen je gebruikt een blok in plaats van een fles.

Uit eten in de Dordogne Foodblog Foodinista
Uit eten en met glazend haar de shampoobars voor op reis werken.

Mijn keuze voor lavendelshampoo

Bij Shampoobars kun je uit een ruim assortiment kiezen. Waaronder ook lavendel, mijn keuzen. De kleur van de shampoobar vind ik prachtig. Maar ook de geur van lavendel vind ik heerlijk. Daarbij was ik in mei in de Ardèche, hier lees je al een ervaring over deze culinaire streek in Frankrijk, en daar bezocht ik ook het lavendelmuseum. Ik kreeg een uitgebreide uitleg over lavendel, de invloed van lavendel op je lichaam en de diverse soorten lavendel die er zijn. Naast dat lavendel je haar laat stralen en het heerlijk ruikt is lavendel ook goed voor verkoudheid. Je neus gaat er van open staan. Onder de douche krijg je natuurlijk van de geuren een walm mee. Maar daarnaast was er nog iets bijzonders; luizen houden niet van lavendel! In een jong gezin wil ik dit altijd voorkomen. Dus je haar regelmatig wassen met lavendel is perfect. Deze shampoobar sprak mij niet alleen aan voor mij zelf, maar ook voor het hele gezin. Dus deze is nu een favoriet bij ons thuis. Daarbij koos ik nog voor de heerlijke geur van kokos als conditioner, maar de shampoo is al zo zacht dat het niet altijd nodig is om deze te gebruiken dit doe ik om de twee of drie wasbeurten voor extra glans en verzorging. Dus voor een beter milieu, light travel of omdat het een fijn product is denk eens een shampoobar.

Naast shampoobars voor op reis meer favoriete musthaves voor op reis?

Tip: Lees dan ook eens de blogs met favoriete musthaves voor op reis of de leukste cadeautjes voor een echte reiziger.

Meer musthaves en shoptips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Linda
    Geplaatst op 11:57h, 15 augustus

    Wat een onwijs leuk artikel! Ik had nog nooit van deze shampoo- en conditonerbars gehoord, maar ik ga deze zeker een keer proberen, super om op deze manier een milieu-steentje bij te dragen… Thanks voor de tip!

  • admin
    Geplaatst op 16:03h, 15 augustus

    Leuk om te lezen! Een mooi product hè? Ik vind het ook echt bij deze tijd passen. Een kleine stap maar zo simpel om te doen.

Geef een reactie